Българинът одобрява посещението на папата, но няма да го следи

Младите хора най-незаинтересовани от визитата на Франциск
170
Българинът одобрява посещението на папата, но няма да го следи
Снимка: БТА

60% от българите приемат като положителна новина посещението на папа Франциск у нас, а едва 8% от сънародниците ни имат отрицателно отношение към визитата. Това сочат данните от проучване на "Тренд" по поръчка на вестник "24 часа", посветено на нагласите спрямо предстоящото посещение на главата на Римокатолическата църква. Проучването е реализирано в периода 5-12 април 2019 г. сред 1008 души.

Още по темата
Данните сочат, че две трети от българите са чули/разбрали за посещението на главата на Римокатолическата църква папа Франциск в България към датата на провеждане на проучването. Малко над една трета обаче не са разбрали за това посещение. Младите хора на възраст 18-29 г. в най-малък дял са запознати с посещението и в най-голям дял не могат да преценят каква оценка да дадат – близо половината от тях.

Три часа проверки за тези, които искат да видят папата на жълтите павета

Данните регистрират високи стойности на положително отношение (57%) към главата на Римокатолическата църква. Едва 8% от българите посочват, че имат отрицателно отношение.

Любопитно е, че половината (50%) от анкетираните са на мнение, че липсва достатъчно информация за визитата на папа Франциск у нас. На фона на тях 27% от всички запитани посочват, че има достатъчно информация за височайшата визита.

На фона на одобрението към папската визита, интересен факт е, че едва 31% от хората ще следят посещението му у нас. Цели 47% признават, че не се интересуват и няма да следят случващото се в София и Раковски, а 22% не са сигурни дали ще следят посещението на папа Франциск. Най-незаинтересовани към визитата остават най-младите на възраст 18-29 г.

Програмата на папата: Три събития в София, едно в Раковски

В контекста на посещението, социолозите зададоха и въпрос дали българите приемат духовните лица като наместници на Бог на земята. 32% от българите посочват, че приемат духовните лица за наместници на Бог на земята. Имайки предвид, че 1% от извадката отговаря на 55 хил. души, то малко под 1 млн. и 800 хил. българи приемат тази гледна точка за духовните наместници.

41% обаче са на противоположното мнение – не ги приемат. Видно е от данните, че по-младите българи, за сметка на по-възрастните, в по-малки дялове приемат духовните лица за наместници на Бог на земята. 12% от българите са посочили, че не вярват в Бог, като младите хора на възраст 18-29 г. в най-голям дял са атеистично настроени, сочат данните от проучването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
9
 
3
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО преди 4 години
КОМЕНТАРИТЕ НА РУСКИТЕ ***! ТЕ ТОВА ПРЕДСТАВЛЯВАТ! ТОВА Е ПОЗИЦИЯТА НА МОСКВА! БЕЗСРАМНИЦИ! БОГ ЩЕ ВИ НАКАЖЕ!
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам спомен да е имало референдум, кой ги пуска тия слухове и фалшиви новини, че одобряваме, че и проценти вади. Я у лево бе.
75
1
 
4
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Нали минахме от комунизъм към демокрация, за да няма богопомазани и къщички за гости за наши хора???Агент Вини Бранкети!ЦРУ!!!
74
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как точно разбрахте, че българите одобряват изразходване то на 900 хиляди за разходка на дътрият педофил.
73
0
 
3
 
! Отговори
до75 преди 4 години
до75 Какви селяни пък теб са те подгонили, слушай си чалгата яж си Ориенталската чорба и незабравяй да се натъпчеш и с дюнер-кебап.
72
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За какво се влачи тука дъртия вампир?"Да хапне, да пийне за без пари и да се отърка в някое момченце.
71
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българинът одобрява посещението на папата, но няма да го следи.---Не е вярно, стига с тия измислени "проучвания" на измислени "агенции".Егати смехотворните апологети на герберските безумия! :)Истината е, че ние, православните българи НЕ ОДОБРЯВАМЕ посещението на папата и поведението на неговия пудел в Белене!Може и да следим посещението (ако включим телевизора), защото "свободните" медии, само за това ще предават тия дни. :)
70
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво се влачи тука дъртия вампир?
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради идването на това *** сме с 900 бона на загуба.Съгласен съм да го посрещаме този всяка година и да сме назад 900 хилки, само да махнат охраната на парламента и политиците в замяна :)
68
1
 
3
 
! Отговори
Василев преди 4 години
До ЙончеваНа Йончева къщичките за гости са станали факт, защото е работила с крадливата корумпирана гербава държавна администрация!!!Кой носи по-голяма отговорност и вина, селяни прости???Агент Ървин Дулитъл!ЦРУ!!!
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е й цъфнахме и вързахме както се казва.Голям праз че идвал папата-въобще не ме вълнува тая работа.Е преди 20 години когато идва предишния му колега се вълнувах,имах някакви положителни очаквания-ядец нищо хубаво не видях след това...Най очаквам сега шайката да се окичи с индулгенции за управлението си.Язък ако бях на мястото на съветниците му, щях да откажа посещението му ,не е хубаво за Църквата да дава легитимност на шайката
66
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ЛИЦЕМЕР не се ли срамува от свойте предшественици който като бясни кучета използваха Осмнците да държът Българите на колене в молене 500 год. за помощ от лицемери като него.
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради идването на това чyчeлo сме с 900 бона на загуба.
64
8
 
5
 
! Отговори
Рушките блядове преди 4 години
За избили хиляди свещеници и взривили стотици храмовеЗатова Господ ги наказа с Ленин , Хитлер и СталинИ ще ги довърши с Путин!Амин!
63
5
 
3
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Доказано е , че в едно ощбество, колкото повече селяни прости има, толкова държавната администрация е по-корумпирана и крадлива!!!Гарантирано от Професор Иво Христов и всички учебници по социология и история!!!Живо доказателство сте вие, селяни прости!!!Агент Били Малохан!ЦРУ!!!
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта им е да унищожат източноправославното християнствоТо тези, които го ръководят, се справят толкова добре с рушенето, че няма нужда някой допълнително да им помага.
61
1
 
11
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Никой не е питал. Кой ги прави тези проучвания. На някой от вас, да са му се обаждали по телефона? Агенциите сами взимат решения, като питат *** си служители, какво мислят.
60
2
 
2
 
! Отговори
За 68 преди 4 години
А Радефф *** се е уредил с два еФтинки апартамента И го разследва ДАНСАна се крие
59
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тук тече пропаганда срещу папата! Нищо свято няма за руските хибридчици и путин! Св. престол идва от св. П!етър - очевидец на Христос! Господ ще ви накаже жестоко!
58
5
 
2
 
! Отговори
Папата иде преди 4 години
Да накаже червенитеСвини , които избиха католическите свещеници у нас!Анатема за убийците !До девето коляно!