Католическата църква се бори за влияние над хората

БПЦ ще посрещне топло папа Франциск, смята Валери Найденов
Обновена: 3 май 2019 13:55 | 3 май 2019 13:54,
27

България е пълно отрицание на идеите на папа Франциск. Тук е най-големият грях, тук е царството на Дявола. Папата е дипломат и не може да си позволи да ни говори такива неща, каза в "България сутрин" журналистът Валери Найденов в навечерието на визитата у нас на главата на Римокатолическата църква.
Още по темата

Три часа проверки за тези, които искат да видят папата на жълтите павета

Настоящият папа е първият в историята на Светия престол, който приема името Франциск. Той отвежда църквата при хората и в сверата на дигитализацията събира повече последователи в Instagram дори от Дейвид Бекъм. Говори с вярващите на техния език, рисува сърца от прозореца на самолета, харесва футбола, аржентинското танго и българското кисело мляко, което съвсем скоро ще опита в оригинална рецепта. Папа Франциск открито се противопоставя на социалните неравенства.

"Този папа е много по-ляв от българските социалисти в много отношения. Бях дълбоко впечатлен. Миналата година той публикува на сайта на Ватикана негов текст за световния финансов сектор и предлага изключителни мерки. Той започва с християнски морал и тълкува посланието на Исус като грижа за общото благо", каза още Валери Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Според него Българската православана църква ще посрещне топло папа Франциск. Между православието и католицизма има много религиозно-теоретически разлики, отбеляза той и подчерта, че Католическата църква се бори за влияние над хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То не забравяй все пак че тоеа е мнение на журналист не на самия папа католилеската църква изпраща тук мисии още от времето на Борис Покръстител без никакъв успех мисля че за 8 века загряха че Балканите католически няма да станат и приключиха с опитите но друго си е журналис да си вдига рейтинга като се пъне пак да види конфликт и заплаха и тук.Пък за папата хич не ми дреме папа ли е католик ли е индуист ли е будист ли е интересува ме какво прави за миряните и ако този прави много добре.
2
2
 
9
 
! Отговори
манолов преди 5 години
Найденов не е най-подходящия за този коментар
1
4
 
11
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
С борбата ще си остане. Тук на това географско петно сме костеливият орех срещу домогванията на всякакви подобни дистарикати.