Помощ от държавата за падналия от мост в Китай българин – само на думи

Събират се средства за завръщането на Николай Маринов у дома
8 апр 2019 14:50,
71

Тежко остава състоянието на 31-годишният Николай Маринов, който в началото на март падна от мост в китайската столица Пекин.  Mъжът се нуждае от 40 хил. евро, които да депозира в болницата, за да му бъде извършена животоспасяваща операция. Тогава от Министерството на външните работи гарантираха, че сумата ще бъде изплатена.
Още по темата

"Чувствам се по-добре. Все още нямам възможност да ставам от леглото и да се движа. Притесненията ми са в по-дългосрочен период, защото самата рехабилитация ще отнеме поне 3 месеца, а разходите в Пекин са доста големи. Мнението на докторите е, че е хубаво в най-скоро време да се започне рехабилитация. Първо беше даден по-нисък бюджет, след това се оказа, че разходите за тези 3 месеца са двойно повече. Даренията ще стигнат само за първите две седмици", сподели Николай от болницата, в която е настанен в Пекин.

Пред Bulgaria ON AIR той призна, че би се радвал ако е възможно рехабилитацията му да протече в България. От няколко дни при Николай е неговата майка, която е настанена в апартамент на посолството ни в Пекин.

Николай сподели още, че в първите дни след инцидента е бил в шок и под голямо напрежение. Натовареното му ежедневие е довело до прилошаването му и последвалото падане от мост.

"Болницата е на много добро ниво, няма проблем с условията. Следващата стъпка е неговото изписване. По-изгодният вариант е транспортирането му и лечението му в България. Надявам се, че държавата ще окаже помощ", коментира Веселин Найденов, който е приятел на Николай.

По думите му държавата гарантира, че средствата ще бъдат платени на болницата, но парите се събират от дарения. Веселин обяви, че китайците искат по 25 хил. лева на месец, за да остане Николай да се лекува там. Той добави, че държавата е помогнала с визата на майката на Николай и оказва по-скоро морална подкрепа.

"Николай е силен и готов да се бори. Ще намери сили да се пребори. Той ми каза "Надявам се всичко да е наред, защото ми се живее", сподели още Веселин Найденов.

Можете да помогнете за лечението на Николай Маринов на следната сметка:

Титуляр: Горан Цветков Илиев
Сметка: 02/0000000022501711
IBAN: BG19STSA93000022501711

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
4
 
! Отговори
До Бау преди 5 години
Че давай пари де, кой те спира? Аз само питам защо човек, който очевидно няма намерение да живее в България , очаква някой тук да му е длъжен и питам след като България ще плати лечението му на тоя, то парите от дарения тоя ще ги връща ли? Или ще ги брои потънали? Ей тъй чисто змийски питам и отговори няма. Само скок подскок .
57
4
 
1
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Що сте такива злобари бе, хора? Никой не ви вади парите от джоба, като не искате - не давайте. Ама защо съскате като пеплянки? Толкова ли сте нещастни наистина? И самотни?
56
2
 
3
 
! Отговори
Ами преди 5 години
И още един въпрос имам. След като България преведе парите за лечение, които му е обещала, този окитайченият, ще върне ли дареното му до момента, че не разбрах. За един приятел питам.
55
0
 
4
 
! Отговори
Ами преди 5 години
До 57. В Китай е от любов към България ли? Там работи като учител. Явно не е на екскурзия и явно не е планирал да се връща тук. Питам защо кой да е българин /ка да му плаща сметките? Искал е Китай. Живее там. Да се оправя като всички китайци, щом такъв му е изборът. Така е справедливо според мен.
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най ви прави кеф, когато българите страдат, нали?
53
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 50 нито поз аваш човека, нито нищо.... Спри с умозаключенията и нихилистките глупости...
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 53Щом отговаряш значи има импакт.:)))))))))))))))
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 10 дни един поладнал от "моста на въздишките" при НДК. За него нищо не се писа.
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 31 тодини и паднал от мост в Китай. Нищо друго!!! Остава да фантазираме.
49
5
 
2
 
! Отговори
До 51 преди 5 години
Ти 51 си *** и даваш чудесен пример по блеене. Не виждам да правиш нещо друго. Знаеш колко бива вземано под внимание мнението на троловете, нали?
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е интересно защо е паднал от мост. В България също падат, с асансьор, с кола, и много шум няма
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 50 Повечето българи не са вече хора а овце. А овцете обикновенно биват заклани. Подиграват се с българите техните "вождовете" а овцете си преживят и блеят.
46
4
 
7
 
! Отговори
До 48 преди 5 години
Ако някой в България беше паднал и аналогично молеше за помощ, то този в Китай би се изсмял и би се подиграл, както виждаме много родоотстъпници да правят с тукашните проблеми на хората. Дори в момента окитайченият пострадал кусури на България намира. Защо при това положение кой да е българин/ка да му плаща сметките?
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възможно е туризъм. Но и там има застраховка от фирма.
44
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 46 За това сме загазили, защото няма държава. Ако този човек беше гражданин на Холандоя никой нямаше да пише и търси подаяние в новинарски сайт. Посолството го поема, държавата плаща и след месец си е в къщи. Това е държава а нашето е дупка на кл'якало.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко и да се чете , нестава ясно как е паднал. А това е важно. Ако е работил на моста договора му то защитава. Възможно е да не е 100%. Но така в цивилизования свят. Ако е без договор лошо..
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надраскано по диагонал!Как е паднал от моста(селфи,работник ли ,джонка ли е,скок с бънджи ли и т.н.)Какъв е потърпевшия-отишъл е там да работи ли? "Иван падна от едно дърво,дайте пари"...
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 37Защото бг не е солиидарен,и е жесток към жертвите на трагедии и престъпления. За мнозинството то бг, жертвите на престъпления или инциденти сами са си виновни.
40
3
 
12
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
Не знам дали ми е велико изказването, но аз не излизам в чужбина без застраховка, а пътувам по работа над 100 дни в годината. Така че - който както си го направи...
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато цъфнат теменугите, и работите тръгнат зле....еви им..........на другите и гледай ти да си добре.Пеньо Пенев

Спонсорирани публикации