60 града се включват в антивоенната акция "Безсмъртен полк"

Отбелязват 74 години от края на Втората световна война
8 май 2019 22:30,
87
60 града се включват в антивоенната акция "Безсмъртен полк"
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Акцията "Безсмъртен полк", в чест на 74-та годишнина от края на Втората световна война, ще се проведе за пореден път у нас. Тази година 60 града ще отбележат 9 май - Денят на Европа и Денят на победата, съобщиха организаторите на събитието.

Още по темата

"Безсмъртен полк" на марш по улиците на България

"Безсмъртният полк" е гражданска инициатива, в която може да се включи всеки желаещ. Това е антивоенна акция, която има за цел да напомни на света до какво може да доведе омразата на хората към себеподобни, върховенство на което се явява и хитлерофашизмът.

"13 хиляди български войници са умрели в борбата с фашизма по време на Втората световна война, те са се борили за един по-мирен и справедлив свят", заяви председателят на организацията "Русофили" Владимир Чучуев.

"Тази акция се посвещава на историческата истина за войната, която трябва да се предаде на бъдещите поколения. Желаем все повече младежи да се включат в нея. Руските ветерани в България наброяват около 40 души, но повечето от тях няма да участват в акцията, заради влошеното си здраве", каза председателят на Българския съвет на руските ветерани от Втората световна война Игор Завялов.

Акцията започва от 9.00 часа утре пред Паметника на Незнайния воин, където ще бъдат положени венци и цветя. Маршрутът е от Паметника на Незнайния воин по ул. "15 ноември", бул. "Цар Освободител" - до Паметника на Съветската армия, където ще има слова, полагане на венци и цветя и концерт до около 14.00 часа.

Сред организациите, заявили участие в шествието "Безсмъртен полк - България", са Съюзът на ветераните от войните на България, Координационният съвет на руските съотечественици в България, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите и др.

Инициативата "Безсмъртен полк" е родена в руския град Томск през 2012 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
3
 
! Отговори
До 70 преди 4 години
Къде е загинал дядо ти? Ако дядо ти е руснак дащо това трябва да ме интересува?
46
4
 
2
 
! Отговори
До 73 преди 4 години
А защо не напомнят най напред на Путин, който финансира неофашисти в цяла Европа и ги събира даже на конгрес в Петербург?
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз лично предпочитам българския Луковмарш!
44
4
 
12
 
! Отговори
антиджендар преди 4 години
Това е една велика антисоросоджендарска акция.
43
20
 
13
 
! Отговори
Раковски преди 4 години
Червени ***, не е ли по-важно да почитаме паметта на загиналите войници през башканската, междусъюзническата и ПСВ за обединението на българските земи! Там са нашите герои. А не подчинявайки се на една чужда окуп а ционна сила през ВСВ. Загубено поколение сте вие за да почитате чужди имперски интереси.
42
6
 
19
 
! Отговори
хохолите капут! преди 4 години
До Анонимен 61"Безсмъртният полк" е гражданска инициатива, в която може да се включи всеки желаещ. Това е антивоенна акция, която има за цел да напомни на света до какво може да доведе омразата на хората към себеподобни, върховенство на което се явява и хитлерофашизмът.
41
8
 
20
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
Присъединявам се към полка. Дядо ми е загинал. Който не разира това да се изправи срещу мен.
40
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Достойните български офицери, участвали в тази война и гордо водили ротите и полковете си, бяха избити веднага след това от съветско-болшевишките и техните български слуги или дадени на прасетата в Белене! Точно тези сътрапи сега празнуват
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои бедствия са вечни.
38
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разликата между фашизмът и комунизмът е като между трабант комби и трабант седан.Ако германците бяха победили сега Европа щеше да е бяла и разни "интегриращи се" раси щяха да са нещо като ацтеките.
37
18
 
12
 
! Отговори
мне мать так учила преди 4 години
Россия безсмертна!И в огне не горит, и в говне не тонет!
36
15
 
12
 
! Отговори
Русонефил преди 4 години
Путин финансира не една и не две неофашистки формации в Европа. Преди врема ги събра дори на конгрес в Петербург , в Русия -победителката на фашизма.
35
20
 
8
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Те да си почитат който си искат. У тях си. Що щат тук. Тия фашисти както погрешно ги наричате не дотам образованите русофили ни върнаха северна Добруджа. Какво ни дадоха руснаците? Сталинизъм. А той с какво е по-добър от нациотал-социализма?
34
12
 
8
 
! Отговори
До 42 преди 4 години
Не обратното е . Руснаците не признават, че без материялната помощ на САЩ е нямало да победят. От болната глава на здравата. А за войната 1878-9 руснаците искат да си принвоят заслугата само за себе си, а са участвали и много други народи. Същото като с Русия сега и ВСВ. Фактите са обаче неоспорими. И в двете войни участват и войници и офицери и генерали от различни национолности . Не само руснаци. И Сталин не е руснак.
33
5
 
4
 
! Отговори
До 48 преди 4 години
И какво е това синя карта? Като се напиеш и посиняваш ? И ти дават карта че си син?
32
10
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Антивоенна акция на тия дето непрекъснато дрънкат оръжия? Нещо гнило има в тая работа
31
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво правят руските ветерани в България?Защо не са си във "великата"страна Русия?Не само комунисти са се борили срещу фашизма.
30
7
 
8
 
! Отговори
до Киро преди 4 години
Ти, си ром. Не говори от името на българите.
29
12
 
10
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Българите мразят руснаците. Вижда се с просто око. Няма човек, който да не се подиграва на този народ. В интернет има хиляди видеа, които показват шантавия им живот .
28
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просия е в демографска дупка, смачкана от санкции, самолетите им падат или си ги свалят със собственото ПВО. Утре обаче пажовете на гей Путин пак ще се ду пят, докато му отварят дверите. А руското пушечно месо ще се хили де билно, докато марширува. В стила на руския мир е прислужниците да изглеждат като малки румени *** далчета, които вирят дупета и си разтягат изкуствената усмивка от ухо до ухо.

Спонсорирани публикации