Ангелкова: Няма оправдание за грубостите срещу израелските туристи!

Това влияе на имиджа на България, допълни министърът
12 юли 2019 15:16, Анисия Иванова
399
Ангелкова: Няма оправдание за грубостите срещу израелските туристи!
Архив: Булфото

Мобилни групи на Министерството на туризма направиха проверка в несебърския хотел, откъдето по брутален начин преди седмица бяха изгонени израелски туристи.

Спешната инспекция е разпоредена от министъра на туризма Николина Ангелкова, след като се появиха кадри и видео за конфликта в хотела, съобщиха от министерството.

Пак се изложихме пред чужденците! Изгониха с ритници израелци от хотел

Заедно с експертите на Министерството на туризма в хотел "Бест Уестърн ПЛЮС Премиум Ин“ са и били представители на Комисията за защита на потребителите.

На място експертите са установили, че конфликтът и разговорът на висок тон е започнал заради желание на четирима туристи - две жени и две деца да бъдат настанени веднага след пристигането им в 11 ч. и отказ на хотела да го стори преди 14 ч. На място е бил и представител на туроператора и гостите вече са настанени в друг хотел.

Представителите на държавата са проверили детайлно документите по резервацията на туристите и твърдо са настояли, че професионализмът изисква уважително отношение към туристите - български или чуждестранни, независимо от ситуацията. Що се отнася до документите за категоризация на хотела - при проверката не са установени нарушения.

"Остро осъждаме всякакви прояви на грубо отношение с туристи, тъй като подобни случаи влияят на имиджа на България. Никакви обстоятелства не могат да оправдаят това", коментира Ангелкова.

От министерството отбелязват, че интересът за туризъм у нас от Държавата Израел е стабилен и в последните години отбелязва устойчив ръст в годините.

Данните показват, че в периода януари - май 2019 г. чуждестранните туристически посещения от Израел са 71 764. За миналата година броят им се увеличава със 17,3% спрямо 2017 г. до 244 146. През 2017 г. гражданите на Израел, посетили България, са били 208 594, което представлява увеличение от 13,7%.

Туристите-български или чуждестранни могат да подават сигнали при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия по Закона за туризма. Сигнали се изпращат на е-mail: nerednosti@tourism.government.bg, както и на телефон – 02/ 90 46 895.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 341"Кой се интересува от некви израелци и с тях и без тях който иска ходи в слънчака."Като за начало, изрелските телевизии, нашите служби, някои западни телевизии и над няколко милиона от социалните медии! Айде извади си пръста от чреслото и почни да ана'л' лизираш!
288
0
 
1
 
! Отговори
До 342 преди 4 години
Ще стане известен
287
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама тая калинка с кобилеста мутра министър ли е или само говорител на министерството?
286
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 339"Не е заразно но с времето се затъпява, иначе тия с наглото си поведение и в най-скъпия хотел да отидат пак ще бъдат изхвърлени."Те сега ридаят и оплакват *** на пострадалия фоие-каскадьор. Не спират да мислят за него, и го свързват с епопеята Азиз, искат да го помолят да масажира ранения Г'ЪЗ на "героя"! Не са сълзи а водопад!
285
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой се интересува от некви израелци и с тях и без тях който иска ходи в слънчака.
284
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 337"Те понеже големите биячи пуяци с *** *** са се в нета държавата е в това положение"Напротив, не са в нета а в изрелските новинарски програми и най-вече плонжират по дирник! Дали е гивкав та да се заближе като котарак!
283
3
 
2
 
! Отговори
335 преди 4 години
Не е заразно но с времето се затъпява, иначе тия с наглото си поведение и в най-скъпия хотел да отидат пак ще бъдат изхвърлени.
282
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 335"Много голяма гавра си правите с това момче, ако бяхте на негово място едвали бихте реагирали по-различно."Добре че слабоумието не е заразно иначе - зараза + българска проказа! Ами как да бъдем на негово място щом имаме глави да мислим вместо ***!
281
3
 
2
 
! Отговори
До 336 преди 4 години
Те понеже големите биячи пуяци с *** *** са се в нета държавата е в това положение
280
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 333Жалък пуяк се няду и памперс пресен той поду..................
279
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много голяма гавра си правите с това момче, ако бяхте на негово място едвали бихте реагирали по-различно.
278
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 320Е разбира се,че *** ще изкарат момчето виновно......боли го дупето и плаче ли плаче, тъгува по Брус Лии, и пак плаче и стене.......иска силикон да си имплантира, бозки да надуе...:))))
277
2
 
1
 
! Отговори
До Анониен 332 преди 4 години
А на мен ми се повръща от интернет бойци ако беше там най-много да разбият твоето лице.
276
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повръща ми се от комплексирани българчета с огромно самочувствие като този "хотелиер". Ако бях там щях да му размажа лицето.
275
3
 
1
 
! Отговори
До 329 преди 4 години
Да напиши си рецепта.Искам да ти кажа,че ако по-цял ден туристи като израелците те правят луд в хотела ти е нормално да изкрейзиш в един момент.Нека се радва,че не отнесе ритника ако го беше отнесла не се знае какво щеше да се случи с нея.
274
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се радват тия,че не ги набиха като не им харесва хотела от къв зор правят циркове.Можеше да ги набият.
273
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 325 Незнам за какви газове говориш, ако имаш такива има лекари а лекарите ще ти помогнат.Да си напиша рецепта викаш! Или да вдигна крак и да се сгромолясам върху *** с надеждата да ме заболи главата! :))))))
272
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова не ходя на почивка в България. Много са агресивни и смешни обслужващия персонал.
271
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много неанерталци говорят за агресоори обаче в конкретния случай той беше предизвикан.Колкото и да се говори истината е ,че те си го търсеха.
270
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 322Никой не е длъжен да търпи простаци в хотела си .... защото се плъзгат по дупе и може да се натъртят от предизвикателството на интелекта.