Човечеството е застрашено заради климата, не си дава сметка какво го очаква

Може да се стигне до фатални последици
25 юни 2019 09:35,
111
Човечеството е застрашено заради климата, не си дава сметка какво го очаква
Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Човечеството е застрашено заради климатичните промени. Това обясни в "България сутрин" климатологът Антоанета Йотова. Тя бе категорична, че промените в климата на Земята могат да доведат до фатални за човешкия род последици.

Още по темата

Годината на страшния съд – през 2050 климатът ще ни надвие

Йотова заяви, че покачването на температурите ще доведе до по-екстремни прояви на времето и повече катаклизми.

"Климатичната система има една особеност - заради малки промени може да се развият процеси, които няма да можем да спрем, и те ще застрашат човечеството. Преди да се разрази климатична криза трябва да бъдат взети мерки. Наближава момент, в който няма да имаме полезен ход. Това че се покачват температурите означава, че ще има по-екстремни прояви на времето. Проблемът не е само в повишаването на температурите. Ние не си даваме сметка от какво сме застрашени", каза тя.

Климатологът също така поясни, че една от основните причини за промените в климата е индустриалния период в човешкото развитие. Според нея глобалната температура ще се покачи с повече от 2 градуса до 2100 година.

"Трудно е да бъде спряно глобалното затопляне. Вече са предприети мерки на международно, европейско и национално ниво за смекчаване на промените в климата и адаптиране към тези, които вече се случват. В историята на Земята е имало и по-горещи периоди, и по-сериозни катаклизми. Цивилизацията обаче напредва изключително бързо през последните столетия и това допринася за климатичните промени. Според Парижкото споразумение ще има покачване с 2 градуса на средната глобална температура до 2100 година, спрямо прединдустриалния период. Вече имаме 1 градус повишение и това означава, че със сигурност ще преминем тази граница", разказа Йотова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това за климата отдавна се знае, но алчността засега е непобедима.
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората актвино работим за самоунищожението ни.
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По каква причина тази статия, която не казва нищо, е СПОНСОРИРАНО съдържание.Кой я спонсорира.Затоплянето на климата е един много голям бизнес на много високо ниво. Целта е дране на такси и данъци от овчето население.
11
6
 
7
 
! Отговори
Чоч преди 4 години
О йе, почнаха и психичноболните християни... И те са от причините за масовото културно изоставане на обществото
10
5
 
5
 
! Отговори
Чоч преди 4 години
Пичове, такива като коментар номер 4 са причината за ситуацията за която говори жената.Да, скоро ще има много информация на темата и ще има още новини.
9
5
 
6
 
! Отговори
гост преди 4 години
Лаудато си! Това е енциклика на настоящия папа.И тя касае климатичните промени.Но,това е само параван чрез който по законен начин да се прокара неделния закон.А какво представлява той ли? Гонене и преследване на истинското християнство.....Защото,когато раната му бе изцелена,всички в купом учудени тръгнаха след звяра....Опомнете се хора,събудете се!!
8
7
 
5
 
! Отговори
Елена Ефремова преди 4 години
Ако не спрете търговията с плът и правенето на магии, и лъжите , че сте собственици на НТ, може и да не се променя климата
7
1
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
А мин.Ангелкова, обеща 12 месеца сезон по Морето.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ...Точно теб нищо не те очаква. Но ако вземеш да се размножиш горко им на потомците ти - с такива гени ще им е трудно да оцеляват.
5
10
 
19
 
! Отговори
Бен Ган преди 4 години
До 4Вие, другарю, какво работите? Шлосер ли сте? Докога ще мислите, че физическия труд е единствения истински труд? Добре, че все още има хора, като тази ,, бабичка''. както я нарекохте. Опитва се жената да предупреди, но хората от ,,бай Тошо'' - вото време, акъл не искат. Щом още си мислите, че това време е било най-доброто, няма какво да говорим повече. Хора като вас, дърпат страната назаде. Вижте развитите страни, нека са ви за пример. А коя комунистическа страна, ще ми дадете вие за пример
4
25
 
9
 
! Отговори
... преди 4 години
Климатолог била тя. Кви са тия професии, дето ги измислиха през последните 20-30 години бе? Само да седят, нищо да не правят и заплати да получават. Климатолог била тя. Мързелива бабичка, която цял живот е на държавна хранилка. То затова държавата е бедна, защото такива като тая вземат заплати, с измислена професия и нищо не правеща. По бай тошово време, нямаше такива хора или ако имаше, бяха малко. Климатолог по бай тошово време нямаше...
3
3
 
27
 
! Отговори
11 преди 4 години
Не само заради климата. И заради масовото изглупяване!
2
22
 
19
 
! Отговори
... преди 4 години
Тая само глупости надрънкала. Застрашени сме били, нещо страшно ни очаквало а никъде не е казала какво точно ни чака. Казала само че температурата щяла да се качи с 2 градуса през следващите 80 години. И??? Какво от това, какво ни очаква? Само глупости надрънкала изкуфялaта бaбичка и тук ги сложили и мислят че новина има. Кво ни очаква бе, я кажете?
1
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми през 2100 г. ще ходим доста по-разсъблечени, кво толкова?!

Спонсорирани публикации