Приказките за папата и Антихриста - глупости, отсече Емил Велинов

Светият отец ни каза да се смирим, посочи директорът "Вероизповедания"
38

Коментарите след посещението на папа Франциск у нас не стихват. Главата на Римокатолическата църква беше посрещнат типично по балкански с полюсни настроения – от символ на добротата и мира, до носител на тъмнината.

Още по темата
"Ватиканският протокол ни предупреди, че Франциск не обича по него да тичат охрани. Трябва да благодарим на всички от МВР. Организацията беше на много високо ниво. Изказванията по линия на Антихриста са глупости. Нашата църква все пак е отделна от държавата. Тя сама преценява действията си. Тя си спазва догмите. Но от 2007 г. България е дадена като център за религиозна толерантност в Камарата на лордовете в Лондон", коментира директорът на Дирекция "Вероизповедания" към Министерския съвет Емил Велинов.

Международни медии: България с хладно посрещане към папата

В студиото на "България сутрин" гостът разкри, че човек с висок пост във Ватикана подсказал на Борисов как да постъпи с поканата за папата.

"Не вярвах, че за една година би се осъществило такова пътуване. Не знам коя визита – тази на папа Йоан Павел II или тази на папа Франциск беше по-трудна. Франциск често нарушава протокола. Той успя да ни покаже какво означава смирение. Като народ имаме нужда от това", отбеляза Велинов.

"Искаме да възстановим и свещениците в армията. И там има нужда. Човек и там изпитва напрежение. Църквата винаги е давала пример. Навремето като дете познавах кварталния си свещеник.

Папата ни каза да се смирим. Той показа нашите проблеми. Той ни каза да си прощаваме преди сън и да се будим щастливи. Трябва да уважаваме себе си и после тези, които са до нас", обобщи той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
12
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Гоглоглав празноглавец, ние не искаме още един командаджия в квартала, който да ме наставлява в нещо,з а което самият той има нужда от моето Наставление;))) Квартален свещеник...;))) Нъл ви думам, за 1 ден ще направя от попа - тенгриянин или кака;))) Сам да си избере;))) Ти си следвай Папата, ние живеем с Тангра!
14
7
 
16
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
да го подухва стареца в бяло... няма работа в България...
13
6
 
6
 
! Отговори
БАВИ НО НЕ ЗАБРАВЯ преди 4 години
АКо сравните мулти спектрални филми с Франциск /рокер и Борисов /Бойко ръководител на нагли престъпници провеждащи ликвидация на БЪлгарите в България ще видите сянката на сатаната в телата им.Подава ГОСПОД БАВИ НО НЕ ЗАБРАВЯ..
12
3
 
19
 
! Отговори
ГОСПОД ВЪЗМУТЕН преди 4 години
Bulgaria е управлявана от нагли престъпници менкащи на власт нарочно създадени доказано престъпни групировки маскирани като партии.Блокирана е раждаемоста на малкото останали годни за раждане на деца жени.Ограбват годишно десетки милиарди живи лева от народа и ги перат през нагло корупционни ненужни обекти чрез партиини фирмички.Имаме най ниски доходи в света.Населението се отравя показно чрез РЗИ ВИК.АРМИЯ МВР ПРОКУРАТУРА СМИРЕНО ГЛЕДАТГОСПОД Е БЪЛГАРИН
11
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този PR експерт сигурно ще изкара и Хитлер света вода ненапита ако му се плати достатъчно добре.
10
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното доказателство защо българия е на това дередже защото и църквата ни слуша москва и още не можеме да се освободиме от руско
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Ако беше дошъл руския патриарх нашите попове щяха да го боготворят.
8
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Идеята на църквата е хората да се събират, до споделят, да пеят песни, да се изповядат, пастора да говори и тн. Идеята на правослваната бг църква е да краде пари.
7
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не се смирим терористите от Ватикана пак ли ще ни изгорят на кладите както сме живи ?
6
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
21 век хората още вярват в литературни герои от стари книги... уж човека бил интелигентно същество... трагедия.
5
7
 
14
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
То и твоите приказки са плод на същото!!!!
4
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм за това България да няма офицялна религия.
3
23
 
18
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Приказките за антихристи са плод на наркомани прекалили с някаква много качествена дрога.
2
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво смирение бе бунак ? Да приемаме маймуни от Африка и да си унищожим расата и националността ли ? Ай сиктир бе продажник
1
8
 
23
 
! Отговори
запознат преди 4 години
Да обясни този директор, защо папата не носи разпятие!