Борисов твърд: Дали ще е петно или белег, ако има лобизъм, ще го поправим!

Премиерът увери, че ще провери детайлите и ще постъпи "както винаги"
Обновена: 22 мар 2019 11:00 | 22 мар 2019 11:00, Веселина Йорданова
198
Борисов твърд: Дали ще е петно или белег, ако има лобизъм, ще го поправим!
Снимка: архив, БТА

"Ако има лобизъм, ще го поправим". Това обеща премиерът Бойко Борисов от Брюксел по повод информацията, че законови поправки улесняват висок строеж на фирма "Артекс", от която апартаменти са закупили хора от ГЕРБ във властта.

"Ще се ангажирам същата тази парламентарна група да вкара контразакон, който да го отрегулира", посочи Борисов, но каза, че не вярва това да е така. Според него обаче трябва да решим и какво искаме - високи сгради или колиби.

Още по темата
"Ако има нарушения, надали има някой по-нетърпим от мен. Ние ще се поправим", коментира още той.

"Мислеха си, че синята лампичка, за което говорих, е дясното, червената - лявото. Не, всеки да си върви по закона", каза премиерът пред журналисти в Брюксел.

"По телефона всичките ми обясняват, че 100% всичко им е законно, включително, че законът, когато е приеман, не важи за бъдеще време, били са минали тези проекти", коментира Борисов, но посочи, че е възложил да се провери и "всеки, който си е привишил правата, ще си понесе последствията".

"БСП в последните си дни на управление приеха закон, в който казаха, че не им се търси отговорност за нищо, всичките им корупционни сделки да отпаднат със закон", заяви Борисов, но подчерта, че когато провери детайлите, "както винаги сме постъпвали, ще постъпим и сега".

"Ние нашите последствия ще си ги понесем - дали ще е петно, дали ще е белег. Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на комунистите вече столетия", коментира той. "Естествено е ударите върху ГЕРБ да са страховити, но партията има смисъл, само ако изпълнява това, за което е създадена", настоя премиерът.

Борисов коментира, че компромисът за Брекзит е направен, за да се даде шанс на британския парламент да вземе решение. "Защо съм песимист - 1000 дни не стигнаха, а в същото време имаме готов договор", обясни той и отново напомни, че случващото се касае хиляди българи, и британци у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А хората живеят под наем и работят по 10 часа за мизерни заплати.....
89
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГЕРБераст-помиярКато е закупила нека я съдят, а не да се оправдават с нея че те правят същото. Нали за това Борисов бил създал герб, да се бори с червената корупция. Ама се оказа че герберската корупция никой не може да я стигне. Иначе се бие в гърдите че България процъфтявала, а кажеш в чужбина че си българин първо се сещат че сме най-бедната държава в европа. Казвам го от личен опит.
88
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Електората на БСП е от друг биологичен вид. Половината им мозък е заменен със скрита втора уста, за да може да мрънкат повече и по-дълго, а половината мозък която имат е пълна със стандартни "лозунги", които да врещят по коментарите в днес.бг и улиците на София.Човек НЯКАК остава с впечатление, че БСП имат електорат от 8 милиона в 6 милионна държава и въпреки това поради някаква причина не са на власт. Разбира се същият този електорат сега ще ме поправи, че България е 2-3 милиона МАКСИМУМ.
87
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАК ще го поправиш бе...хаха? хората ти са се налапали, ще ги накараш да върнат апартаментите ли? А щедрата фирма - дарител на гербаджиите построила поне наполовина вече 30-етажната си сграда. Ще я съборят ли? хаха
86
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С какви очи излизате пред обществото да говорите лъжи и да търсите начини за да оправдавате ежедневните си престъпления? Алчността и властта толкова ви е заслепила, че не виждате по далеч от носовете си...
85
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нискочелите изказвания станаха норма.После защо мат'рялът нещо не е наред.От Брюксел си щял да оправиш всичко.Ама нещо въобще нети се стои в бащината къща.А артекс стана символ.Дай акъл на Танте,па кажи как е времето в брюксел.
84
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той поне е лесен.Следващото му изказване по този случай,ще е коренно противоположно на това.
83
17
 
4
 
! Отговори
ГЕРБераст-помияр преди 5 години
На това дередже сте защото мине не мине време и докарвате на власт демоните от БСП, а те ви вътрят с милиарди, моля изберете ги пак
82
3
 
31
 
! Отговори
Глутницата ГЕРБ преди 5 години
Бочко, като озверяла гладна глутница сте. Гладни и алчни за кражби и имоти. Оглозгахте народа до кокал. Отврат и гнус се носи от утробите ви.
81
4
 
32
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Късно е Бойко.Герб си отива - съпартийци по интереси и за кариери.
80
23
 
6
 
! Отговори
ГЕРБераст-помияр преди 5 години
Нинова доказаната крадла е закупила също апартамент за едва 21 000 лева, вместо за 90 000 лева
79
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бокич , дай го малко по весело беее! Я кажи как гръмна Чакъра с РПГто да ти се възхитим и после разкажи за кмета на Симитли , да ти се посмеем. Нали затова сме те избрали бе - да ни разсмиваш като бай тодор!
78
3
 
31
 
! Отговори
Алчен Гербераст преди 5 години
Не останаха луксозни имоти в софия. Фирмата за недвижими имоти ГЕРБ, ги изкупи всичките.
77
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още ли несте са разбрали защо другарите се натискат за парламата. Ако им направите заплатите 460 лева, ако им премахнете благинките, ако ги задължите да се отчитат за всяка стотинка, ако контролирате фирмите какви мангизи прибират, знаете ли че няма да има един кандидат за парламата. След 30 години клатене има още офце дето нищо не са разбрали. Изключвам тези на държавната хранилка които гласуват заради службата и сладките 10 % увеличение. Само немога да си обясня другите офце защо гласуват.
76
2
 
19
 
! Отговори
Безимотен Гербераст преди 5 години
ГЕРБ с крадените пари започнаха да си правят жилищни кооперации. Цецко Цачев, Цвъкито, Веждичката, кумовете им и още и още и още.
75
22
 
1
 
! Отговори
ГЕРБераст-помияр преди 5 години
Най гадните години за България са, когато са управлявали БСП, в момента са пуснали червени *** да спамят за някакви жалки апартаменти.
74
2
 
23
 
! Отговори
АртексГЕЙТ преди 5 години
Имотната мафия се нарича ГРОБ!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България!!!
73
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ден, в който да не се разнесе смрад от гнусотиите им! Сами си издават корупционните схеми.
72
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТАКолко пара ти дават? Ти видиш ли статия за ЖЕРБ РУСИЯ БСП направо го надървяш имам чувството ;д Но по лошото е че нищо не разбираш :( избери някък ник дето ще ти отива ( гошо *** примерно )
71
21
 
2
 
! Отговори
ГЕРБераст-помияр преди 5 години
На фона на у родите от Бсп , Герб са направо ангели небесни, изберете ги пак и да видите какво ще ви сполети отново