Колко скача топлото и тока? Дружествата искат с 50%, КЕВР - средно с 3,5% и 4,5%

Няма как да се съобразим с тяхното искане, категорични от регулатора
Обновена: 4 юни 2019 13:04 | 4 юни 2019 13:03,
156
Колко скача топлото и тока? Дружествата искат с 50%, КЕВР - средно с 3,5% и 4,5%
Снимка: Pixabay

Ако се съобразим с енергийните дружества, парното и токът ще поскъпнат с над 50%. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) доц. Иван Иванов след заседание на енергийния регулатор, на което бяха обсъдени новите цени на тока и парното от 1 юли, съобщава Агенция "Фокус".

Още по темата

Скок на парното, тока и водата – необосновано

"Ако трябва да бъдат удовлетворени всички искания на тези дружества, цената на електрическата и топлинната енергия за бизнеса и за бита в страната ще нарасне с не по-малко от 50-60 %. Тази социална цена българските граждани не могат да понесат", допълни той.

"Комисията, без да води до финансови затруднения за дружествата, в същото време да не ощетява българските потребители, постанови в своя доклад предложение, което не е прието, в края на месеца ще има финално решение, увеличението да бъде единствено в рамките на инфлацията между месец април 2018 година. Инфлацията е 3,7 %. Предложението, което прави комисията се ограничава до 3,5 %“, обясни доц. Иванов.

В последните си доклади енергийният регулатор предвижда поскъпване на тока средно с 3.5% за страната и на топлоенергията - с 4.5 на сто.

Най-голямо следва да е повишението за битовите клиенти на ЕВН в Югоизточна България – 3.59 на сто. Потребителите на ЧЕЗ в Западна България ще плащат с 3.46 процента по-големи сметки, а най-малко ще е поскъпването за абонатите на "Енерго-Про" в Североизточна България – с 3.38 процента.

Най-голямо увеличение на топлоенергията е предвидено за Разград - 17.53 %, и Габрово - с 12.53 на сто. В София се очаква поскъпване с 4.3%, в Пловдив увеличението е със 7.4%, колкото е и в Бургас. Във Враца цената на топлоенергията нараства със 7.52 %, а във Велико Търново - със 7.26 процента. Скокът в цената в Плевен е с 6.1%, а по-малки са в Русе - 3.86 %, Перник - 1.77% и Варна - 1.96 на сто. Парното ще поевтинее само в Сливен - с 0.4 процента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
6
 
! Отговори
ЕвроКонс0молка преди 4 години
кога сервират черният хайвер от белуга, гладна съм!!
59
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
До АнонименТо аман от ***!
58
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
До АнонименНе става въпрос да се "турят" този и онзи, или да се делят на партии и да си мерят онези работи! Става въпрос, като влязат във властта да отстояват интересите на народа и държавата, а не само личните!
57
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глопакът винаги има право да си плаща.Справка-робското племе,наречено български народ.
56
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато има овце ще има и стригачи!
55
0
 
7
 
! Отговори
жэндрый союз преди 4 години
Гл0балното Зажендреване Идва и вие ще платите за него!!
54
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
докато гласувате за ГЕРБ така ще е!
53
18
 
5
 
! Отговори
Глупак преди 4 години
Фалшиви новини, Бойко никога няма да го допусне. Само ГЕРБ!
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В чужбина думата "българин" се смята за свръх обида.
51
0
 
10
 
! Отговори
Тази държава преди 4 години
се реконструира да храни само държавната администрация и подържащите реда със добра дума и сила всякакви жандармерий СПС-та и други подобни--горе долу 400--500 000 човека-- е тези ходят да гласуват защото евенгуална смяна може нещо да им наруши ритама, тези са съгласни със вожда защото колкото и да зле са по- добре от другите и то доста и много добре го осъзнават--съвсем скоро обаче другите ще им откажат да им плащат масрафа....
50
1
 
9
 
! Отговори
re:Shefa преди 4 години
Ти за 30 години преход какво промени?Стоиш и дълбаеш отново и отново дъното!!!Видими резултати!!!Последни във класации!!!Стоиш си (варят на бавен огън като жаба) и живота ти си минава...Когато няма храна/работа,животните/хората мигрират ;) Инстинкт за самосъхранение/здрав разум го наричат...А ти защо гласува,а не си на протест/метеж на улицата???
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
виждате ли как лошите енергодружества искат да ви оберат до голо!?Но добрият чичко Иван Иванов е доброто ченге което ви спасява да вдигат режийните само с по четири пет процента на 6 месеца!Радвай се народе!
48
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турете Мая, бе.... Тя ше ви направи тока и парното без пари.А със Слави, живота ше ви бъде една чалга-нонстоп до насиране!
47
0
 
2
 
! Отговори
Зелена жендр0па преди 4 години
скоро ток само от тоя дето духa и от слънцето!
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не могат, няма смисъл от тоя ЕСИ кво, накрая ЕС виновен, че си ги избираме вече толкова години :)
45
0
 
9
 
! Отговори
гЭ ЙоРопа преди 4 години
Да Живее Бо и Да се Слави Името му - и Истинският Р0мбо го погали по РаП0на!
44
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 4 години
До SHEFAТези, новите, изобщо приличат ли ти на дедите ни?Навремето, освен за джоба си са мислили и за народа, т.е. държавата, защото 1000 човека не са държава! А сега си мислят само за джоба и че 250 човека с членовете на семействата им са държавата.Е няма такава държава!
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще махнат договорите на мариците и ВЕИ че са държавна помощ? Тия евродепутати за какво ги избираме? За пакет мобилност ни проглушиха, а за тока мълчат като риби и се правят на луди. Като не могат, няма смисъл от тоя ЕС та да им плащаме и заплатите
42
0
 
15
 
! Отговори
Бо Тик Вун преди 4 години
р0бе, плащайте! и незабравайте да пуснете бюлетина за мене!!
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези от КЕВР да ги махат всичките,чeп за зеле не става от тях,продажници!

Спонсорирани публикации