Помощ от държавата за падналия от мост в Китай българин – само на думи

Събират се средства за завръщането на Николай Маринов у дома
8 апр 2019 14:50,
71

Тежко остава състоянието на 31-годишният Николай Маринов, който в началото на март падна от мост в китайската столица Пекин.  Mъжът се нуждае от 40 хил. евро, които да депозира в болницата, за да му бъде извършена животоспасяваща операция. Тогава от Министерството на външните работи гарантираха, че сумата ще бъде изплатена.
Още по темата

"Чувствам се по-добре. Все още нямам възможност да ставам от леглото и да се движа. Притесненията ми са в по-дългосрочен период, защото самата рехабилитация ще отнеме поне 3 месеца, а разходите в Пекин са доста големи. Мнението на докторите е, че е хубаво в най-скоро време да се започне рехабилитация. Първо беше даден по-нисък бюджет, след това се оказа, че разходите за тези 3 месеца са двойно повече. Даренията ще стигнат само за първите две седмици", сподели Николай от болницата, в която е настанен в Пекин.

Пред Bulgaria ON AIR той призна, че би се радвал ако е възможно рехабилитацията му да протече в България. От няколко дни при Николай е неговата майка, която е настанена в апартамент на посолството ни в Пекин.

Николай сподели още, че в първите дни след инцидента е бил в шок и под голямо напрежение. Натовареното му ежедневие е довело до прилошаването му и последвалото падане от мост.

"Болницата е на много добро ниво, няма проблем с условията. Следващата стъпка е неговото изписване. По-изгодният вариант е транспортирането му и лечението му в България. Надявам се, че държавата ще окаже помощ", коментира Веселин Найденов, който е приятел на Николай.

По думите му държавата гарантира, че средствата ще бъдат платени на болницата, но парите се събират от дарения. Веселин обяви, че китайците искат по 25 хил. лева на месец, за да остане Николай да се лекува там. Той добави, че държавата е помогнала с визата на майката на Николай и оказва по-скоро морална подкрепа.

"Николай е силен и готов да се бори. Ще намери сили да се пребори. Той ми каза "Надявам се всичко да е наред, защото ми се живее", сподели още Веселин Найденов.

Можете да помогнете за лечението на Николай Маринов на следната сметка:

Титуляр: Горан Цветков Илиев
Сметка: 02/0000000022501711
IBAN: BG19STSA93000022501711

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 39 За български гражданин в беда да мре е нещо съвсем нормално. РРБ - ромска република българия
37
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 36Правилен отговор! Та по тази причина си има застраховки, за да не мреш като пребито куче.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боян Петров зорлем се направи на попсикъл, с какво е повече от това момче? Защо за него може да не търсим застраховка, а за очукания работник емигрант не искате великата ви държава да помага?
35
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставам с впечатление, че зависи колко миловидно е написан апелът за помощ. На жената с терминален рак, дето отиде при кристалната топка на Жоао й събраха парите за седмица. На този Боян апиниста, дето пак имаше застраховка(!!) също му събираха дарения. А за това момче, което от немотия е стигнало до Китай за да помага на мизерстващото си семейство, чета само акълища. Защо така бре, ***?
34
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35А когато си в нужда какво правим ако си без застраховка?? Мреш!!? Велико "българско" изказване! За това сме в дупката на клекалото!
33
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато пътуваш в чужбина, се правят застраховки, които да отговарят на целта ти на пътуване - туризъм, спорт, екстремен спорт, работа и т.н. Държавата не е застрахователно дружество да изплаща такива суми наляво и надясно.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** 34За фасада винаги ще се намери но за човек в нужда само ако е от 'тях'. Всеки гледа варосаната гробница отвън но вътре - никой!
31
3
 
15
 
! Отговори
Ово преди 5 години
Имам належаща нужда от покупка на евтин апартамент в кв. Изток, ако държавата не ми помогне, мога ли да пусна тук събирателната сметка? Застрахован съм!!!
30
6
 
30
 
! Отговори
иди ми дойдими преди 5 години
Ако беше някой пиянде артист от гербаджиите веднага щеше да излети правителствения самолет..
29
4
 
3
 
! Отговори
интересно преди 5 години
До Обективен 13 Ми от кой да чака помощ , виждаш китайските болници си искат парите . Все едно ще тръгнеш да помагаш на някой ->> примерно Хасан - образован човек / ама дошъл покрай бежанците/ живеещ в БГ от 5 години , работещ на трудов договор , плащащ данъци , разболял се и му трябва 50 000 ,з ащото касата не покрива лечението Ще му помогнеш ли за лечението ????
28
0
 
15
 
! Отговори
До Берлин преди 5 години
ADAC не застрахова при работа в чужбина.120? е само за туризъм до 30 дни, за по-дълго се плаща допълнително. В Китай го лекуват положително в частна болница, в държавна няма да оживее.
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е срам за България. Може би трябва да се сезира вниманието на ЕС защото сме в него и сме подписали изисквания за държавна защита/помощ в нужда на българските граждани залъсали извън страната. Трябва да има възмездие за истинските "български" продажници.
26
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХХХ 28Страната ни е чудесна но държава НЯМА! Хората са държавата а те не стават.
25
7
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Държавата ни е много хубава, но хората не са хора !
24
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Помощ от държавата за падналия от мост в Китай българин само на думи"А сега се сърдете на отказалите се българи от българско гражданство. Подобна участ сполетя приятел със френски паспорт който нямаше застраховка за държавата която е посетил. Веднага дойде човек от френското посолство в болницата, лекуваха го и след това му дадоха (от френското посолство) билет за връщане. Една стотинка не са му искали французите! Е това е държава, а нашето - смях в залата.
23
5
 
21
 
! Отговори
Б.Б. преди 5 години
Аз се чудя как да ям калмарите печени, варени или пържени в самолета си вие ми говорите празни приказки !?Квото дал господ.....на мене калмари на него полет ! Хайде че огладнях !
22
3
 
13
 
! Отговори
Джендю преди 5 години
Моля за извинение... Обаче, защо не се е застраховам както трябва за тази работа в Китай!?
21
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВВГОЛЯМ тарикат ти казвам, целият натрошен в китайска болница. Тарикат!!
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДжендюКакво нелегално е правил, бре, Джендьо?? Ходил уморен по мост. Ти имаш ли представа каква държава е Китай, как работи полицията там и как се влиза и излиза от държавата. Нелегално... Глупости! То това да не ти е България?
19
1
 
12
 
! Отговори
ВВ преди 5 години
Застраховка!? Аман от тарикати...