Панов завежда дело в Страсбург, жена му: Ако той не получи правосъдие, кой?

Оставало й да покаже всички документи за купуването на имота
7 апр 2019 20:32,
150
Панов завежда дело в Страсбург, жена му: Ако той не получи правосъдие, кой?
Снимка: bTV

Лозан Панов ще съди България в Страсбург заради наложената му от Софийския административен съд глоба за недеклариране на имот пред Сметната палата.

Съпругата на Панов - Елисавета - беше категорична, че имотът е бил деклариран пред инспектората на Висшия съдебен съвет.

Още по темата

Що се отнася до нейния апартамент, купен от фирмата „Артекс”, преди да се омъжи за Панов, тя беше категорична, че ниската цена е била заради срива на цените по онова време. Фактът, че собствениците на фирмата архитектите Мирянове са им кумове, не е повлиял.

"Ако председателя на най-висшата съдебна инстанция не може да получи правосъдие какво остава за вас и за мен", коментира Елисавета Панова.

На въпрос дали Лозан Панов трябва да остане на поста си, тя заяви: Смятате, че трябва да спре да се бори? Не, напротив, трябва да си признаем, че живеем в завладяна държава и просто останалите да изберат дали да продължат да живеят в нея, или да се изправят.

Жената на Панов обясни и че единственото, което й е останало, е да покаже всички документи по закупуване на имота си. Тя обясни и че ниската цена се дължи на по-голямата първоначална вноска, която е направила.

„465 евро на квадрат са, понеже годината на сключване на сделката е 2013 г. Има достатъчно анализи за състоянието на пазара в интернет за този период. В началото на 2013 е началото на пика на имотната криза. В този период никой не инвестираше в строителство. Хората предпочитаха да влагат спестяванията си в депозити. Банковият сектор се ползва с добър имидж. Това е първият компонент, който играе роля върху цената. Вторият компонент, аз закупих не сграда, аз закупих право на строеж, защото сградата е една картинка, което означава, че аз поемам риск. Следващият момент е с първоначалната вноска. Никой не е готов да даде 50% от цената предварително, а 10 до 30% максимум. Това са факторите за цената”, обясни Елисавета.

Тя призна, че семейство Мирянови, собствениците на фирма „Артекс“, са й близки, като те са и кумуве на сватбата й с председателя на ВКС. Панова каза, че личен проблем я свързал с Весела Мирянова.

"Аз не се срамувам от познанството си със сем. Мирянови. Построили са едни от най-качествените жилищни сгради през последните 25 г. в София, срамувам се от начина, по който се управлява държавата ни, от тресавището, в което се превърна. Същото това тресавище поглъща и почтените хора вече“, смята Елисавета Панова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
5
 
17
 
! Отговори
питащ преди 5 години
Тоя Лозан Панов не е ли същия дето е на хранилка при сорос ?
87
4
 
12
 
! Отговори
пена преди 5 години
До ДртПрч - "По-добра реклама за Артекс от тази истерия едва ли има. Ако живеех в София, щях да купувам от тях." - Артекс са най-качествения строител в София. Който има пари купува от тях. И като изключим криенето на данъци, уж са коректни към кукувачите...
86
12
 
9
 
! Отговори
Русенец преди 5 години
Бедната *** , не е имала повече затова е дала само по 200 лв на квадрат !! Трябвали са й за палата на синъ й от костов , в омразната америка !
85
1
 
12
 
! Отговори
умен преди 5 години
За който не знае, рекет и рушвети (като цяло всякакви тъмни далавери за цифра пари) се плащат в имоти, за да се проследяват по-трудно. Защото могат да ги набарат с белязани банкноти, а при апартаментите, всичко минава през фирми и се "изпира"
84
15
 
14
 
! Отговори
пена преди 5 години
Значи за Панов може евтин апартамент от Артекс а за Цецо не. Това се оказа поредния "скандал" измислен от другарите и обърнал се срещу тях накрая....
83
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мани го апартамента.Най важното в интервюто на Панова бе коментара и за тоталният срив на инвестициите в България и причината за това.Останалото е българска журналистика.
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте цялото интервю.
81
4
 
5
 
! Отговори
ЦИКЛОПА преди 5 години
Въпроса е Бойче какво краде - там говорим за: 1-5 млн на щипка 20-30 млн на шепа100-200 млн на грабене
80
1
 
15
 
! Отговори
Няма логика! преди 5 години
Или са изключително *** да не могат да се научат да крадат като хората 10-15 години, или тия имоти са ги забравили измежду всичкото заграбено
79
7
 
3
 
! Отговори
ЦИКЛОПА преди 5 години
БОЙКО НЕВИНЕН!
78
2
 
7
 
! Отговори
ГУЦЦИ и ЛОИ ВЕРТОН преди 5 години
СПРЕТЕ ДА ОДВИНЯВАТЕ ПОЛИТИЦИТЕ! НИЩО НЕ СА ВИ НАПРАВИЛИ, ПАРИЧКИТЕ ИМ ЧИСТИ КАТО СЪЛЗА - СЪБИРАНИ С ГОДИНИ!!! НАСЛЕДСТВО ОТ БАБА! ЗНАЕШ КАК Е ...СПРЕТЕ ДА ЗАВИЖДАТЕ НА ГОРКИТЕ ХОРА, НЕВИННИ, ДУШИЦИ
77
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Кой им ги плаща 90:Във Върховният административен съд да не би да са по-различни?И там са същите корумпета!Спомнете си случаят с Андрей Икономов преди години!?
76
6
 
4
 
! Отговори
ЛУИ ВЕРТОН преди 5 години
ЦВ ЦВ НЕВИНЕН!
75
1
 
12
 
! Отговори
02-921-21-00 преди 5 години
EEEEEййййййй!!!ЧИСТИ СТЕ КАТО СЪЛЗИ ! АНГЕЛИ ИМАМЕ ЗА ДЪРЖАВНИ ГЛАВИ!толкова съм горд!! Няма нито един държавник, който да в виновен. Всичко чисто батко! ГОРД СЪМ!
74
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то не бяха фирми..обръчу..Мишо бири ,, суджици..нетопреработвателни Хотели, хотелчета. лифтове , магистрали правени по най некъдърцият начин,АПАРТАМЕНТИ И ВИЛИ в Испания наркотици,, куфтаци.. МУЛТАЦИ -Вежди Рашидов ,, бодигарди ..*** мутри всички те ..ТИНА И СМАРД И *** ни управляват . Гинки -калинки то не бяха безсрамни спечелвания на поръчки..ДО КОГА НАРОДЕ ..до кога ????Да не говорим и как ги привикват на килимчето в НАТО и Фашинтон
73
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то не бяха фирми..обръчу..Мишо бири ,, суджици..нетопреработвателни. Гинки -калинки то не бяха безсрамни спечелвания на поръчки..ДО КОГА НАРОДЕ ..до кога ????Да не говорим и как ги привикват на килимчето в НАТО и Фашинтон
72
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само народен съд и до 9то колено ще оправи нещата ,, без кръвоизлив няма как....
71
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма проблем да си продадеш жилището и за 5 лева на шурея ако щеш. Проблема е когато си висш прокурор и женати си пазарува на безценица. Това що не иде да го пробва в Страсбург да видиш ти кво става. Или в страсбург само ще се оплакваме, ама дори в това ориенталско гето важат европейските закони поне до колкото позволява
70
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадците и престъпниците са гербавите алчници! Лозан Панов се бори срещу тях и сега те го замерят с кал.
69
0
 
7
 
! Отговори
Златко преди 5 години
До Анонимен - В Исландия управляващите щом са в пандиза, кой управлява - марсианците ли ? Къде е Исландия , къде е България - какво им е общото - нищо . Как да се сравнява България със Исландия, по какъв критерии - по никакъв ли ?