С купуването на F-16 доказахме верността си към ЕС и НАТО

Балканите са в полезрението на пакта, заяви проф. Дюлгерова
1 авг 2019 18:00,
237
С купуването на F-16 доказахме верността си към ЕС и НАТО
Снимка: Pixabay

България получи похвала от Вашингтон, че е приключила успешно решаването на въпроса чрез гласуването в парламента за купуването на самолетите F-16. За пореден път доказахме, че сме верни и последователни членове на ЕС и НАТО, организации, които са раздирани от противоречия, но ние продължаваме да бъдем техни съюзници, коментира на пресконференция университетският преподавател и анализатор проф. Нина Дюлгерова, съобщава БТА.

Още по темата

Борисов в Скопие: Ще ви помагаме с F-16, да не кажете, че ще нападаме!

Надявам се резултатите от това, което правим, имам предвид политическия ни елит и власти, да не са с негативни за България и за региона бъдещи резултати. Все пак живеем в България и на Балканите, в Черноморския регион, коментира Дюлгерова.

Евроизборите показаха, че т.нар. ксенофобски, антиевропейски сили нямат тези мащаби, които бяха привиждани. Те не са толкова влиятелни и силни, колкото се твърдеше, коментира юристът и политически анализатор Мирослав Попов.

Според него обаче се е случило нещо много важно, което се "поприкрива" малко от европейците - самите позиции на евроскептиците полека са проникнали в цялото политическо пространство. Без да мога да го генерализирам като извод, ще кажа, че във всички политически сили в европейските общества, се появиха нотки на евроскептицизъм и те се схващат като легитимни. Европейските народи и общества някак си се освобождават от едни окови на едно императивно проевропейско декларативно мислене и говорене, от един "поръчков" проевропейски оптимизъм, който животът като че ли не потвърждава, коментира Попов, който смята, че спасителната формула за Европа е формулата на "еврореализма".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
3
 
33
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
руските *** като чуем ф16 раждаме мъртъв путин тъй де коте
180
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям дебилизъм: Италия, Франция, Швеция - държави, от които можехме да купим по-евтини и читави самолети - са членки на НАТО, но освен това и на ЕС, каквато щатите не са.
179
2
 
45
 
! Отговори
джо преди 4 години
За да докажем ,че сме в първите редици не беше необходимо да купуваме самолети, а само да пратим снимки с езиците на Паси и Плевнелиев. Като видят колко пришки има по тях , Братята от САЩ ще се успокоят.
178
2
 
46
 
! Отговори
Смех преди 4 години
Евро файтър, рафаел, Тайфун...това са също (вече съществуващи, а не кат Фките) Натовски самолети, като там никой нямаше да иска препращане (купуваме защитено оборудване, не чифт чорапи). 4та генерация изтребител, след 5г когато трябва да дойдат, ще са също толкова полезни, колкото старите си съименници (да не говорим за липсата на ПВО, но наличието на ново такова, в всички съседки ). Предадохме и ЕС, защото Сащ се дърпа от Европа...
177
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купуването на каквито и да е самолети от държава, в която социалната пенсия е 60 евро, може да бъде осъществено единствено от тежко корумпирани национални предатели!
176
1
 
55
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Загърбихме Европа и се надупихме на Америка. Типична подла антиевропейска политика!
175
12
 
35
 
! Отговори
Реалофил преди 4 години
С предишните заровихме 10 милярда в ямата АЕЦ Белене и некви реактори под един навес, тия 3 милярда поне сега за самолети ги даваме...
174
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България показа предателство към ЕС като отстрани Швеция от конкурса по най- *** начин за да може ГЕРБавите да си изберат нов главен прокурор преди оставката като си спечелят малко време и благоразположение от Вашингтон
173
17
 
32
 
! Отговори
Коджакафалията преди 4 години
Ами това е най-доброто което може да се купи на този етап.Ф16-фейслифт модела който ще вземем е най- доброто което се продава.Ф35 е по-слаб от Ф16 във въздуха. Ф 35 е бонбандировач служи за атака на наземни цели и бонбандиране на чужди територии и е с 500 км/ч по-бавен от нашите Ф16.
172
1
 
32
 
! Отговори
Ооопа преди 4 години
10 години Боко царува, остават още 10.Като дойда след туй аз на власт ще оправя цяла Европа за една година и девет месеца след туи прираста на населението ще е двоен. Няма да има германии мермании, Франций мранции. Всичко ще е Европистан.
171
2
 
52
 
! Отговори
Рашко преди 4 години
УПЛАШИХ СА .... Не мога да спя .... България си купува ЦЕЛИ ОСЕМ самолета . ... И о, кошмари ДВА от тях - учебни. Без боеприпаси ..... Сега ко ша прая ? Няма да ги нападам , както си мислех преди тая зловеща покупка ..... Вече и ще забраня на пилотите ми да доближават тази опасна зона - Балгария . Ей *** на, разтреперих се . Дори и само от мисълта че са ги платили , пък ще ги получат след 5 години . Небето над Балканите има нов господар - Българските F-16 . ОСЕМТЕ КОННИКА НА АПОКАЛИПСИСА.
170
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тази сделка плаче за съд! КОЙ продаде националните интереси за комисионна от милиони
169
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С покупката на тези самолети се доказаха следните неща:1. Нямаме демокрация, еднолично един там пробута сделката2. Нямаме министерство на отбраната - съставиха изисквания, направиха търг, а после ги промениха за да спечели САЩ. Не знаят какво искат, няма експерти.3. Няма правораздавателна система в БГ. Не виждам ревизии, разследване, осъдени корупционери.4. Нямаме национален елит, а набор прислужници на чужди интереси. Не ги интересува положението на народа и ползата за БГ.5. Колония сме.
168
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако сте купили Европейски самолет, може и да сте доказали някаква си вярност към Европа. НАТО е грабителска организация, изцяло под диктата на САЩ, но все пак я пробутват за европейска система за сигурност. Тоест и пред НАТО нищо не сте доказали.С тази сделка направихте слугинаж, доказахте, че нямаме никаква демокрация, защото надлъгахте себе си и парламента и целунахте подметките на САЩ. Тоест, доказахте, че не сте европейци а а някакви роби готови за плантациите за памук на САЩ.
167
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просия има 1000 модерни самолета, но знаеш ли колко дълга граница имат?
166
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грипен не е печелил никакъв конкурс.Радев беше събрал една група експерти, които в мътната вода на служебното правителство излязоха с мнение, че Грипен бил много подходящ за нас.Това обаче нито е конкурс, нито е назначена от избрано правителство комисия, а на всичко отгоре тогава го сравняваха с по-стар модел на Ф-16.Радев тогава сгази Конституцията, защото служебно правителство не може да решава такива въпроси.
165
0
 
34
 
! Отговори
до ПроСоТо преди 4 години
бреййй мо на русия какви данни ти дава
164
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде бе няма ония 12 кошника миг 29 на коритото кознецов какви са миг 333333 ли :))) И да баш около 700 самолета са поне вики ру да бе прочел та да несе озлагаш като kифлa
163
7
 
32
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До 167 ние поне на Гергьовден искарахме самолети Ама в русия на 9 освен дребен путин и танцори Друго немаше
162
6
 
34
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Еми нормално няма да купуваме оръжие от враговете я