Най-голямата "пушилка" пред НС: Тревата за лични цели - легална!

МВР се занимавало с това, вместо с истинските престъпления
Обновена: 20 апр 2019 18:04 | 20 апр 2019 18:03, Веселина Йорданова
293

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Младежи се събраха, за да направят "най-голямата пушилка на едно място" пред сградата на институцията, която упражнява законодателната власт в държавата - Народното събрание.

Искането на събралите се е само едно - декриминализация на притежаването и отглеждането на малки количества марихуана за лични цели.

Според младите хора тревата не трябва да е престъпление в България, както не е в голяма част в европейските държави и САЩ, предаде БулФото.

Освен това полицейските сводки и статистики били пълни с младежи, задържани с минимални количества от растението, вместо органите на реда да разследват и задържат истинските криминални лица.

Хората зад проявата смятат, че законът, който криминализира употребата на марихуана, просто не действа, тъй като за последните 15 години българите, опитвали я в живота си, са се увеличили пет пъти.

Протестиращите настояват да се разреши и регламентира отглеждането и преработката на всички продукти от индустриален коноп - семена, влакна, дървесина, цветна и листна маса, биомаса и корени.


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
2
 
! Отговори
хм преди 2 месеца
Е,то и досега влакната от конопа се използват за В и К инсталации.Но последният път като си купих ми казаха,че били италиански кълчищата!Като материал влакната са превъзходни защото не гният-в старите селски къщи има стари черги и покривки на по 80 години и изглеждат като нови.Няма такъв изкуствен материал-толкова здрав и издържлив като конопа.
234
1
 
1
 
! Отговори
в преди 2 месеца
идват евроизбори ако някой има смелостта да го обяви публично ще гласувам за него
233
0
 
0
 
! Отговори
да преди 3 месеца
говориш абсолютни глупости.. първо много от персийските утравители по места не са убити, а продължават службата си само, че под властта на Александър..почти навсякъде до където армията му е стигнала по ключови места са поставени гарнизони, а и много от градовете основани от него съществуват и днес.. много имаш да четеш още преди да коментираш история.. раничко ти е
232
1
 
3
 
! Отговори
kings преди 3 месеца
До Заспал тревоман

Кои разумни дървави? България и Унгария ли? Ако ти пукаше за децата и младевите, то ще си наистина заинтересован от темата и да отделиш 5 минути да поровиш поне за някоя държава, а оттам и ЗАЩО са решили да променят политиките по тоя въпрос.
231
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Де.адета пред НС, и вътре също.
230
6
 
6
 
! Отговори
Заспал тревоман преди 3 месеца
Тревата уврежда тежко развитието на децата и младежите. В нито една държава, легализирала канабиса няма намаляване на вредните последствия от нея, дори напротив, увеличава се употребата в млада възраст. Затова не трябва да се позволява свободната й употреба и продажба. Това е аргументът на много разумни държави!
229
1
 
4
 
! Отговори
Ненормална държава преди 3 месеца
Мисля че не само тези пред НС, но и в него са напушени и неадекватни
228
7
 
12
 
! Отговори
Все тая преди 3 месеца
Тея имат ли връзка с главния? Да ми тръгнат надрусани кат холандците ли? Айде нема нужда. Онея ходат като инжектирани кучета и се хилят на светофарите. Качва се в колата и не знае какво прави и на къде е тръгнал.
227
3
 
10
 
! Отговори
ахахаха преди 3 месеца
тея са луди, мафията да си даде бизнеса ахаахах
226
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Опиятите отдавна са легализирани, който не е решил той не се е записал на метадонова програма, ако искам още утре мога да го направя, и никой няма ми иска обяснение или арестува защо се разхождам с шише метадон в джоба, къде е логиката на законите ???
225
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Холандия дори е забранено производството! Някой пак си измисля!
224
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Весели хора :)
223
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Понеже не са забранени от някакъв талибански закон и всичко е точно, затова дайте да си го изкараме на шепа "наркоманчета" после дооволни да сложим лактите на масата и поемем дневната дажба ракия за вътрешна дезинфекция и отпускане на вервите.... жената ще го отнесе по късно! :)))))
222
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
защо едни доказано опасни а здравето и предизвикващи зависимости субстанциии са законно разрешени, постоянно рекланирани по медии и лесно достъпни навсякъде???
221
20
 
12
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Марихуаната ЩЕ БЪДЕ легализирана . Гаранция. Но не заради протестиращите а защото :

Най лесно се управлява напушен , прост и разделен народ .
220
2
 
8
 
! Отговори
Стратег преди 3 месеца
Младежите искат "европейско развитие", а Бойхо не им го дава;))) Не мой тъй;)))
219
2
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
НИТО БОРИСОВ НИТО БСП ЩЕ ПОСМЕЯТ ДА ЛЕГАЛИЗИРАТ МАРИХУАНАТА ЗА ПУШЕНЕ!

ТЪЙ, ЧЕ САМО СИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО
218
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ъъъ, абе я го опни с лопатата да копа и ще видиш как ще се излекува ит депресията.
Депресията е заболяване на нишоправещите
217
9
 
4
 
! Отговори
72217 преди 3 месеца
Не разбирам защо полицията е задържала само трима. Или те не са били от агитката, на която е поръмана тази проява с цел да се разсейва вниманието от провалите на Борисов.
216
1
 
3
 
! Отговори
Стратег преди 3 месеца
До Анонимен
;))) В крайна сметка, не бива да се забравя, че мечтата на Сашко бе да достигне Индия;))) Цел на завоевеанията му;)))