Караянчева се поклони пред жертвите в лагера "Белене"

Председателят на НС на възпоменание на остров Персин
Обновена: 1 юни 2019 18:37 | 1 юни 2019 16:43, Веселина Йорданова
208
Караянчева се поклони пред жертвите в лагера "Белене"
Цвета Караянчева. Снимка: БТА

Трудно е да помним тези моменти от историята, но е съдбовно важно да не ги забравяме. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на националното поклонение и възпоменание в памет на жертвите на тоталитаризма в концентрационния лагер на остров Персин, град Белене.

Цвета Караянчева отбеляза отсъствието от поклонението на представители на БСП.

Поклонението беше организирано от община Белене и фондация "Остров Белене", която показва изложба в памет на концлагера "Белене", предаде БТА.

На възпоменанието бе представено специално издание Мемориален комплекс концентрационен лагер Белене, издадено в памет на жертвите на комунистическия режим 1949-1989 г.

В него се посочва, че миналото трябва да бъде осмислено и простено. Само тогава бъдещето на Обединена Европа ще може да се развива под знака на демократичните ценности.

Организаторите съобщиха, че е готов идейният проект за мемориала на остров Персин, който представлява възстановка на лагера от 50-те години на миналия век.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още по темата: Цвета Караянчева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
0
 
! Отговори
лекар преди 4 години
Започнах работа през 1989-та и тогава още имаше АБПФК и те идваха с кочан червени рецепти и искаха всеки ден да им изписвам безплатни лекарства.Понеже след като завърших се опитаха да ме тормозят с разпределение,аз ги наказвах като им пишех само обикновени рецепти които те плащаха както всички останали.Един ден бяха толкова издивели,че дойдоха 2-*** и ми заявиха"Тая власт с кръв сме я вземали и с кръв ще я дадем".Обаче ги изгоних и двамата заради което обикновените хора ме уважаваха.
151
0
 
0
 
! Отговори
до 166 преди 4 години
Ако говориш за децата от Ястребино не знам дали знаеш кой е ръководил разстрелът им.Ако говориш за разстрелът на Никола Вапцаров,явно не знаеш,че нито един войник от взвода не е стрелял в него и след стрелбата го е застрелял Никола Гешев!Историята с Ястребино обаче е още по шокираща-командващ на разстрела на децата е бил Никола Маринов-член на РМС!
150
0
 
0
 
! Отговори
Е НЕ преди 4 години
До АнонименНа престъпниците паметник може да строиш с твоите си пари. ------------------Не мога да се начудя - толкова ли са ви промили мозъците или сте си така по рождение, но е срамота. КАКВИ престъпници бе ???
149
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сичкото Ром и Каракачанин на прах за пране Алка
148
1
 
5
 
! Отговори
дядо Пенс преди 4 години
Никога повече фашизъм, Караянчева ! Никога повече разстреляни деца !!!
147
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Патице,Аз съм твърдо Против с мойте пари и с моите данъци да се строи Мемориал на остров Персин.На престъпниците паметник може да строиш с твоите си пари.
146
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кви глупости прави тая патица ,бе?Повечето там са си били чисто криминални типове,тая сега ще ги защитава ли?Или пак не знае какво приказва?
145
0
 
6
 
! Отговори
изобретатели преди 4 години
Вместо да се хабят патрони и един по един да избиваш,товариш ги на шлепове в Лом и ги удавяш.
144
1
 
11
 
! Отговори
РККА преди 4 години
Е в Белене поне не са излагали обезобразени трупове на мегдана като гавазите на негово величество царя ,,обединител,, Борис III.Все пак тук лъжат малко по умерено говорят за няколко хиляди жертви а починалите там са около 150/180 и то за 20 год.,Виж за Сибир вече се развихрят цепат се цифри до 40 милиона.
143
3
 
13
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
в Белене бяха заточвани враговете на народа, убийците на 6-те ястребинчета, главорези и изедници на българския народ и не виждам защо някой трябва да им се покланя тез душмани
142
1
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Най-вероятно и това ще изтриете макар че няма думи на омраза,но такава е свободата на печата в герберска България !!! 111 място...
141
2
 
16
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Гледам изтрили сте ми поста ,та да попитам повторно : А кога ще се поклони на убитите от дядото на Ал. Йорданов дечица в Ястребино ???!!!
140
1
 
9
 
! Отговори
Баууу преди 4 години
Бойко сам си каза, че по време на Възраждането заминал за смесените райони с мешката на гърба и майка му, като го видяла с автомат и кубинки се разплакала! Корнела тогава е била на 14 години и е ходила с панделка на кратуната! Кой трябва да се извинява?
139
4
 
15
 
! Отговори
ШМАТКА преди 4 години
До шматка Ами как няма да е модерно като тази лъжа беше дебело подплатена с пари! Даже и най-големите михлюзи ,крадци и хайлязи ,които лежаха там получиха от народните пари след 10 ноември толкова ,колкото не са заработили и сънували дори през целия си живот! И сега тази лъжа за Белене продължава упорито да се мултиплицира че Белене е бил за политически ! Белене е създаден още преди 9 септември и то от таткото на симеончо за физическо унищожаване на борците против фашизма и царщината.Това е ис!
138
5
 
15
 
! Отговори
Каравиетнамчев преди 4 години
А НЕЩО ЗА ВИЕТНАМ И ПЕКИН ТАЗИ НЯМА ЛИ ДА КАЖЕ ? ЕЙ ТАКА ЗА НИ ПРОСВЕТЛИ.
137
5
 
27
 
! Отговори
Абсурд преди 4 години
Шоната от Бургас беше най големия бандит,ей такива са били в Белене
136
11
 
35
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Стига с това Белене.Изкарайте инфо колко са били чисто политическите затворници.Едва ли са повече от няколко десетки.В по големия период от своето съществуване там са лежали брутални крими престъпници.Сега стана модерно потомците на тези хора да ги изкарват борци против комунизма.Айде у лево
135
5
 
18
 
! Отговори
ОПА преди 4 години
ГЕРБ СЕ ГОТВЯТ ЗА ТРАЙНО НАСТАНЯВАНЕ В БЕЛЕНЕ....*** ПРИГАЗВАТ ГЛУПОСТИ ЗА ***--МАГАРЕТО СИ Е МАГАРЕ ,ПА МАКАР И МАГАРИЦА ДА Е--ХАХАХАХАХ
134
1
 
17
 
! Отговори
ВАШ преди 4 години
Лилиту Павлова и роднини бяха ли там ? И те са от левицата БКП в КП ГЕРБ !
133
3
 
18
 
! Отговори
Наталия преди 4 години
Белене е много необходим за развитието на българската икономика. Защото крадливите политици като пиявици са се вкопчили да ограбват държавата. Това че имат имунитет не означава че той не трябва да бъде отнет и да бъдат съдени престъпниците. Дори затвора в Белене може да събере всички депутати. Но в момента трябва да е за тези с по големите престъпления.