Католическата църква се бори за влияние над хората

БПЦ ще посрещне топло папа Франциск, смята Валери Найденов
Обновена: 3 май 2019 13:55 | 3 май 2019 13:54,
27

България е пълно отрицание на идеите на папа Франциск. Тук е най-големият грях, тук е царството на Дявола. Папата е дипломат и не може да си позволи да ни говори такива неща, каза в "България сутрин" журналистът Валери Найденов в навечерието на визитата у нас на главата на Римокатолическата църква.
Още по темата

Три часа проверки за тези, които искат да видят папата на жълтите павета

Настоящият папа е първият в историята на Светия престол, който приема името Франциск. Той отвежда църквата при хората и в сверата на дигитализацията събира повече последователи в Instagram дори от Дейвид Бекъм. Говори с вярващите на техния език, рисува сърца от прозореца на самолета, харесва футбола, аржентинското танго и българското кисело мляко, което съвсем скоро ще опита в оригинална рецепта. Папа Франциск открито се противопоставя на социалните неравенства.

"Този папа е много по-ляв от българските социалисти в много отношения. Бях дълбоко впечатлен. Миналата година той публикува на сайта на Ватикана негов текст за световния финансов сектор и предлага изключителни мерки. Той започва с християнски морал и тълкува посланието на Исус като грижа за общото благо", каза още Валери Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Според него Българската православана църква ще посрещне топло папа Франциск. Между православието и католицизма има много религиозно-теоретически разлики, отбеляза той и подчерта, че Католическата църква се бори за влияние над хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
SILANCE преди 4 години
До Пълни ***! Смисълът на ритуала е съвсем друг, а съждението Ви за липсата - феноменално. Има един празник - Преображение ,на който се дават различни трактовки, за да не се поставя под съмнение наследяването на Христовата църква. Не е било определено за Петър, но това е друга тема. Та там Христос е показал обикновеното си състояние, което е вид на Енергията, който ни е непознат. Земната му форма на съществуване е исторически факт. А превръщането на Енергията от един вид в друг - научен фак
22
1
 
2
 
! Отговори
SILANCE преди 4 години
До Анонимен Явно редакторите още са маркс- енгелци ,защото при 15 положителната оценка е блокирана на 7.
21
1
 
2
 
! Отговори
SILANCE преди 4 години
До Др. Брежнев Преди няколко години вървеше едно мероприятие, което се провали, но преди това прочетох и термина, който са му измислили - вчерковяване. Ама почти престанаха да натискат, защото вървяло много бавно ...
20
1
 
2
 
! Отговори
SILANCE преди 4 години
До Трайо Наместник - точно в шестък. Това да не е шериф, който представлява върховната власт. Върховен представител на вид християнска религия. Колкото до това кой точно е трябвало да бъде глава на Христовата /раннохристиянска/ църква, доста си се объркал!
19
2
 
4
 
! Отговори
Пълни идиоти! преди 4 години
Сами не си вярват, но искат зомбираните да им вярват!? Как може, един човек да бъде разпъван на кръст в различни дати? Католиците са го видели една седмица преди православните християни, как да им вярваш? Ако има Бог, ще допусне ли такава простотия? Уж се цивилизова света, а още вярва в небивалици, измислени от евреите!
18
1
 
4
 
! Отговори
Ъъъ преди 4 години
Найденов може да е отговорен за проникването на гаменския език в пресата, но със сигурност, знае, че "сФера" се пише с "Ф", а не с "В", както се е изтропал аФторът Павел Гълъбов.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"все едно мюсюлманската напаст си е обединена и не се дели"Айде бе! Шиити и сунити и ония още по-дивите уахабити си се колят ей така на ишлеме и за разнообразие.
16
7
 
6
 
! Отговори
Тодор Колев преди 4 години
Папата е "Фалшив герой"
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Св. Св. Другаря Маркс и дугаря Енгелс - осветили с присъствието си работническата класа!
14
5
 
8
 
! Отговори
Др. Брежнев преди 4 години
Комунделите сега се правят на много набожни, за да се харесват на Матушката. Няма значение от коя деноминация, важното е да бием чело пред кремълската икона. Като не се получава с напредък и добър жизнен стандарт, дайте да опитаме с ала-бализми. Попщината- последната опора на червената чума.
13
2
 
11
 
! Отговори
смешен комунист преди 4 години
Щом комунисти от ДС като В.Найденов започнаха да коментират Католическата и Православната църква, значи комунизмът окончателно е загубил всякакво влияние и значение.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те комунистите самите те са вид религия ей за това не искат и други такива също както и нацистите.Ама тогава Бойко с трите папи дето го галили по главата ме разби целия свят се смя.За три папи не знам но трима собственици на апартаменти безспорно са го галили по главата.Абе три папи пипат пипона по пипето.Дали ще ги направих четири.Ако тоя сега го шибне с решетъчната лъжица като Гъмов по тиквата най-ще ми хареса.Това от веднъж ще направи българите едни католици.
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато сега християните се делят и се плюят на католици православни и какви ли не все едно мюсюлманската напаст си е обединена и не се дели.Преди пак се деляхте така и загубихте.Сега гледаме втора част на същата глупост, понеже ако не се деляхте така турците нямаше да спечелят срещу една обединена християнска армия от цяла Европа ама какво да говориш на фанатизирани политкоректни партийно вярващи, пишете си минуси когато пак цъфне поредния терорист такъв минус ще ви сложи пак.
10
7
 
5
 
! Отговори
Трайо преди 4 години
Речено е: "Не изкушавай Бога твой!" Папата е наместник на Земята на Бог и е наследник на Св. Петър, който сам Христос определя за глава на Църквата Си.
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
комунистите недолюбват религиите, защото им се иска да ги заменят.
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се кланям нито на попове нито на Папи. Това са най лицемерните изчадия. Вярата не е в църквите нито в Папите. Вярата в Бог ако не е в самият човек нищо неможе да му помогне. Много народ си мислят че като ходят на църква като палят свещи и като целуват на попа ръката или трима Папи са го гали ли по *** ще им се опростят греховете. Голяма заблуда. Ако не вярват в Бог истински и не спазавт законите му нищо не ги спасява от ада. Някои си мислят ще греша а Бог ще ми прости. Да *** Не.
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пък и още нещо да ви припомня.Когато турците завладяваха България може да е много неприятен този факт ба руските *** но тогава Русия не си и мръдна пръста да ни помага и не го мръдна още пет века след това докато не реши, че и трябва да окупира Босфора, а това не може да стане, ако България е турска.Народа и искаше да помогне, но политиците си гонеха интересите.А първи дойдоха да ни помагат поляците католици на Владислав Варненчик.Казвач това защото и тогава се деляхте и паднахте.
6
5
 
11
 
! Отговори
Atheos преди 4 години
Религиите се борят за влияние над хората. Нищо не е причинило толкова беди на човечеството и нищо не е забавяло неговия прогрес толкова, колкото религиозното влияние в обществото. Колкото по-недоразвито и изостанало е то, толкова повече дадена религия има влияние в него.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако за идеология ще си говорим абе вие сериозно ли вярвате че Бог ако има някакво послание за човека не може да направи така че да стигне до всички ами ще мй трябват като на царя глашатай папи патриарси мюезини равини и сие *** дето да му го разнасят и да са посредник. когато Бог е говорил с Мойсей и Иисус защо го прави без посредник защо не викна равина да препредава значи тогава може а сега не.Тук намирисва здраво на напълно чисто човешки тарикталъци.
4
2
 
6
 
! Отговори
???? преди 4 години
"сВерата"????