Падналият от мост в Пекин Ники: Отново ще бъда полезен за хората

Възстановяването му ще продължи с месеци, нужни са още средства
Обновена: 3 юли 2019 11:28 | 1 юли 2019 11:05, Анисия Иванова
35

Продължава възстановяването на преподавателя Николай Маринов, който пострада тежко при падане от мост в Пекин преди няколко месеца. През април мъжът се прибра у нас, за да продължи лечението и възстановяването си в МБАЛ "Пирогов".

За лечението му са нужни средства, които семейството му не може да си позволи.

Българинът, заминал за Китай, за да учи и преподава, получи много тежки травми на краката и гръбнака след инцидента. Наложиха се операции и рехабилитация, за които бяха събирани дарения. В крайна сметка от Министерството на външните работи също помогнаха, за да бъдат направени те и да може Маринов да се прибере у нас.

Още по темата

"Състоянието ми се подобрява чувствително, вече мога да движа крайниците си. Радвам се на това положително развитие на нещата, което се случва благодарение на хората, които ми помогнаха", каза Николай пред Bulgaria ON AIR.

Очакванията са да се възстанови до състоянието, в което е бил преди падането от моста. Николай благодари за подкрепата на приятелите и семейството си. 

"Надявам се да мога отново да съм пълноценен", заяви Маринов.

С рехабилитацията му в момента са се ангажирали медици от болницата в Стара Загора.  Престоят му там обаче струва около 5000 лв. на месец. Надеждите са отново насочени към съпричастността от страна на хората.

Рехабилитацията му ще продължи още около 5 месеца. Ако искате да помогнете за рехабилитацията на Николай, може да го направите на:

Банка ДСК
Титуляр: Горан Цветков Илиев
Сметка: 02/0000000022501711
IBAN: BG19STSA93000022501711
BIC: STSABGSF

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета коментарите, сякаш е било по-добре да не оцелее. Вие го осъдихте, без право на помилване, само защото се е случила злополука. Как давате оценка на човек без да познавате или виждали?Оставете го на мира. Дано първо да стане полезен за себе си и да може сам да се грижи, пък другото малко по малко.
29
0
 
2
 
! Отговори
преди 4 години
До Анонимен 23Aз живея в страна където тези с лютеницата полу4ават безплатна лекарска помощ само защото са се завъртяли за една седмица да направят селфита за феиса..без зна4ение 4е не са платили и стотинка данък в страната, но дори и в това не е въпроса...Това което разли4ава 4овекът от животното е 4увството за състрадание...
28
2
 
2
 
! Отговори
ще отговоря на #11 к преди 4 години
и е редно пенсионната Система да бъде осъдена индивидуално от 2 млн пенсионери за умишленото им ограбване и тогава умнико ще видиш кой кого издържа. Отделно точно аз издържам родителите си, плащам им всичко от до, и мога да го правя точно защото съм напуснал държавата,а вие които сте останали продължавате да цицате от старците да ви работят на село а вие да пълнете колата с буркани и мръвки и като са болни не ги поглеждате. Аз плащам и за жена да им чисти и пазарува и готви. Защото съм далеч от "родината" на мутри и глезени синчета и щерки.Не само съд за пенсионната Система а и на вас използва
27
0
 
3
 
! Отговори
ще отговоря на #11 к преди 4 години
ще отговоря на #11 който казва: "реално на твоите родители помагат работещите тук българи, не ти." Другарю, на моите родители работещите българи не му помагат а съгласно пенсионната Система са длъжни да внасят за сегашните пенсионери, така както те 40г са "помагали" на тогава пенсионерите, така че им е задължение, а не по желание "да помагат". За разлика от родителите ни, които съвестно са издържали тогавашните пенсионер то сегашните им похвърлят жълти стотинки което си е измама и е редно пенс
26
1
 
4
 
! Отговори
Само питам как преди 4 години
Прочетох ВСИЧКИ статии за този случай и никъде не казват КАК е паднал от моста ? КАК човек въобще пада от мост ? Някой може ли да обясни как се е случило. Имало е ДУПКА в пешеходната зона на моста ...този точно мост е нямал никакви защитни ограждения ...изведнъж де е пропукал по средата и човека е паднал... някой го е изхвърлил през перилата...САМ се е прехвърлил през огражденията и се е подхлъзнал и паднал... пиян като сви***ня се е надвесил твърде много и е паднал... решил е да се самоубива?
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера защо всички са толкова ядосани в коментарите. Да нямате колективен цикъл?
24
1
 
1
 
! Отговори
Много преди 4 години
се Усмелявате тука, нещо...
23
2
 
2
 
! Отговори
алекс преди 4 години
абсолютно не ми пука за тоя ***
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДО АзТи като си се Усмелил да излезещ от родното си село, върви и му плати разходите.
21
2
 
11
 
! Отговори
Dinosaurus преди 4 години
До Аз: И какво "се е осмелил да направи"...в Китай? Да се претрепе и да се върне в селото, за да го оправят тези дето "нагъват лютеница"? Китай има много древна и много развита съвременна медицина...ако си плтежноспособен! Тия с лютеницата, обаче, са му длъжни, нищо че работи за Китай. За да е полезен на...който се Усмели да "излезе от селото" според него - и според теб. Чуй поне какво казва самият той, преди да плюеш! "Като ме оправите, пак пръгвам.. по света" Да ви имам морала, успех!
20
1
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОСИ БЕЗ ОТГОВОР преди 4 години
С две думи - МЪТНА РАБОТА, която строува много пари на Здравната каса . Впрочем, кой го знае дали се е осигурявал и на кого е плащал данъци, ако изобщо е плащал.
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е ясно какво е учил, какво е преподавал и на кого? Или е нещо от сферата на алкохола, или от сферата на наркотиците.
18
6
 
5
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Явно има доста хора сред коментиращите, които много им се иска да излязат от селото си и да прекарват времето си по-разли4но от това да нагъват филия с лютеница на дивана докато гледат бтв, но просто не им стиска да го направят. За това плюят по всеки които се усмели да го направи..
17
1
 
6
 
! Отговори
Ей преди 4 години
сегичка, тичам да давам пари за някой, дето няма кантар в главата и тръгнал да си прави интересни селфита!
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 15,хайде на бас, че си по-кофти матрял от мене.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мноо гадни тука ...Затова избягвам, да помагам на българи в България. 4/5 все е лош човек.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14Ако е някой израснал с теб, нищо чудно, че си е посегнал на живота. То с такъв тоскичен човешки ***, какво да стане друго ...
13
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълен *** е тоя, вървял и паднал от моста. Що? Бил преуморен! Е що бе толко се трепеш, какво доказа, *** без смисъл в живота.
12
3
 
12
 
! Отговори
Специалист по всичко преди 4 години
Понамирисва на селфи тая история с моста .
11
4
 
4
 
! Отговори
Дано се оправи преди 4 години
Момчето ако има пари да се лекува в чужбина.Тук няма шанс да се оправи.