Русинова за Стратегията: Целим да подкрепим децата, изгубили родителите си

"Никой в държавата няма намерение да отнема децата от техните родители"
Обновена: 13 май 2019 20:31 | 13 май 2019 20:30,
58

Седем от десет деца стават жертва на насилие у дома. Това сочи доклад на Синдиката на българските учители и МВР. Дали обаче шамарите и наказанията вкъщи са достатъчно ефективен метод на възпитание? Този въпрос така и не успя да намери своя категоричен отговор. Страни от Западна Европа вече са постигнали консенсус - всякакво насилие може да стане повод детето да бъде изведено от семейството.
Още по темата

Подобна идея у нас обаче изведе на протест в събота родители от над 20 български града. Те настояха предложенията, записани в Националната стратегия за детето до 2030 г., да отпаднат. Проектът на този документ вече беше блокиран от премиера Борисов.

Национална стратегия за детето няма да има! Решението на Борисов

"Никой в държавата няма намерение да отнема децата от техните родители. Законът за закрила на детето е приет през 2000 година и голяма част от разпоредбите в него дори не са променяни оттогава. Целта ни е просто да подкрепим децата, които поради някаква причина са изгубили своите семейства. За миналата година у нас са били изоставени малко над 1000 деца", коментира в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Тя увери, че разпространената информация е невярна и подчерта, че родителите у нас трябва да бъдат напълно спокойни.

В събота в цялата страна отново се проведоха протести срещу Стратегията за детето. Те бяха организирани в социалните мрежи. Протестиращите излязоха с искането за разследване на социалните служби при случаи на неправомерно извеждане на деца от семействата им и въдворяването им в институции или приемна грижа. По-рано от социалното министерство категорично отрекоха да се подготвя закон за детето и спряха работата по Националната стратегия за детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Емигрантъ преди 4 години
Нещо не схващам логиката държавата да плаща на приемни родители,а биологичните ако са в затруднение не получават пари.Излиза,че ако със съседа си разменим децата държавата ще ни подпомага иначе не,защото притежаваме,жилища,коли и т.н.Инак ако Барне варн дойде ще трябва да отнеме всички деца от гетата без изключения,какво ще ги правят нямам идея.
52
0
 
5
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Отново стигнахме до стария рефрен: Ние искахме еди какво си!Да сте направили това което сте искали бе, защото сега сте направили нещо съвсем различно от това което сте искали !!!! Същото се повтаряше постоянно и за ИК. Явно авторите са едни и същи !!!
51
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина иска да си бие децата.Това е!
50
0
 
7
 
! Отговори
Призив преди 4 години
Въобще не ни трябват стратегии,конвенции и прочие *** ценности! Трябват ни БЪЛГАРИ! Български мъже и жени, български политици! Не ни трябват предатели- имаме си предостатъчно! Трябват ни НАЦИОНАЛНО-Отговорни хора-със страх от Бога, със примерни семейства! Не ни трябват гейове и НПО-ота! Достатъчно в Европа има-да си ги държат там,а не да ни ги разпращат насам! Надявам се страните от Вишеградската четворка да окажат по-сериозен отпор ! Всички НПО-ота да се обявят за национални предатели!
49
0
 
10
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Не ви искаме стратегията! Не искаме нищо от вас! Вие ли ще защитавате децата, които 30 г., обеднихте България и я превърнахте в най бързо ичезващата нация! Понеже всичко е на 6, остана с децата да се занимаете! Оправете доходите, образованието, здвавеопазването ние родителите си знаем работата!
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Никой в държавата няма намерение да отнема децата от техните родители."Нима?Не беше отдавна случая на самотна майка в родопско село, на която беше отнето новородено, защото нямала кола и ако се разболее детето, няма да може да го заведе на лекар!Същото дете беше дадено на приемно семейство, срещу съответния рушвет разбира се.Цялата тая стратегия цели две неща: да се държи в постоянен страх населението и да се осигури още един доход на шведите, като приемни родители. Господ да ни е на помощ!
47
0
 
14
 
! Отговори
Брях преди 4 години
"Целта ни е просто да подкрепим децата, които поради някаква причина са изгубили своите семейства"-край на цитата.Че подкрепете ги бе, кой ви пречи? По-горе казва,че закона е приет.А излиза,че не се спазва,и затова искат нов закон.Ало,ние *** ли сме? Ало,ние не знаем какво става в Европа ли? Ало,ние не разбирате гнусните ви тактики ли? Омръзнахте ни -навряхте ни гей парадите-че тия извратеняци били нежни и мили и имали права, а сега искате да им осигурите и деца за оргиите-а ние сме ***,а?
46
0
 
18
 
! Отговори
Само лъжат преди 4 години
Айде няма нужда да ни правите на ***!Онзи ден десетки хиляди интелигентни хора със семействата си протестираха- между тях има лекари, учители,юристи,счетоводители и т.н. а вие изкарвате всички тези хора пълни ***.И се позовавате на някаква си измислена от вас самите статистика Всичките ви стратегии са основани на лъжа,лъжа и гнусотия! Измислихте и лъгахте постоянно ,че 80 % от жените били малтретирани-е на протестите не видях нито една бита и малтретирана жена!Имаше отговорни майки и бащи
45
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чиновниците, "държавните" чиновници, не искат да разберат, че тук не е Западна европа (те казват Западна, но подразбират Северна) и тук традициите са доста по-различни от западно и северно европейските! Ту, например, е позорно да правиш секс със сестра си, брат си, майка си или баща си, както и близки роднини. Православната църква също го забранява. За разлика от Западна и Северна европа и католическата църква, узаконила не един брак между близки роднини. Да спменаваме ли хомосексуализма?
44
1
 
26
 
! Отговори
Handel преди 4 години
Поредната джендърка почна да ни баламосва. Най-големият проблем с децата е в българското законодателство, където изрично е записано, че изоставено дете не може да бъде осиновено, докато родителите (майката) не подпише, че се отказва от детето. А българските майки не са будали - изоставят си децата, но не се откават от тях, а лапат дестки добавки и каквото друго докопат
43
2
 
24
 
! Отговори
Ала_Бала преди 4 години
Не лъжете, че всяка 2 жена е бита и 7 от 10 деца малтретирани. То стана като с болниците в България, където живеят не повече от 5 000 000 души а бониците са 400.
42
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, което не се коментира в тази медия са внесените промени в закона в услуга на стратегията, по същото времето, в което беше предложена стратегията.
41
3
 
6
 
! Отговори
Ала_Бала преди 4 години
Да не забравяме за направените хиляди лобектоми през изминалия век в САЩ. Джелати винаги се намират.
40
0
 
22
 
! Отговори
Диктат преди 4 години
Никой закон не забранява всеки да си ляга с който иска. Защо ни натрапват публично тези извращения. От това те няма да станат по-нормални.
39
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ала_Бала 39/40Вие двамцата, оле смях ме кълчи, имате нужда от много терапии и може би електрошок. Забавни сте вероятно защото не сте ми в къщата. Тежко и горко на близките около вас. :)))
38
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Страни от Западна Европа вече са постигнали консенсус - всякакво насилие може да стане повод детето да бъде изведено от семейството."Ето го доказателството, че след приемането на стратегията деца ще бъдат отнемани от родителите им след всякакви действия на родителите, които биват интерпретирани от органите като "насилие". Стратегията се финансира от Норвегия, запознайте се с преживяното от Стелияна Станкова, която избяга с децата си оттам.
37
2
 
28
 
! Отговори
Ала_Бала преди 4 години
До 37Не страховете, реалността е пред нас. Това са много агресивни хора, заслепени от алчност! Манипулатори, всико е написано като безкрайно повторение, като са и сериалите по телевизиите. Прочетете таблиците с дефинициите в Статегият и ще разберете! *** идеологията е тоталитаризмът на 21 век!
36
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Русинова за Стратегията: Целим да подкрепим децата, изгубили родителите си"... след като сте ги отнели от биологичните им родители.
35
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ала_Бала 36Със или без тази конвенция, ако не умееш да мислиш си оставаш роб! Страховете около нея са абсолютно фиктивни и неоправдани. Пазим се от фантом а не виждаме пряката заплаха! А пряката заплаха е точно пред нас в лицето на родолюбивите ни оправници всичките до един потомци на БКП. Точно заради това бивше и настоящо БКП сме на това дередже. Точно това БКП ни наведе до земята, обезсили и продаде за жълти стотинки на който им плати.
34
0
 
29
 
! Отговори
Ала_Бала преди 4 години
Много ми е чудно, как вярвате, че Истанбулската конвенция е за защита на жената и Стратегията за детето е за неговата защита?! Става въпрос за пари и власт, които тези мързеливи, некъдърни и извратени джендърки, нароили се по върховете на властта искат да богатеят за сметката на вашите деца. Стратегията е по езоитски написана от ИК. Не им вярваите, не става даже въпрос за хомосексуалистите. Власт, алчност и пари! Останаха ни само децата. Те им откраднаха и дъгата!