Еврокомисар: България вероятно ще загуби свиневъдството си

Българските власти не си свършиха работата
Обновена: 25 юли 2019 09:03 | 25 юли 2019 08:01,
355
Еврокомисар: България вероятно ще загуби свиневъдството си

Еврокомисарят по здравеопазването и безопасността на храните Витянис Андрюкайтис заяви пред БНР, че има опасност България да загуби отрасъл "свиневъдство". По думите му българските власти не са си свършили работата по отношение на мерките, свързани с африканската чума по свинете. Експерти от Европейската комисия са у нас за да оценят щетите от болестта.

Още по темата

Експерт: Чумата по свинете в България е катастрофа

Продължава бедственото положение, обявено в три общини - Русе, Плевен и Разград заради разпространението на заразата по свинете. 19 вече са огнищата на африканска чума у нас

Продължава евтаназирането на прасета в русенското село Николово. Умъртвяват се и животните от свинекомплекса в село Бръшлен, който е един от най- големите у нас.Там се отглеждат близо 40 000 прасета. Село Бръшлен се намира във вододайна зона и наблизо е резерват, който попада в "Натура 2000".

Експерти предупреждават, че ако не се избере внимателно мястото за загробване на прасетата, това може да доведе до проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ЗАГУБИ в земеделието от членството в Евросъюза
180
1
 
4
 
! Отговори
tonygl преди 4 години
Ааа няма страшно. У *** *** колкот щеш !!!!
179
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските власти не са си свършили работата по отношение на мерките, свързани с африканската чума по свинетe. Експерти от Европейската комисия са у нас за да оценят щетите от болестта. Това е целта на Европейската комисия, да съсипе свиневъдството НИ! Конкуренти сме на техните ГМО химия свинe! Нашето месо е най-качественото! Ясна е целта,закриване на Българското земеделие! Били сме трети в Европа по износ на селскостоп.продукция за периода 1930-1944г.
178
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България вероятно ще загуби свиневъдството си......тя загуби младите си хора по чужбина, вие сте ревнали за свиневъдство, зеленчукопроизводстло.....то не остана тук кой да яде ни чушки, ни домати, ни пилета и прасета. младите бягат, старите измират - дре.ме ми , че *** няма да имат какво да крадат и какво да ядат.
177
6
 
3
 
! Отговори
Чудно преди 4 години
До Анонимен 186 Не е само това . Ще загуби и БСП , което е по страшно.Без БСП сме за никъде. Кой ще дава надежди на бедните, да изкарат още някой ден ?
176
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 185За БСП гласуват селяните, а не с.еляндурит.е. Нали не бъркаш едните с другите?Повечето гласуващи в територията Селияндуристан са чиста порода селяиндурци! БСП или Герб = БКП!
175
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еврокомисар: България вероятно ще загуби свиневъдството си.......То само това да беше!!!
174
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 182За БСП гласуват селяните, а не с.еляндурит.е. Нали не бъркаш едните с другите?
173
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е втория отрасъл съсипан от ГЕРБ, след фалита на Булгартабак и цигаропроизводството СРАМ и ПОЗОР си ти Крадливо недоразумение Мухобоико
172
1
 
19
 
! Отговори
БАТ ИЦО преди 4 години
Това е втория отрасъл съсипан от ГЕРБ, след фалита на Булгартабак и цигаропроизводството
171
12
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Анонимен 164 Благодаря за съвета. Ще те послушам и ще гласувам отново за Борисов. Не съм селянин.Селяните гласуват за БСП.
170
1
 
14
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Свинска Катастрофа 142 Аз питам ще има ли уволнения на вет. лекари и директори от ЗЖ на БАБХ в посочените области ?Защо не са изискали да се спазват всички регламенти по опазване от епизотии ?Приятелството с шефовете на свинe комплекси е лощо нещо.
169
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На оружие братя и измитане на цялата политическа каста,защото тя ни измита непрекъснато - всяка година по 50000 българи изчезват.Днес прасетата,утре двукраките овчоглави,които стоят и чакат края си !!!Сега вчоглави,разбрахте ли,че онова с добитъка по селата беше една репетиция,за още по-мащабни акции?!Ей така беше с КТБ(потънал в забрава),Трговския регистър(потънал в забрава),НАП(която подготвят за забрава)... овцете клатят овчите си глави в съгласие и покорство!И все някой друг им е вин
168
0
 
15
 
! Отговори
Помня преди 4 години
До До 139 144 За времето за което говориш имаше само класическа чума по свинeте. Произвеждаше се лапинизирана ваксина в НПВМИ " Биофарма " Враца. Ваксинираха се всички свинe. Имаше чума само в стопанствата където вет. лекар е излъгал че е извършил ваксинация. Такъв беше и Мирослав Найденов , който излъга че е ваксинирал прасетата в с. Згориград.Доказа се че прасетата нямат имунитет против чума.В резултат уволнение и после директор на БАБХ Враца и министъ на ЗХ. Такива ми ти работи.
167
1
 
18
 
! Отговори
pbdan преди 4 години
След като месото на прасето(заразено или не) не е опасно за хората защо не ги колят и правят на консерви в автоклави при висока температура? Струва ми се, че точно това ще направят, но тайно. Къде ще дянат 80 000 прасета - по 50кг. всяко, това са 4000 тона ***. Това е екологична катастрофа за района в който са заровени. Ще ядем май "Русенско варено".
166
0
 
31
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 4 години
България не само трябва да няма АЕЦ и ВЕЦ-ове ...но и домати и прасета не трябва да произвежда ! Важен член в ЕС като България трябва да внася всичко от държавите дорасли да произвеждат такива неща под зоркия поглед на експертите от Евро*ейския съюз ! Скоро очаквайте Арктическа краста по лозята и сливите също така и Австралийски бръмбазъци по пшеницата и слънчогледа !
165
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАбе и аз това се чудя - колко плюене беше по частните стопани, че било пълна антисанитария, а се оказа, че и в гоУемите, ПРАвилни свинекомплекси било същото, че и по-зле.....
164
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конграчулешйън, борисов!Сега пак ли предишните са виновни?
163
9
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
то пък рецитиращата със син в САЩ е много добре къде се скри Ленчето отиде ли в Брюксел при Станишката
162
18
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
комунистите плакаха за козичките и настройваха народа , сега плаче народа