Помощ от държавата за падналия от мост в Китай българин – само на думи

Събират се средства за завръщането на Николай Маринов у дома
8 апр 2019 14:50,
71

Тежко остава състоянието на 31-годишният Николай Маринов, който в началото на март падна от мост в китайската столица Пекин.  Mъжът се нуждае от 40 хил. евро, които да депозира в болницата, за да му бъде извършена животоспасяваща операция. Тогава от Министерството на външните работи гарантираха, че сумата ще бъде изплатена.
Още по темата

"Чувствам се по-добре. Все още нямам възможност да ставам от леглото и да се движа. Притесненията ми са в по-дългосрочен период, защото самата рехабилитация ще отнеме поне 3 месеца, а разходите в Пекин са доста големи. Мнението на докторите е, че е хубаво в най-скоро време да се започне рехабилитация. Първо беше даден по-нисък бюджет, след това се оказа, че разходите за тези 3 месеца са двойно повече. Даренията ще стигнат само за първите две седмици", сподели Николай от болницата, в която е настанен в Пекин.

Пред Bulgaria ON AIR той призна, че би се радвал ако е възможно рехабилитацията му да протече в България. От няколко дни при Николай е неговата майка, която е настанена в апартамент на посолството ни в Пекин.

Николай сподели още, че в първите дни след инцидента е бил в шок и под голямо напрежение. Натовареното му ежедневие е довело до прилошаването му и последвалото падане от мост.

"Болницата е на много добро ниво, няма проблем с условията. Следващата стъпка е неговото изписване. По-изгодният вариант е транспортирането му и лечението му в България. Надявам се, че държавата ще окаже помощ", коментира Веселин Найденов, който е приятел на Николай.

По думите му държавата гарантира, че средствата ще бъдат платени на болницата, но парите се събират от дарения. Веселин обяви, че китайците искат по 25 хил. лева на месец, за да остане Николай да се лекува там. Той добави, че държавата е помогнала с визата на майката на Николай и оказва по-скоро морална подкрепа.

"Николай е силен и готов да се бори. Ще намери сили да се пребори. Той ми каза "Надявам се всичко да е наред, защото ми се живее", сподели още Веселин Найденов.

Можете да помогнете за лечението на Николай Маринов на следната сметка:

Титуляр: Горан Цветков Илиев
Сметка: 02/0000000022501711
IBAN: BG19STSA93000022501711

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
11
 
! Отговори
От Берлин преди 5 години
Плащам по 120 Евро на ADAC за година, семейна застраховка за пътувания извън Германия... Поне да знам, че при лошо стечение на обстоятелствата, ще мога да очаквам и самолет да ни върне до Берлин обратно, да ни лекуват... Започнах да се застраховам преди години, когато един български автотърговец с авговоз, нарочно се опита да ме убие в Сърбия на пътя...!!!
17
6
 
7
 
! Отговори
Два преди 5 години
До Един Г**зМи недей плаща, бе! Като ще мрънкаш, по-добре недей. От какъв зор някой ще ти се обяснява на тебе къде му била застраховката, какъв му бил договорът. Те се чудят как да не умре, тоя тука се мисли за основа на планетата. Щото дал няколко лева и вече си търси правата. Отчет иска!!!
16
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, като ви чета коментарите, май според вас е по-добре някой да отиде и да го довърши с една тухла да не се мъчите. То един се оплаква що бил плащал застраховка, па оня не бил плащал, що на оня му провървяло да му дават дарения, пък на нашия никой нищо не му давал на готово... Емпатия, съчувствие, милосърдие, НЕЩО??? Човекът е с натрошен гръб!!! Колелото се върти, пичове. Днес си горе, утре долу... Какво да ви кажа... дано да не го изпитате никога на гърба си.
15
8
 
5
 
! Отговори
Джендю преди 5 години
Човека да оздравява!!! Но има много неизяснени въпроси... Хмхмх..*** пак е правил нещо нелегално,, навън,,...!?
14
13
 
13
 
! Отговори
Един преди 5 години
А някой може лид а ни осветли къде му е здравната осигуровка на този хубостник? В Китай ли работи, в България ли работи, на какъв договор е, какво прави там?! Изобщо има ли някъде здравна осигуровка, къде си плаща данъците? Иначе е готино - "Дайте ми 40000Е, че тук паднах от един мост". Изобщо за какво ги плащаме тези пари всеки месец?!
13
4
 
16
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
До 2г в ШенженМи още по-зле, значи там работи, там плаща данъци, там получава доходи, обаче като се прецакат нещата чакаме от България да помогне. Тоест чака на всички тия клетници, които седим и плащаме данъци в България, да му платим на тоя пич лечението в Китай. Нещо ... логиката малко ми убягва. Ще ли не взема и аз да спрая да плащам каквото и да е било в тази държава ...
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НякойИ що така?нямате ли *** да ви работят?
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дано пострадалият Николай не е от тези, които всекидневно плюят и хулят из българските форуми.
10
2
 
13
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До 69Сигурно ще се изненадаш, но в някои държави хората на работа работят.
9
11
 
4
 
! Отговори
69 преди 5 години
тоя за *** ли ни взима? Натовареното му ежедневие довело до прилошаване?
8
0
 
20
 
! Отговори
2г в Шенжен преди 5 години
Той е бил постоянно там, туристическата застраховка не върви. Застрахован ако изобщо е по местни тарифи. Ако е пестелив няма застраховка за злополука.
7
3
 
25
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До МомоТи като имаш в България осигуровки, да не мислиш, че някъде ще ти провеждат без пари 3 месеца рехабилитация? По здравна каса е 5 дни, после си ходиш - на крака, пълзешком, по желание. Не знаем каква е тяхната здравна система, но не вярвам някъде да имат изцяло безплатно здравеопазване.
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
здравната засртаховка при пътуване в чужбина не покрива ли подобни рискове?
5
4
 
22
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Добре бе, маааму стара, защо всеки път като отивам в чужбина на разходка и се отбивам до застрахователния брокер, за да им оставят по 30 лева за застраховка? Защо не си хвана багажа и не тръгна където ми видят очите без да се притеснявам за нищо, а като стане нещо и ще рева държавата да ми плаща? Защо сме такива балъци, а не го караме като целокупния български народ по най-тънката лайсна? Ей това не ми стана ясно толкова много години ...
4
1
 
17
 
! Отговори
Ц. преди 5 години
Аз затова на стълби дори от гаража до апартамента не се качвам.
3
8
 
27
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Паднал българин от мост в Китай?! Момент, момент, как е паднал, какво е правил там, на работа ли е бил? В смисъл как един паднал българин от някакъв мост в другия край на света се превърна в новина? Защо държавата трябва да плаща за нещо, изобщо каква е тази история?!
2
2
 
35
 
! Отговори
Момо преди 5 години
Доколкото разбрах той там е работил. Защо не е имал осигуровки и застраховки?И така и не стана ясно как точно е паднал и какво е станало...
1
3
 
30
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Е, то да е асансьор до хола, да помогне "държавата", ама за болен в нужда... ква е файдата...