Съпругата на Дончев: Габровци искат да видят града си чист от придошлите роми

Те искат да видят решителни мерки на властта за контрола върху тази група!
12 апр 2019 07:12, Елка Василева
242
Съпругата на Дончев: Габровци искат да видят града си чист от придошлите роми
Светлана Дончева. Снимка: Facebook

"Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани". Това написа Светлана Дончева, съпруга на вицепремиера Томислав Дончев, във Facebook по повод напрежението в Габрово, след като трима души нанесоха побой над продавач и последвалите протести.

Още по темата

"Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани. Те недоволстват от тяхното присъствие, начин на поведение, навици и култура. Не разбират как циганите буквално нахлуха в града през последните няколко години. Те искат да видят решителни мерки от страна на властта по отношение на контрола върху тази група, която не желае да се впише в установените порядки на града. Искат спокойно да се грижат за децата си, без да бъдат притеснявани от тумби мургави младежи, които са решили да пият бира по детските площадки. Искат да почиват на спокойствие в домовете си, без да чуват чалга с децибели до небето. Искат да влизат спокойни в магазините на града и да не бъдат нападани от пияни или дрогирани цигани. Искат справедливост, искат ред, искат достоен живот! Заслужават го! Заслужават и много повече!“, пише Светлана Дончева.

По думите й „Габрово е от градовете-перли на България. Тук, модерният градски живот е прекрасно съчетан с уюта, красотата и топлината на малкия град. Място - мечта за всеки, който жадува да избяга от убийственото забързано ежедневие на столицата и другите големи градове. Място - мечта за всяко семейство, което иска децата му да дишат чист въздух, а планината е на крачка разстояние. Габрово е град на предприемчиви и трудолюбиви българи. Нека остане такъв!", казва в поста си съпругата на вицепремиера Дончев.

"С насилие на насилието не се отговаря! Тогава, каква е разликата между едните и другите? Габрово няма нужда от размирици, погроми и кръв", допълни по-късно Светлана Дончева отново във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
5
 
! Отговори
Доктора преди 5 години
Хавана клуб трябва да се стерилизират ... всички !!! Да вярно има и свестни хора от тях но са единици. Браво на Европейският шампион в щангите !!! Една птичка пролет не прави !!!
112
1
 
20
 
! Отговори
Последните 10 години преди 5 години
, Габрово се управлява от протежето на съпруга и. Светлана пише, че заселването с роми е в последните няколко години. Така че, Дончев е част от проблема, а не негово решение.
111
8
 
16
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 5 години
На тази жена чета второ мнение (преди време пресата пак отрази неин пост)- и отново ми допадна! Кефи ме. Е.. не разбирам защо й отразяват мнението, пък бил той и мъжа й вицепремиер, реално тя не е обществено известна фигура или политик, но нейсе.Томислав Дончев също смятам, че е един от малкото политици (особено пък в ГЕРБ), които не са мегаизр0ди.
110
2
 
23
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Права е Светлана, Габрово е много як град и средната заплата там е 600 лв. Направо си е рай на Балканите. Колко джанти съм изкривил там от готини пътища само
109
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой кмет е заселил тия придошли роми, ако не е Том Донс то е наследникът му също Герберян.
108
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато има извънредни избори в някой град гербавите заселват десетки, стотици и хиляди роми от други краища и побеждават волята на избирателите си. И ТИЯ БЕЗОЧНИЦИ ЩЕ МИ СЕ ПРАВЯТ ЧЕ СА ПРОТИВ РОМИТЕ. Те са за всеки неграмотен и беден човек бедност и неграмотнаст да се увеличават, тоест и вероятността да гласуват за тях също расте.
107
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам отгоре гербава реклама на фотоволтаици - възвращаемост за 6-8 години. Значи в цял свят е за 12, но тук затва требе да се дуят цените на тока и после ромите са виновни. ГЕРБ не решава проблемите на робите, задълбочава ги и сега Дончевица протистира против мъжа си и компания-. див гербав популизъм. ромите под строй избират гербавия кмет на Габрово и пак ще гласуват за гроб защото се разиграва цирк за пред нас.
106
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Eто го популизма на европейската антинародна партия чрез корумпираната им антибългарска секция. Умират за ромски гласове, ама понеже ромите не четат интернет, за тях лепят предизборни плакати по кофите за ***, а с тоя финт замъглавят апартаментите, плюс това някой де б и л да се излъже да ги подкрепи.
105
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички ли, които пишете против Дончева, ли сте платени драскачи на НПО-та?Не ви ли е ясно, че ако някой се съобразява с вашите писания ще се поколебае да вземе строги мерки срещу ромската престъпност.Защо все още не се преследват крадците, онкраднали сума по-малка от една минимална заплата? Та ограбени инезащитени остават почти всички български пенсионери.Защо след условна присъда всяка следваща не е ефективна?За това защо не пишете за това , а само глупости, платени клакьори?
104
4
 
8
 
! Отговори
до 112 преди 5 години
Ромите не са докарани насила, а са дошле благодарение на информацията, която се е обменяла между тях. Тогава (1958г.)нямаше Берлинска стена и строго пазени граници, та те пииждаха през лятото да грабят по кооперативните ниви. Берлинската стена се вдига през 1961 или 62 година и след това се правят загражденията по границите. Така Цар Киро, роден някъде в Македония(коя- гръцка, северна?) се оказва български гражданин.И започва масовия разплод заради помощите на брой извънбрачни деца.
103
3
 
12
 
! Отговори
Делян преди 5 години
Стига с това изселване.....ок ще ги махнат от Габрово......ще се заселят в твоя град или село!!!!Това не е решение!!!
102
0
 
22
 
! Отговори
Питам преди 5 години
Кой кмет ги доведе преди няколко години за да усвои Евро средства за интеграция ???
101
19
 
12
 
! Отговори
До 108 преди 5 години
Недей да пишеш "Виновниците за проблема търсят винови"!Г-жа Дончева не е виновна за насилственото заселване на ромите в България!!! През 1958 година ЦК на БКП взема решение за насилствено заселване на ромите от скитащите катуни в България. Другарите Тодор Жгивков, Станко Тодоров и останалите видни комунисти са виновни за пренаселването на България с роми. Не стига това, ами започнаха да им дават помощи на брой извънбрачно родени деца. Зарадие тези помощи се стигна до "деца раждат деца".
100
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз искам България да се изчисти от придошлите комунисти, но явно болшевишкото робство ще е безкрайно.
99
3
 
37
 
! Отговори
:( преди 5 години
"Те искат да видят решителни мерки от страна на властта..."Нали мъжлето ти е част от управлението 10 години. Хвани го на вечеря и говорете, какво ми драскаш ПР глупости из социалните мрежи? *** и се срешни и с дебелака от Банкя и с него говори! Наглост на типичен крадлив гербераст? Кой ми са в гащите!
98
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
виновниците за проблема търсят виновни
97
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберасти закъсняхте.Красо яхна протеста. Щом се появиха агитките в командировка. Нападнали няколко къщи с роми, които работели. Извършителите не били оттам, ама кой му пука. Избори са. Съвсем добра позиция и на Герб и на Бсп в Габрово. Най- добре е като хвърляш коктейл ***, камъни и си с маска , да те вкарат също при ромите в ареста. Забавно ще е да се види дали задържаните скинове са от Габрово изобщо, дали са съдени и дали имат поне ден трудов стаж.
96
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Габрово, заедно с Бургас са двете крепости на ГЕРБ.Интересно срещу кого протестират?
95
1
 
7
 
! Отговори
до pencho преди 5 години
oт ех:Така е, прав си! Но аз, не по собствена воля, станах столичанин в повече! Тук съм само заради работат, за да мога да осигуря що годе, нормален живот на семейството си. Просто в родния град, няма работа, та там няма дори лекари, да не говорим за някакъв културен живот (не беше така преди 20тина години). Искам след време, да има къде да се прибера, не искам да живея тук, повярвай ми! И наистина столичани са абдикирали, нали виждам колко хора сме на минали протести....
94
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестите били незаконни?! А кое у нас е по закон? Покупката на имоти,на занижени цени или апартамент с частен асансьор? Или да си купиш за жълти стотинки ТЕЦ или пристанище,защо не и летище...Ей го ,софийското , плаче за инвеститор! Мафиотите ще го прилапат и него,колко му е, а подставени лица ще се намерят,не се притесняваме! Както е тръгнало,нека купят цялата ни държава,щом няма КОЙ да я защити! Ние ще си протестираме във...форумите,че е най-безопасно! :(