Красивата страна на спорта: Психоложките на пловдивския "Локомотив"

Лили и Кети - щастливи, че работят при "смърфовете"
15 май 2019 20:37, Петя Славова
26

Преди четири месеца футболистите на пловдивския "Локомотив" научават, че наред с тренировките на телата си, се налага да се погрижат и за душите си. Влизат във форма с помощта на психоложките Лили Стефанова и Кети Вандова.

Пред репортера на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков двете разкриват, че са изключително щастливи, че работят при "смърфовете".

"Футболистите бяха приятно изненадани, в никакъв случай не са подходли с недеворие. С всяка изминала среща нещата се разчупваха от към доверие. Ние допринасяме за това екипът да е още по-сплотен, ако има напрежение. Искаме по лек, деликатен начин, да се тушират нещата. Щастилви сме, че работим с отбора", разкри Вандова.

Нейната колежка Лили Стефанова пък допълва, че в началото е имало лек негативизъм от страна на играчите към професията им, но това е абсолютно нормално.

"От начало имаше лек негативизъм, нещо което е норамлно. Човек не знае какво е това, каква е нашата роля. Това се тушира и изчезна. Успяхме да изградим връзка на доверие", разказва тя.

Душите на отбора, психложките лекуват в групови и индивидулни срещи. След четири месеца опознаване на футболните души, двете дами са категорични - те са безкрайно чисти.

"Напарви ми впечатлние, че те са имали едно умерно юношество, в тези периоди хората залитат в крайности, към злоупотреба с вещества. При тях това го няма, те са отдадени на спорта и това ги е довело до тук", разкрива Стефанова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.