Борисов на строежа на "Хемус": Магистралата пораства, дългът намалява!

Премиерът обеща 10% ръст на заплатите в Бюджет 2020 г.
322
Борисов на строежа на "Хемус": Магистралата пораства, дългът намалява!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка между Боаза и пътя Велико Търново-Русе.

Още по темата

Пред журналисти Борисов обеща и коледни добавки на пенсионерите, както и ръст на заплатите с 10% с новия бюджет за 2020 г.

"Горанов казва, че закъсняваме за Търговище", пошегува се след това той, прекъсвайки обещанията за по-високи доходи.

"Тези, които ви обещават повече, ви лъжат, защото реално няма как. Не можем да похарчим повече, отколкото изкарваме, за да не задължим следващите поколения. И във всичко това, външният дълг е намалял на 20%. Миналата година върнахме 2.4 млрд. външен дълг", пресметна Борисов.

На видео в профила му в социалната мрежа Facebook се вижда, че премиерът сам кара джипа на НСО по изграждащото се трасе от "Хемус". Той разясни и на пасажерите в колата какво се вижда наоколо и какво предстои.

"А после колко лесно изглежда, като отидем в някое студио и викат - стига с тия магистрали, дай да си говорим за фугата на "Граф Игнатиев". Хиляди българи работят на тези участъци. Тук се насипва, отводнява се, а там се рушат скали. С тази отсечка разстоянието, което сега се взима за 30 минути, ще се изминава за 2", разказа той.

"Приятно е така, планина, ливади и след това гледаш как се ражда и как пораства (магистралата), а в същото време държавният дълг намалява", коментира премиерът.

Борисов каза, че работата на обекта е денонощна, а за летния сезон с изграждането си тази отсечка ще спестява половин час в трафика.

Заедно с премиера на проверката са зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, както и финансовият Владислав Горанов.

През април Борисов направи символична първа копка на новия етап от трасето, който е 134 км и е разделен на 6 участъка. Той трябва да бъде завършен през 2023 година.

За изграждането му държавата отдели 1.12 млрд. лв. Премиерът вече се обзаложи, че с пускането на АМ "Хемус" в експлоатация ще се увеличи брутният вътрешен продукт на страната с поне 10%. Борисов каза, че е възможно строителството да е бързо заради законовите промени, които позволяват съкращаване на сроковете за отчуждителни процедури и изрази надежда президентът да не наложи вето на поправките.

"Тол системата е справедлива и вчера на срещата ми с превозвачите няма някой, който да е против", каза премиерът пред журналисти. По думите му тежкият трафик, който износва най-много пътищата, трябва да си плаща за това.

"Август месец ще започнем два лота Търново - Русе, парите сме ги отделили, дотогава мисля, че процесът ще е необратим", коментира още той.

В отговор на въпрос премиерът каза, че от доста време от ДАНС се проверяват лица, заемащи висши държавни длъжности, а сега главният прокурор Сотир Цацаров просто огласява това.

"Не одобрявам, че някои от властите се опитват да се бъркат в съдебната система. Аз не викам магистратите един по един при мен", коментира Борисов срещите на президента Румен Радев в последните дни с висши представители на съдебната система. На въпрос защо държавният глава прави това, Борисов отговори: "Питайте него, аз отговарям на тая ливада след 2 г. да има заводи".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
31
 
9
 
! Отговори
Генади преди 5 години
Браво на Бойко!! ГЕРБ видими резултатиЕто заради това народът гласува за ГЕРБ
128
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗА ГЕРБ ГЛАСУВАТ ЧИНОВНИЦИТЕ И РОМИТЕ.ГЛАСОВЕТЕ ИМ СА КУПЕНИ С ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ.Общо около 1 милион.Останалите 5 милиона не гласуват за ГЕРБ.
127
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този дебел сладкодумник да вземе да стане радиоводещ, там по е дрънканиците му няма да имат отражение върху живота ми ....
126
4
 
21
 
! Отговори
оцелял от геноцида преди 5 години
Остана ми последната консерва.После .... ГЛАД ...
125
6
 
29
 
! Отговори
кризисен PR преди 5 години
Вместо да решава истински проблеми в МС, си вози *** в скъпи Тойоти и пречи през това време на работата! Типичен комунистически възпитаник на Милиционерското училище!
124
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Три години МРЗ беше замразена. Никой никъде, нито веднъж НЕ спомена този факт.ТРИ ГОДИНИ цени на стоки и услуги растяха главоломно, а МРЗ БЕШЕ ЗАМРАЗЕНА. Вече трябваше да е над 700лв.По медиите М. Габриел каза, че да се говори за МРЗ било полулистко. Да се говори за масовата бедност в Бг било популистко, според водача на листата на ГЕРБ.
123
3
 
23
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
само 3 депутати от герб бяха на парл контрол днес задаваха въпроси на т петковаи накрая я нотев обяви ваканция до 29 маи ами като не ви се работи разпуснете нси вървете където ви видят очите това е позор
122
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Приятно е така, планина, ливади и след това гледаш как се ражда и как пораства (магистралата), а в същото време държавният дълг намалява"Голяма ливада е Бойко не може да му се отрече. :)
121
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ББ се грижи предизборно за държавните служители те са основният електорат - нема лошо, но защо мълчи за пенсионерите? или за тех само по некой лев по 4-5 % , ами преизчисляването на старите пенсии. Или те са електората на БСП и нема пари.
120
2
 
7
 
! Отговори
Канадска ливада преди 5 години
През 2023 година таман да има време да си купим гастербайтерска кола от Западна Европа . . .. .....
119
2
 
28
 
! Отговори
Минчо Христов преди 5 години
отиваш с апартаментаджиите в затвора ,ти си го допуснал това да става не се прави на ощипан,сега и сметките като ви отворят и това ще ви е краят на партията гроб всички сте се налапали яко всички сигурно имате асансиори с златни копчета всички живеете в охолен живот тикво ще си платиш бъди сигурен ,ходи в предаването на минчо христов страхливец неискаш защото ще те потрупа с факти за корупция долу тикватааа простаа.
118
29
 
5
 
! Отговори
Средногорец преди 5 години
И още нещо ще ви кажа.В наше село най-яростните плювачи на Борисов са група необразовани, безработни лентяи, които взимат помощи и по цял ден висят пред една мизерна кръчма пиейки бира от сутрин до вечер.Единия ми беше съученик.Гризеше си химикалите и изсмукваше мастилото.Другия ми е комшия.Работи няколко месеца в моята смяна и напусна, защото не му се бачка.Други двама обикалят по нощите да откраднат нещо, от някой двор, но работа не хващат.Имаше още ддвама ама умряха от пиене миналата година.
117
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам какво ще расте в представите на Тиквата, но знам, че от няколко месеца цените на някои хранителни продукти скочиха три пъти...
116
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е карал по Хемус му е ясно, че положението е плачевно това си е магистралата на смъртта, караш караш и изтръпваш !
115
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРАБЕЖЪТ: В Германия: ТОЛ се плаща на 8% от пътната мрежа. В ЕС процентът е под 10. В България 65% !!!
114
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bravo hadji Boyko! Edna jalta zvezdichka za nagrada!
113
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Расте корупцията, доходите намаляват.
112
1
 
15
 
! Отговори
До 116 преди 5 години
Аха и който си нарочи му пуска един ремонт за отмъщение и го съсипва, много жалка душица, сигурно докато е бил малък и е ял филии с мас много се е назлобил и сега си връща.
111
1
 
32
 
! Отговори
Трайно безработен преди 5 години
Напълно ги разбирам които са на бюджетна заплата, че ще гласуват за ГЕРБ а Те мене разбират ли ме защо няма да гласувам за ГЕРБ!?
110
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дам от физиономията му лъха наглост и омраза .... Май не ни харесва много много .