След визитата на Радев: Да разчитаме ли на по-специално отношение от Русия?

Поканата към българския президент беше голям жест, смята Валери Тодоров
10 юни 2019 11:00, Красимир Ангелов
102

8613 гледания   |  Още видео

Българският държавен глава Румен Радев изнесе реч след руския президент Владимир Путин и китайския му колега Си Дзинпин на пленарното заседание в рамките на 22-ия Международен икономически форум в Санкт Петербург.

Какви са посланията от посещението на президента и срещите му - темата коментираха бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев и журналистът Валери Тодоров.

Още по темата
"Участието на България на този форум е обяснимо, защото той загуби своето присъствие като световен форум. Участието в него беше много разпокъсано. Присъствието на държавите, освен Китай, беше просто плънка. Затова не излязоха много новини от тази визита, освен размяната на наредби между Путин и Радев", смята Керемедчиев.

"Поканата към Румен Радев беше един голям жест. Това повдигна самочувствието на България като страна. Българският президент се държа изключително адекватно, с достойнство и дори репликира руския президент. Държавният ни глава достатъчно ясно каза, че проблемът с "Южен поток" не е български проблем", посочи от своя страна Тодоров.

Според журналиста има натиск над България за цените на газа, но визитата е показала, че България ще защитава своята политика.

"Прагматизмът влиза в много голяма сила в двустранните отношения и трябва да разчитаме на по-специални отношения от страна на Русия", отбеляза пред Bulgaria ON AIR Керемедчиев.
 


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
2
 
! Отговори
TT преди 1 месец
Още си ближем раните от предишните "по-специални отношения" с "Братска" Русия...Така че нови специални отношения с тях ни трябват колкото въшки на срамно място....
91
0
 
1
 
! Отговори
то едно отношение преди 1 месец
Засега Радев им направи калъбълък за да се пъчат че срещата е била международна.
Путин трябва да се е почуствал специален. Даже и снимка си направиха. Путин беше на едно стъпало по-високо. Което ми напомни за първа серия на Шрек. Там беше столче, ама ...
До сега, специалното отношение се състоеше в 40% по-скъп нефт и газ.
Сега е време да ни се докарват за да се съгласим тръбата да преминава през България. Ако си плащат разбира се и при условие че започнат да предлагат отстъпки.
90
0
 
6
 
! Отговори
21181 преди 1 месец
Хайде прекратим съсс пециалното, нека отношенията ни станат нормални - нормален диалог, нормално сътрудничесдтво с взамина изгода, взаимно уважение, градивност, почетно партньорство. За коя от страните ще е по-трудно да поддържа такива отношения, как мислите?
89
3
 
6
 
! Отговори
Хан Крум преди 1 месец
А кой го признава за нещо нашичкия фат..мак със зелените чорапи?
Та нали и рушняците са наясно, че никой не го бръсне за нищо в БГ и ако не бяха парите и влиянието на КГБ и Решетников това злобно недоразумение нямаше и да помирише този пост. И без това го бяха повикали само за масовката щото освен Путин и китаеца нямаше никакво представителство. Нашичкия пак игра четвъртото борче дето *** каракачанката на Вова дето му я подари Боко. Смееех.
88
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Виждате ли какво става?Европа само губи от отблъскването на Русия и набутвате Русия към Азия,а естественото историческо,културно,религиозно и географско положение на Русия е в Европа и винаги е била част от Европа още от 7-8 век и досега,не я отблъсквайте и не я натиквайте усилвайки мощта на Азия,за сметка на отслабването на Европа!
Противопоствянето на европейци срещу европейци,нищо добро няма да донесе на никой!
87
3
 
4
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 1 месец
Руски КГБ нaглец! Радев трябваше да му отговори още по-рязко!
86
8
 
4
 
! Отговори
Православен преди 1 месец
Това беше най-доброто нещо което може да се случи на православан България. Нашите продажници са свикнали да ходят до Брюксел, Париж, Лондон, Берлин, но реално Русия може да даде тласък на българското икономическо развитие. Както Русия ни освободи от турско робство, така и Русия ще ни освободи от западния икономически гнет. Трябва да служим единствено и само на Русия, никакъв ЕС или НАТО нен трябват
85
9
 
3
 
! Отговори
турчин преди 1 месец
тоя Радев само пречи на ГЕРБ и Турция, добре че е бойко !
84
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се, още повече ще се мешат във вътрешните ни работи, имат си и резидент на висш пост, който отиде лично до се поклони на бащицата.
83
10
 
10
 
! Отговори
вин преди 1 месец
"Специално" отношение към нас имат от над 140 години, с негативни последици за нас обикновенно! Малките изключения, при скъсване на дипломатически отношения или дистанциране от тях са най успешни за възхода на младата ни държава!
82
15
 
11
 
! Отговори
Провалът Радев преди 1 месец
Резидента Радев - безродник, продал Родина за рубли. Такъв позор на президентска позиция никога не сме имали. Срам е от него!
81
22
 
33
 
! Отговори
Doko преди 1 месец
Много сте се активирали соросчетата виждате ,че Радев се държи достойно и ви е гадно.Нека си представим Плевнелиев в тази ситуация.
80
34
 
23
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 месец
Явно на руснаците им е харесвало да ни " оправят " 45г. и искат още. Ама ние не щем, че боли.
79
14
 
22
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 месец
Каквато е срещата , такъв е и коментара. Въздух под налягане, демек балон.
78
24
 
28
 
! Отговори
джо преди 1 месец
*** да не пишат глупости. Генерала си беше избран от народа. Питам, къде е сега Цецка Цачева и колко долара струват самолетите Ф-16 ? Нещо май не сте подготвени в ситуацията и пишем само от злоба.
77
31
 
23
 
! Отговори
Решетников преди 1 месец
Никога не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и неговото одобрение.
76
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавният ни глава достатъчно ясно каза, че проблемът с "Южен поток" не е български проблем", посочи от своя страна Тодоров.

Така е пишело в листчето на Мунчо, какво очаквате друго да каже?
75
24
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В заключение се разбра, че нашия *** е бил поканен колкото руснаците да покажат някой чужденец.
74
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен
а също и с закупените от него доставки на американски газ на двайна цена

американският газ е по-евтин от руския бе каскет омачкан.
73
13
 
21
 
! Отговори
решетников преди 1 месец
Това беше голям жест към Радев, заяви руснакът Валери Тодоров.