Международни медии: България с хладно посрещане към папата

Агенции отбелязват положителната настройка в обществото
178

13302 гледания   |  Още видео

"България с хладно посрещане към папа Франциск и опита му да преодолее Схизмата". Така "Ню Йорк Таймс“ обобщава резултата от двудневното посещение на Светия Отец в страната ни.

Още по темата
Американското издание започва с изказването на пловдивския митрополит Николай, който сравни ключовата визита с приветстване на Антихриста.

"Балкан Инсайт“ също определя като хладно посрещането на главата на Римокатолическата църква от Светия синод. И обяснява, че Българската православна църква е забранила на своите свещеници да участват във вчерашното събитие за мир, в което се включиха представители на другите 5 вероизповедания.

Все пак сайтът отбелязва като цяло положителната настройка на обществото към папа Франциск, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Ройтерс" се фокусира върху призива на Светия Отец за отворени сърца и врати към бежанците. Бежанци, към които България е враждебна, пише агенцията, допълвайки, че някои българи отхвърлят папския призив.
 


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
6
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 10 месеца
Митрополит Николай да си пъхне една фунийка в дyneто да я запали и да пръцне... по смислено послание ще произведе от колкото да сравнява папа Франсис с Антихрист. Да си види и собствените попове че фани единия Одари другия. То от гледане на часовника време за друго не остава.
160
12
 
6
 
! Отговори
Се се се ре умря !!! преди 10 месеца
Папата е Божи човек всички видяхме ама оня *** от русия кгб наркопласьра е изчадие от АДА
159
6
 
7
 
! Отговори
КУР за путин !!!! преди 10 месеца
Мутропулитите са агенти на ДС мръсни безбожни комунисти Бог ще ги накаже до крак
158
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В грешка са Америка ,не някой а поне 90% са против бежанците.Другите десет процента предатели и техните слуги са от Г..Б.
157
0
 
12
 
! Отговори
Бахур Алиев преди 10 месеца
Автор на статията в NYT- Боряна Джамбазова, в сътрудничество в Джейсън Хоровиц...
БХК в действие
156
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жалък коментар,който отново иска да наложи омраза...
Много важно какво са казали някакви си,...важното е ,че папата и българите останаха доволни...
155
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Папата дойде да проучи настроенията у нас за нов наплив на "бежанци".Същото и в Северна Македония защото през Балканите е пътя за нашествието.Срам и позор за главата на католиците по света който ни ''поучава"да приемаме нахлуващите ислямски нашественици като ние източноправославните дори не сме им били колонизатори като католиците. Новият световен ред е в сила. Бдете братя и сестри българи!
154
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Папата можеше да се оплаче на арменския поп, все пак тази възможност се явява веднъж в живота. Да се е възползвал! Папи бол и други сме виждали...
153
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На кой му пука за тоя йезуит, жаден за власт повече от Кольо Ролекса?За такива мъдрия наш народ е казал: "Не бъди по-католик от папата!". Особено ми беше смашно като го прекарваха по арките на ЦУМ и разните му смешници тичаха до електрическата КИА, дето като са и правили батериите е замърсила природата колкото дизел за година експлоатация.
152
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Посрещнахме го със студ, дъжд, вятър и градушки. Кой разбрал, разбрал.
151
2
 
14
 
! Отговори
българин преди 10 месеца
Да така е! Усетили са го! Никой не може да налага на сила.Любов към някого.Само защото той самият го обича! Ние не сме католици! И приехме с уважение папата! Вече си мислим даже.Че самият "запад" Изпрати тук папата.По политически причини! А именно Да приемем "бежанците" Които самият запад на сила ни ги изпрати! Защо Йоан Павел 2 ри.Беше приет по друг начин тогава? Защото беше воден Наистина от идеята.Религиите да умеят да се понасят взаимно! Гостоприемни бяхме даже! -:) Запада само налага!
150
3
 
17
 
! Отговори
, преди 10 месеца
Не сме католици основно, а православни по вероизповедание. Интересно ако посети Англия с нейните протестанти как ли ще го посрещнат?
149
7
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 10 месеца
ПА СТАНААМЕ ИЗВЕСТНИ.
148
11
 
21
 
! Отговори
AfD Германия преди 10 месеца
Папате е висш чиновник, служещ на ГЛОБАЛНИЯ СВЕТОВЕН ЕЛИТ и неговото посещение има по-скоро ПОЛИТИЧЕСКИ отколкото религиозен характер. БПЦ устоява традициите и цялостта на Българския нАрод и служи на Националната Кауза, за разлика от най-висшия космополитически (пардон, католически) свещеник.
147
15
 
16
 
! Отговори
Ели преди 10 месеца
Те да се радват, че въобще някой го е посрещнал този дядо, че аз даже и не бях разбрала, че е тук.
146
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Зозо

Аз почнах да чета коментарите под поста на митрополита и спрях, като видях, колко заблудени хора одобряват писанията му.
145
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трябва промени в българската църква. Като за начало трябва да отстранят митрополит Николай.
144
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези чуждестранни медии не се ли замислят, че като ни слагат така с лека ръка етикет" враждебни към мигрантите" всъщност ни правят мишена?
143
11
 
14
 
! Отговори
шш преди 10 месеца
БПЦ отдавна се е превърнала в институция съществуваща заради себе си и тотално откъсната от реалния живот.А "свещенослужители" като Кольо ролекса наистина могат да ни превърнат в народ от атеисти...
142
5
 
8
 
! Отговори
чичо Гошо преди 10 месеца
До хайде де И ние имаме един Главен мюфтия дето раздава причастие и това е Бат Боко!Когато по посрещат с хляб и сол той отчупва парче от питката и а дава в устата на момичето!?!?Голям страх да не би да се гътне от някоя рукола!Добре,че Папата не му изми и целуна краката,че тогава докато сме живи ще трябва да му целуваме......сещате се какво.