Борисов на строежа на "Хемус": Магистралата пораства, дългът намалява!

Премиерът обеща 10% ръст на заплатите в Бюджет 2020 г.
322
Борисов на строежа на "Хемус": Магистралата пораства, дългът намалява!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка между Боаза и пътя Велико Търново-Русе.

Още по темата

Пред журналисти Борисов обеща и коледни добавки на пенсионерите, както и ръст на заплатите с 10% с новия бюджет за 2020 г.

"Горанов казва, че закъсняваме за Търговище", пошегува се след това той, прекъсвайки обещанията за по-високи доходи.

"Тези, които ви обещават повече, ви лъжат, защото реално няма как. Не можем да похарчим повече, отколкото изкарваме, за да не задължим следващите поколения. И във всичко това, външният дълг е намалял на 20%. Миналата година върнахме 2.4 млрд. външен дълг", пресметна Борисов.

На видео в профила му в социалната мрежа Facebook се вижда, че премиерът сам кара джипа на НСО по изграждащото се трасе от "Хемус". Той разясни и на пасажерите в колата какво се вижда наоколо и какво предстои.

"А после колко лесно изглежда, като отидем в някое студио и викат - стига с тия магистрали, дай да си говорим за фугата на "Граф Игнатиев". Хиляди българи работят на тези участъци. Тук се насипва, отводнява се, а там се рушат скали. С тази отсечка разстоянието, което сега се взима за 30 минути, ще се изминава за 2", разказа той.

"Приятно е така, планина, ливади и след това гледаш как се ражда и как пораства (магистралата), а в същото време държавният дълг намалява", коментира премиерът.

Борисов каза, че работата на обекта е денонощна, а за летния сезон с изграждането си тази отсечка ще спестява половин час в трафика.

Заедно с премиера на проверката са зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, както и финансовият Владислав Горанов.

През април Борисов направи символична първа копка на новия етап от трасето, който е 134 км и е разделен на 6 участъка. Той трябва да бъде завършен през 2023 година.

За изграждането му държавата отдели 1.12 млрд. лв. Премиерът вече се обзаложи, че с пускането на АМ "Хемус" в експлоатация ще се увеличи брутният вътрешен продукт на страната с поне 10%. Борисов каза, че е възможно строителството да е бързо заради законовите промени, които позволяват съкращаване на сроковете за отчуждителни процедури и изрази надежда президентът да не наложи вето на поправките.

"Тол системата е справедлива и вчера на срещата ми с превозвачите няма някой, който да е против", каза премиерът пред журналисти. По думите му тежкият трафик, който износва най-много пътищата, трябва да си плаща за това.

"Август месец ще започнем два лота Търново - Русе, парите сме ги отделили, дотогава мисля, че процесът ще е необратим", коментира още той.

В отговор на въпрос премиерът каза, че от доста време от ДАНС се проверяват лица, заемащи висши държавни длъжности, а сега главният прокурор Сотир Цацаров просто огласява това.

"Не одобрявам, че някои от властите се опитват да се бъркат в съдебната система. Аз не викам магистратите един по един при мен", коментира Борисов срещите на президента Румен Радев в последните дни с висши представители на съдебната система. На въпрос защо държавният глава прави това, Борисов отговори: "Питайте него, аз отговарям на тая ливада след 2 г. да има заводи".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
22
 
6
 
! Отговори
Средногорец преди 5 години
До Анонимен 99Доколкото знам планираното повишение на МРЗ е от 540 на 590 лева, което е 9,26%, а останалите заплати се повишават символичноКои са останалите, че моята ноември 2018 се вдигна с 10,2%, сега от май ще се двигне с 6% и ноември пак ще се вдигне с 6%?Имам чувството, че тук пишат само някакви несретници, които чакат комунизма да се върне.
108
3
 
29
 
! Отговори
??? преди 5 години
най простия премиер мутра ,един език не знае ,бг не може да говори и още ни управлява как става това не знам.
107
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И носът ти расте! Не се подигравай с хората!
106
3
 
24
 
! Отговори
???/ преди 5 години
каква нагла физиономия бореща се за власт ,за затвора си и ти и твойте подчинени много скоро ,кво се правиш че нещо правиш сигурно щото избори идват,видяхме те 10 години нищо не направи ,само кражби от обществени поръчки,монополи,фалити на банки,да се махаш тикво.
105
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магистралата пораства, дългът намалява, БСП-то и руските *** *** на умряло!
104
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цирк "Борисов", съпроводен от стадо мазни журналистки.
103
7
 
22
 
! Отговори
Минчо Христов преди 5 години
Борисов на строежа на "Хемус": Магистралата пораства, дългът намалява! а ти си отиваш със мутритре в затвораа.
102
6
 
19
 
! Отговори
Петров преди 5 години
***, елементарен, жалък хвалипръцко е БокУ. Много жалко за всички, които смятат че той изобщо става за нещо освен да разгъва пожарникарски маркучи.
101
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема е, че в белите държави крадат до 20%, останалото го влагат а тука се краде около 80 % а с останалото резултатите по пътищата са видими ...... МизЕрия
100
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тумбакът на Бойко пораства, а на народа намалява.
99
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хемус - 5 стотинки на км тол такса за колите.Добре си правете сметката.
98
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И от държавата нищо не става!!!!!!
97
4
 
16
 
! Отговори
До 97 преди 5 години
Колега ти май от България не си излизал ..... Проблема е леко преминаването от едно платно в друго, за да не ти изпопадат пломбите .... Кръпки навсякъде водни огледала, ремонтни дейности, липса на котешки очи, брутално о мизерни тунели останали още от соца и неремонтирани .... Магистралата е меко казано скандална !!! Всяко платно си има собствено мнение ....
96
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Расте дългът! Стига лъга!Можеш ли да живееш дори и ден без да казваш лъжи?
95
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев НЕ построи тези магистрали, а просто ги откри през есента на 2013 г защото Борисов подаде предсрочно оставка. И дори това откриване беше без да положат маркировка.Чети преди да пишеш глупости!
94
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10% увеличение би могло да има само ако минималната работна заплата се повиши с над 10% понеже масовата заплата в България е минималната и малко над нея. Доколкото знам планираното повишение на МРЗ е от 540 на 590 лева, което е 9,26%, а останалите заплати се повишават символично и няма как общото повишение да е над 10%, освен ако Бойко Борисов не включи и заплатите на мафиотските си кръгове от по няколко милиона лева.
93
11
 
2
 
! Отговори
+++++ преди 5 години
До АнонименЛападунди пак се е разпенил Тея магистрали дето 10 години ти строи, в Америка за месец ги правят идеални ----------------------В Америка, ги правят точно като БСП-то. Ха-ах
92
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какъв е проблемът по Тракия?
91
12
 
15
 
! Отговори
Де Гол преди 5 години
Станишев построй 127 км магистрали , пточетете колко маг. са се постройли през 2005 -2008 г , но Станишев не режеше на 10 км. ленти , и от там дойде заблудата , че Бойко направи повече.
90
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питай Царчето зи Станишев за Мирпан Стара Загора, строена е по тяхно време.