Животът на папата - апартамент от 50 кв.м, хапване в столова

Франциск скъса с традицията да се живее в луксозен дворец
3 май 2019 07:14,
47

Скромен духовник, който избягва суетата – тази репутация си извоюва папа Франциск. Главата на Римокатолическата църква избира за свой дом апартамент от 50 квадратни метра, далеч от лукса на папската резиденция. Храни се в столова, а за превозването си предпочита т. нар. Папамобил, пише Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Има по-голям ентусиазъм за визитата на папа Франциск

Жилището му се намира в кардиналския дом "Санта Марта" във Ватикана – там, където се настаняват духовници и миряни.

Така папа Франциск скъсва с традицията главата на Римокатолическата църква да живее в луксозния Апостолически дворец. Място, което той самият определя като подходящо за 300 души.

Далеч от пищността, папа Франциск обича да е в постоянен контакт с обикновените хора и не иска да бъде изолиран. Храни се с всички останали свещеници в столова, за да комуникира с тях.

Във всекидневната работа му помагат двама секретари, а за домакинството се грижат двама икономи. А денонощната му сигурност е поверена на шефа на ватиканската жандармерия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
ГРУ преди 4 години
Това,което е заличено е -"Иначе гглупака не му пукаше...."А ти бре,чугунена червена главо що не пишеш за най-важното,бре???А то е следното-другаря ти Сталин е ИЗБИЛ и ИЗТРЕБИЛ най-много КОМУНИСТИ в цялата човешка история,бре! Е точно за това и за което-ШАПКА МУ СВАЛЯМ,бре!И той е свършил нещо полезно помежду другите му чудовищни престъпления,бре!За което-още веднъж - ВЕЧНА СЛАВА НА ДРУГАРЯ СТАЛИН-НАЙ и НАЙ МАСОВИЯ УБИЕЦ НА КОМУНИСТИ,бре!!!Ха ха ха!!!"
26
0
 
5
 
! Отговори
ГРУ преди 4 години
А бре "комАнданте" Че Гевара,бре!Ти се оказа твърде упорит в безумната си защита на МЕГАЧУДОВИЩЕТО нарекло се "Сталин",бре!Всичко това,което си се измъчил да постнеш само по себе си и ФОРМАЛНО е така деюре,но всъщност и дефакто е иначе,бре!Този НЕНАДМИНАТ в цялата човешка История кръволок беше превърнал целия СССР в бащиния,бре!Иначе *** не му пукаше кво ще стане и остане след като пукне,бре!Ни за пияндето Василий,нито за Светлана,бре!Най-малко пък за СССР-то,бре!пп-Добре е за теб,че лъжеш!!
25
5
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Така е . И огромната заплата дадена от Господ остава чиста. Да са живи и здрави наследниците му.
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той може да живее в 50 квадрата,но е началник на католическата църва,която е много богата организация,и замесена в тъмни селки от веккове. Много хора ако изведнъж станат богати,ще си спазват навиците от преди това,просто защото така са свикнали да живеят.Така е този папа,който е от бедно семейство,освен това е йезуит,а те по принцип са скромни,умни но перверзно лукави..
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да вземе пример от нашите.... скъп часовник, скъпи коли, охрани...Скоро точно гледах "маловажния" папа как изглежда, колко е земен в сравнение с нашите "скромни" божи служители.Няма как да съм съгласен да се дават 22 000 000 на църквата.
22
5
 
5
 
! Отговори
ГРУ преди 4 години
До некакъв "комендант" Орлов,бре!Това което си постнал е факт,но БЕЗУМЕН ФАКТ,бре! Дивият азиатски МЕГАсатрап др.Джугашвили е притежавал описаните вещи само във вилата в Кунцево,където пуква в АДСКИ МЪКИ,към въпросния ВЕЛИК ЗА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО момент,бре!Всичко останало е било в Кремъл,бре!Ха ха ха!Що не пишеш за "петте копейки"дето ги имал,бре?А кво е имал синчето му-льотчика,бре?То и синчето и щерчето на пполуидиота Тошо-убиеца нищо ли нямаха,бре?Ха ха ха!Лична вещ на МЕГАЧУДОВИЩЕТО бе СССР.
21
3
 
4
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Папата - на муслемските бежанци от Азия и Африка.....
20
4
 
7
 
! Отговори
Благой от Минстрой преди 4 години
Имам много лошо мнение за този папа- посредствен популист, нехаещ за християнския свят, затрогващ се предимно от евентуалните мъки на всякакви маргинали, незачитащ нормалните хора. Като латинос, има комплекс от Европа, не я обича. В България да го отведат в Русе, да целува измитите крака на Северин Надеждьов Красимиров, тъкмо работа за Франциск, би го направил напук, за да смачка нормалните хора.
19
5
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Папата е Медийна Звезда от Филмите за мафията , и е глава на Католиците .Аз като Православен Християнин , вярващ в идеите на Господ и неговия Син - Исус Христос , се вълнувам от нашите Попове - така наречения Борсов Агент - Отец Никанор , се опита да заложи в Банка Гигинския Манастир - Построен от Дарения на Християните .КАК ще реагира Светия Синод за този Скандал ?
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
истината е, че за сам човек 50 квадрата са напълно достатъчни и в никакъв случай не е форма на аскетизъм. Просто на фона на лукса, който може да има и на предишните папи е вид скромност, което е похвално, не съм християнин. Не разбирам живееш в имение от хиляди квадрати и за какво ти е, освен да покажеп какво можеш да си позволиш?
17
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тва е сигурно един от най-пропадналите папи в историята и като всеки мошенник се занимава с манипулация на масите като се прави на скромняк за да си помислим че е добър човек защото живее скромно. Пълни глупости да пукна днес ако това не е целева манипулация лично от него.Нищо чудно че идва в България
16
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то и Нинова живее като Папата...гаража й е също 50 кв.м !!!
15
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А колко милиона струва посещението в Бг ?платени от най-бедния и нещастен народ ? Що не ги даде той ,като е толкова аскетичен и скромен ?Няма лекарства за онкоболни, няма за лечение на деца,няма за смазани пенсионери ,ама за папаразходка има - това Богоугодно ли е ?
14
13
 
8
 
! Отговори
ГРУ преди 4 години
Некакви ррусофилистични червени и чегунени каскети-подивели сталинисти ми набутали неколко минуса,бре!Ха ха ха!И така-ИСТИНСКАТА ИСТИНА Е ПО-ВАЖНА от всекакви минуси,бре!А освен това ах как боли,бре!Ах как боли и не им изнася,бре!!!Ха ха ха!!!
13
9
 
8
 
! Отговори
Топгънър!!! преди 4 години
Това,че МЕГАлудия сатрап Сталин е живял и "творил" в една стая само е толкова вярно,колкото е вярно,че оня *** Тошето живков от селцето Правец е ходил със кърпени чорапи!!!Ха ха ха!!!
12
9
 
14
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Щом така започнаха да ни го пробутват тоя слуга на Сатаната, значи са му отредили важна роля! Ай ся някой да обясни защо Бенедикт 16ти се оттегли, и сложиха тоя лукав фетишист, дето целува крака на всяка ***която види??
11
7
 
23
 
! Отговори
Папа и папка преди 4 години
А, колко пари плаща папата, за такъв ПР? В същност, нас какво ни интересува папата, кралицата и шейха на Бруней? С кой акъл ни ги набивате в очите тия нищоправци. Защо ги слагате на "първа страница"? КАто толкова ви се пише за такива ги слагайте някъде надолу! Толкова ли си нямаме наши новини?!
10
5
 
18
 
! Отговори
? преди 4 години
А Цветанков???
9
5
 
26
 
! Отговори
М да преди 4 години
Аман от ПР Много добре знем какво представялва католическата църква.........
8
17
 
11
 
! Отговори
ГРУ преди 4 години
До некаква лъжлива "тръба",бре!Ха ха ха!Другаря Джугашвили е притежавал цялата власт във СССР и съответно и целия Кремъл,бре!Плюс две "дачи" огромни,където е провеждал среднощните си гуляи с членовете на Политбюро,бре!А за петте копийки-бурен смях прерастващ в неудържим кикот,бре!Бууухахахаха,бре!!!