Депутатски терзания преди отпуск - трафикът към гръцкото море

Трафикът е нормален, успокои МВР шефът
15
Депутатски терзания преди отпуск - трафикът към гръцкото море
Снимка: БТА

Трафикът през ГКПП Кулата и ГКПП Маказа за гръцкото море се нормализира през последните седмици. Това отчете пред депутатите МВР шефът Младен Маринов, който участва в парламентарния контрол преди ваканцията на НС.

Маринов беше питан от народни представители как ще се реши проблемът със задръстванията на "Маказа" при засиления пътникопоток през летните месеци.

Още по темата
Министърът каза, че трафикът към съседката ни е увеличен с 25% и изброи мерките, които са взети за облекчаване на преминаването – командироване на още служители, мобилни екипи в зоната за контрол, отделяне на автобусите за проверка, разделяне на трасетата за такива за граждани на ЕС и за граждани на трети страни, когато има възможност и др.

Маринов съобщи, че гръцката страна поела ангажимент за реципрочен брой служители, но само за юни.

На сходен въпрос отговори и финансовият министър Владислав Горанов – за неудобства, свързани с преминаване и престой на „Маказа“. Горанов посочи, че засиленият трафик е във връзка със силния интерес за почивка по гръцките плажове и обеща, че ще създаде организация за подобряване на битовите условия на пункта още в близките дни.

Министърът каза, че през следващата година се предвижда разширяване на ГКПП Маказа - доизграждане на навес, осветление, доставка и монтаж на светещи надписи и решаване на битови въпроси.

"Години наред не е инвестирано достатъчно в тези пунктове, а нужните инвестиции са огромни", коментира Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
19
 
! Отговори
Хахахаха преди 4 години
Някои хвалят кирливото Черно море пък народа бяга у гръцко и турско.Що така бре Нине?
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То техни хора на властта близки застроиха мутроморието и народа се юрна в Гърция.Сега олеле пречат им плебеите.Ееее така е!!!
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До човек от народаНикакъв човек от народа не си, а човек на БСП. Не съм голям фен на ГЕРБ, но като започнете да ги обвинявате и за изгрева на слънцето... Огромният трафик е следствие основно от две неща - Черноморието беше използвано за огромна перачница на пари, заради което стана Бетономорие. Кой го направи? "Червените куфарчета"? :) Сега пак перат, но не в такива мащаби. Другото е, че вече ако не всички, то стотици хиляди българи могат да си позволят да пътуват често до Гърция. Та така...
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Гърция стана леш - чакаш като ненормален в тия жеги по границите. Пристигаш там, набълбукано с диви българи, Ганчовци дето си носят дисагите, за да им излезе евтино.Жалка история.
9
0
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До БарбаронкаАко наистина беше на плаж в Гърция или, където и да е, нямаше да драскаш глyпости тук.
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъка ,мъка ...баба Пена не би могла да го понесе...
7
11
 
8
 
! Отговори
човек от народа преди 4 години
Аз нито съм помирисал, нито съм видял гръТЦко море откак другарите от ГРОБ управляват "България" ЕООД.Га ще го видя ли?Га ГРОБ падне от власт.Ей те тогава!Щото тогава ще се видя с пари, тогава ще видя Шенген, та има шанс и еврото да приемем. Но догато ГРОБ ни яздят, няма да ги видя тез благини! НИ-КО-ГАЖ!
6
4
 
8
 
! Отговори
Барбаронка преди 4 години
Ей ся ше инвестирам едно узо с лед и ше тропкаме сиртаки на песъка. Наздраве !!!
5
2
 
15
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Като ги знам какъв им е капацитета утре може да въведат изходни визи за гърция и така да облекчат трафика. Колко му е на Дани Ръбъл да го направи?
4
3
 
17
 
! Отговори
Гост преди 4 години
"Години наред не е инвестирано достатъчно в тези пунктове"Та те "Маказа" го откриха преди 2 години.....
3
3
 
9
 
! Отговори
59202 преди 4 години
Моля, моля! Българският депутат е родолюбец и прекарва отпуската си в българските курорти. След ваканцият им напревете поверка и ще се убедите.
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така така, хората искат чисто море, добро обслужване, вкусна храна и безплатни чадъри. Предричам догодина увеличение от 25% на 55% към Гърция.Тоест, бетономорието да го духа.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евродепутатниците едни пропуски не могат да оправят, тръгнали евросъюз да правят. Има опашки,, но това е заради ишиасните бюрократи в Брюксел. За една крава къде премина в Сърбия две седмици терзания и кански мъки пред целия свят и накрая докараха свинска чyма.