Заради "София прайд" центъра на София под полицейска блокада

Шествието премина спокойно, въпреки антипрайд проявите
Обновена: 9 юни 2019 16:45 | 8 юни 2019 22:01, Камелия Цветанова
437

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Засилено полицейско присъствие в центъра на София заради "София прайд" - шествието на хората с различна сексуалност.
Още по темата
Маршрутът не  беше съобщен предварително заради мерки за сигурност.

До инциденти не се стигна, шествието премина спокойно.

Посланието тази година е "Не давай власт на омразата!".

"Аз вярвам, че трябва да се спре дискриминацията за хомосексуални и трансджендър двойки. Аз съм от Брайтън, Англия, където имаме огромна гей общност. Хората идват от цял свят, за да се чувстват в безопасност и вярвам, че хората трябва да се чувстват сигурни в собствената си среда", смята Питър.

"Искам справедливост в България, равни права в България, както за всички, така и за нас", обяви друг участник в "София прайд“ Диян Райков пред Нова тв.

Гост-изпълнители в музикалната програма на "София прайд" беше победителката в миналогодишната Евровизия - Нета от Израел.

Прайдът беше подкрепя от посланиците на над 20 държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още по темата: София Прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
6
 
! Отговори
Цецо преди 4 години
А кой ще защити моето право да се разхождам и града си, без някой да ми навира в очите различната си полова ориентация??? Не изпитвам никаква омраза към тези хора, просто искам спокойствие...
194
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОпсПравото да се налагат на всички разбира се.
193
0
 
7
 
! Отговори
Опс преди 4 години
КОИ ПРАВА СА ВИ НАКЪРНЕНИ? Чакам смислени отговори.
192
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
четейки кометарите надолу прави впечетление че най изпозваната дума е ''Нормален" извод : България е с предимно ''нормално'' население...
191
3
 
6
 
! Отговори
!!!! преди 4 години
ние българите сме фашисти и нетолерантни и се гордеем с това !!!!не сме длъжни да толерираме всеки един , който се мисли за специален, а ако това не ви харесва напуснете
190
2
 
11
 
! Отговори
да преди 4 години
не, нито сте различни,нито сте специални - вие сте просто обратни и нищо повече !!!смешни позьори на надник, на които ако не им бяха платили НПО-та нямаше да се излагат по улиците
189
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Е каква е тази демокрация,която трябва да пази изтърсаците си?Фалшива демокрация,това е.
188
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
NIE SME RAZLICNI OT VAS I SME PO-NORMALNI OT VAS.DNES DOKAZAHME,CE OBICAME DA PEEM I DA TANZUVAME,ZATOVA MNOGO OBIKNOVENNI HORA SE PRISAEDINIHA KAM OBSHTESTVOTO NA PROSVETENITE DNES.
187
1
 
18
 
! Отговори
Срамно преди 4 години
Гнусно,по-гнусно,най-гнусно, гей-парад....
186
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съществува само едно-единствено решение на проблемите с pacизма и xoмoфобията! То се нарича Циклoн-Б!
185
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези паради са всъщност избиване на комплексите за малоценност на участниците.
184
2
 
32
 
! Отговори
probi преди 4 години
Обръщам се към най-висшите държавни органи на България:Дами и господа, кой Ви принуди да допускате този парад? Или кой Ви нареди? Кому е нужно всичко това?Защо трябва да го има?Аз не отричам, че има хора с различна сексуална ориентация. Не ги мразя. Разбирам ги. Но не желая подобни, никому НЕнужни паради и демонстрации.Ами Вие, хора от властта? Да няма подобни паради не е липса на демокрация.
183
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук да си "различен" ти носи облаги. Един път от тези, които ти плащат да демонстрираш, че си "различен" и втори път от обществото, което те толерира, защото си "различен". Опит има - вижте колко народ смени партии, религии, поведение... в зависимост от материалната си изгода. Утре вероятно ще има парад на некрофилите, зоофилите и педофилите. И ще бъдем задължени да ги харесваме. А ако дойдат мигранти- човекоядци? Когато ни докарат до това, да не ни пука от нищо, вече ще сме готови за заколение.
182
1
 
7
 
! Отговори
обективен преди 4 години
И все пак на този парад има един нормален човек. На снимка 4 се вижда плакат, издигнат по време на изпълнението на израелската кокошка и насочен срещу израелската терористична държава. РЕСПЕКТ!
181
6
 
28
 
! Отговори
Българин преди 4 години
За съжаление сте. Здрави, прави но с промит мозък. Не ни втълпявайте толерантност, не ни втълпявайте, че сте различни. Предполагам, че повечето от вас не са гейове и гейки. Просто ви е по-лесно да се плъзгате по инерция. Немислещи човеци за което това е поредното разнообразие. Явно е по-лесно изпростяването вместо учене, култура и далеч по хуманни занимания. НЕ НИ СЕ НАТРАПВАЙТЕ С ТА. ЗИ ПОКАЗНОСТ
180
9
 
21
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Всички се тръгнали деца да правите...докато сте в дискотеките играещи кючеци и хвърлящи салфетки! Няма нормална аргументация и факти, а има закостеняло мислене и простотия..като всичко в нашата родина.
179
27
 
13
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Липсата на обща култура и четене си личи в коментарите. Дребни души с дълбоки душевни проблеми коментират живота на хората. Държавата ни не я уважава никой, защото сме останали в Живково време! Икономиката ни дълбае дъното, защото можещите млади хора се изнасят от тук след като поработят малко и видят що за *** сме като народ. И това няма да се промени! Това,че не приемате нещо не означава, че същото нещо е грешно, защото мненията Ви не са мерителни за живота на никого. Държава на фашисти!
178
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Крали Марко е**** пак ги изпуснах тия да претрепя няколко от тях Саше трябва да ги чакам до другата година
177
2
 
17
 
! Отговори
Калин преди 4 години
До ХахаХаха, информиран съм да -при хетеросексуалните този процент е един на хиляда т.е десетки пъти по-малък шанс да хванеш ХИВ при хетеросексуалните отколкото при хомосексуалните.
176
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брех, миролюбиви младежи с шарени коси се радват на ухилена пълничка певица. Ужас, разврат, Содом и Гомор, светът свърши, спасявайте се кой как може. Е, на защитниците на семейството хич не искам да съм им в семейството, с каквато и да е сексуална ориантация, а и по принцип ме е страх да не срещна някой от тях в тъмна улица.