Капачки за бъдеще: Благородната инициатива продължава

До момента от кампанията са закупени 11 кувьоза
Обновена: 12 апр 2019 14:22 | 12 апр 2019 13:40, Красимир Ангелов
15

Благотворителната инициатива "Капачки за бъдеще" стартира своето четвърто издание. С акцията, освен, че се рециклира пластмаса, се събират средства за изключително важни кувьози. До момента организаторите на кампанията са закупили 11 уреда, с които да се помогне на недоносените деца в цялата страна.

6 от тях вече са дарени на различни болници, останалите пет предстоят да бъдат предоставени на лечебни заведения в страната.

"Целта ни е да съберем средства за минимум 4 кувьоза. Утре сме в София и Пловдив. Ние имаме справка от министерството за всички болници в страната, но ние правим проверка на всяка една. Свързваме се с болницата, проучваме и след това взимаме решение къде да дарим", обясни в студиото на "България сутрин" Мартина Йорданова, която е част от екипа на кампанията.

Лазар Радков, който също участва, заяви пред Bulgaria ON AIR, че се надява доброволците от 'Капачки за бъдеще" да успеят да подменят всички стари кувьози или да закупят нови за болниците, където няма. Той подчерта, че дарения се правят само на общинските болници.

"Ще подменим съвсем скоро всички, които са от 80-те години. В големите градове са по-добре нещата", каза Радков.

Той и Мартина Йорданова обясниха, че има над 320 пункта за събиране на пластмасови капачки в страната, които са разположени в 113 населени места, така че всеки, който иска да върне своите за рециклиране, може да види къде да го направи на страницата на инициативата в социалните мрежи.

Радков допълни, че тяхната инициатива има и друг ефект, защото от събирането на капачки, много хора започват да изхвърлят разделно и своите отпадъци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10Това клише се повтаря перманентно, но е абсолютна лъжа !...освен ако не се отнася за стъклени, керамични или метални бутилки !
12
2
 
8
 
! Отговори
Макс преди 5 години
Не може да сравняваме тази кауза с действията на политиците. Тази пластмаса освен всичко друго и замърсява природата, води до нашата бавна смърт. Така или иначе ги изхвърляте, какво ви прези в един плик да ги събирате. Немога да ви разбера
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко капачки е персоналният асаньор ?
10
4
 
9
 
! Отговори
върви да миеш преди 5 години
До Мияч на чинииВ една пластмасова капачка се съдържа много повече пластмаса отколкото в самата бутилка.. Гледай плътност и здравина, не кое е по-голямо
9
1
 
12
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Капачки за заплати на депутатите и съдебната система пък техните бюджети към здравеопазването.Как може да има структура която си гласува заплати с нашите пари....
8
11
 
12
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 5 години
Как да я разбираме тази инициатива "Капачки за бъдеще" !!!?...взимаш капачката, а пластмасовата бутилка хвърляш в храстите !!!Много прилича на японските ловци на акули - режат перката, а акулата хвърлят в морето !.......чака ни "светло бъдеще"...ама друг път !
7
12
 
12
 
! Отговори
aLaBala преди 5 години
Защо трябва да се събират капачки.Така караме децата да пият ***.По-добре да се дарят пари за 2-3 бутилки.Правим бизнес на фирмите с опасни продукти.
6
8
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Аман от ***!
5
3
 
17
 
! Отговори
ДС преди 5 години
Един съвет. Не събирайте само капачката. Аз режа направо капачката с винта на шишето. Така в същия обем има повече пластмаса. ХИТРО А :)
4
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СРАМ!СРАМ!СРАМ за държавата!Народа да събира капачки за кувьози за бебетата.А властта да си пазарува имоти за милиони,а в офшорките не се знае още колко стотици милиони ги чакат.Или се знае.Май скоро ще разберем.
3
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да събираме капачки за нови тризонети на гербаджиите или пък за мюфтийството, че имали дълг, а готовите пари баце да ги даде за подобни инициативи.
2
3
 
20
 
! Отговори
Селянин преди 5 години
Поне напишете или дайте линк към пунктовете за събиране на капачки!
1
5
 
33
 
! Отговори
Цецко чакрата преди 5 години
Събирайте капачки да ви дойде акъла. На мен етажа ми е двеста Евро квадрата, по документи, а реално е дар.