БРЦК: Разпитват ни заради брошури срещу линията за деца

Има НПО-та, чиято дейност са децата ни заради финансов интерес, твърдят те
29 авг 2019 14:36, Анисия Иванова
103
БРЦК: Разпитват ни заради брошури срещу линията за деца
Архив: Булфото

Шестима души са викани на разпит в МВР като свидетели заради сигнал за действия срещу създадената Национална телефонна линия за деца 116 111 към Държавна агенция "Закрила на детето" и социалните политики. Подаденият сигнал все още бил на етап "проверка".

Това стана ясно на пресконференция, дадена от представители на Български родителски централен комитет (БРЦК) "Разбунена София" и други граждански организации. 

Групата в социалната мрежа е създадена от граждани срещу Проекта за Национална стратегия за детето 2019 - 2030 г., чрез която се цели у нас да се въведе ювенален закон за детето. В основата му стои ювеналната юстиция, която е насочена срещу традиционното семейство, обясняват от БРЦК.

Още по темата

На пресконференцията в БТА представители на Комитета заявиха, че са загрижени за антисемейната същност на приети напоследък законодателни промени и политики, повдигнаха въпроса за радикалното вмешателство на някои НПО-та и държавата в личния и семейния живот на българите и техните деца.

Христо Лафчиев, един от привиканите за разпит във връзка с разпространени информационни листовки, постави въпроса - дали по разследването има дадено разрешение и се експлоатират 24 СРС-та и дали по случая работи Специализираната прокуратура.

По думите му той е разпитван за нарушаване доброто име на социалната система за закрила на детето, призоваване към убийство, насилствено сваляне на конституционния ред и за изповядване на антидемократични идеологии. Той отрече всички обвинения, но потвърди, че е автор на част от текстовете в брошурите.

Лафчиев каза, че чрез привикването на разпит се отнема спокойствието на гражданите и тези действия са "добре изчислен тормоз".

По думите на адвокат Виктор Костов се прави опит да бъде "смразено" правото на мисъл на гражданите и се нарушават техни законови права, уредени и в Конституцията.

Според гражданските организации срещу тях действат част от НПО-тата, чиито обект на дейност са правата на децата заради голям финансов интерес.

По думите на участниците въведената правна категория "права на детето" третира децата като отделени от естествената семейна среда и родителска грижа. По този начин се противопоставят децата на техните родители, което е пагубно за функционирането на едно семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гражданите на България са наясно, че законово у нас има предостатъчно на брой норми, регламентиращи защитата от всякакъв вид насилие. Поредната писанка е не само излишна, ами и вредна - колкото повече нормативни актове регламентират нещо, толкова по-лошо то се урежда, защото настъпва неизбежно колизия между тях.Работата следва да е по контролът и изпълнението на вече наличните правила, а не по творене на поредните, преливащи от пусто в празно, такива. Да, аман от Конвенции и защитници на НПО!
78
0
 
18
 
! Отговори
Аха! преди 4 години
Тука еднО нпо-рка разправя, че като не сме били "безупречни" родители, то да ги вземела да ги даде на едни, ама ноу "толерантни" "роми" "джендари" в Германия, да го "възпитали".Вервайте му.
77
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До реалистТОВА Е НОВА РУСКА ОПОРКА- ЛИБЕРАЛИТЕ СА ПРЕДИШНИТЕ НИ БОЛШЕВИКИ/ ВСИЧКИ РУСКИ ТВ ГО ПОВТАРЯТ ЕЖЕДНЕВНО/ЯСНО ОТ КЪДЕ ПЛАЩАТ ПРОТЕСТИТЕ- НЕ СА КРАВАРИТЕ- ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ГЕЛ ЗА ВАНА ВИ ЗАДАВАТ ОПОРКИТЕ. БРАВО БГ РОДИТЕЛИ- КОГАТО ОТИДИТЕ НА ПРОТЕСТА НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА НАСТОЯВАТЕ ДА СМЕНИМ ЛЕВА ЗА РУБЛА.
76
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора,оставете го трола дето крещи за да заглуши протеста на родителите,милеещи за децата си и семейните ценности.На страницата на групата са цитирани член по член,алинея по алинея законите,приети и обнародвани в ДВ и мин.съвет.Всичко е цитирано и обяснено.И аз се съмнявах докато не ги изчетох чернонабяло.Гледайте репортажите на BBC за норв."социална" система,по-точно Гестапо, от догодина ни чака и тук,имат право като частни доставчици на соц.услуги да правятсъщото и тук подпомаганиот бгполиция
75
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"ювенален закон за детето."Кой пореден *** реши, че като ползва неясни за него, самия, термини,става по-интересен? Не, не става, за негово съжаление. Само се излага.И когато изразяваш идеята,че от поредния международен акт ,дублаж с вътрешното ни налично вече законодателсво, няма смисъл, а се наслагва поредното объркване опариди прекомерно празнодумство и регламентация на едно и също, ставаш престъпник ли? Що? Имаш пълното право да го кажеш, напишеш и мотивираш!Ай, сиктир! Конвенции!
74
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Барневерн зловещата служба, отнела близо 22 000 деца от родителите им. Тия са като Гестапо за малки деца.
73
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има много деца в ромски семейства, които живеят в мизерия, ровят по кофита, крадат, просят, проституират. Любопитно ми е колко такива деца са отнели от родителите им НПО. Убеден съм, че те търсят други деца, ромските не представляват интерес за тях. Защото отнетите деца се дават на приемни родители, които искат чисти, здрави, възпитавани деца. За такива деца се плаща.
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 67Наясно съм с икономиката. Няма по-ценно от човешкия ресурс. Ако не беше вярно, Русия щеше да бъде най-богатата страна, защото има всичко. Ама е на 68-мо място по БВП на глава. Дори Румъния е 2-3 места пред нея.
71
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 07.09 има международен протест в 16 страни за сега против налагането на идеологията на Барневерн по света! А всички медии мълчат като риби!
70
0
 
18
 
! Отговори
реалист преди 4 години
ГЕРБерасти в атака. Бившите комунист са вече пребоядисани либерали. Това се казва либерална диктатура. Искат да узаконят гей.овщината с ИК, а сега и децата ни да отнемат за да ги дават на същите гей.ове за да ги "възпитават" в "ценности". Оставка на Шайката.
69
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подобни методи да се отнемат деца, защото има други разбирания за възпитанието им, не са нови и не са изобретение на НПО - има ги от столетия, наричали са ги еничарство. При еничарството идеята е същата - да отнемат деца от родителите, за да ги възпитат по правилен начин.
68
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АдвокатВ МОМЕНТА ГОВОРИМ ЗА ДРУГО, НАЧИНА ПО КОЙТО ОТГОВАРЯШ ЗАТВЪРДЯВА УСЕЩАНЕТО ,ЧЕ ТЕЗИ ПРОТЕСТИ СА ПЛАТЕНИ, А ТУК ТРОЛОВЕТЕ НЕ ЗНАЯТ ТОЧНО ЗА КАКВО ДА ПИШАТ И ПИШАТ ПРОПАГАНДНИ КЛИШЕТА В СТИЛ ЕВРОПА ЩЕ ИЗЯДЕ ДЕЦАТА НИ. БЕЗИНТЕРЕСНИ СТЕ МИ, ЗА ТОВА ВИ НАПУСКАМ И ОТВОРЕТЕ ЛЕКС ИЛИ ОЩЕ НЯКОЛКО САЙТА ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ВМЕСТО ДА СИ ЛИЧИ КОЛКО Е СКАЛЪПЕН ПРОТЕСТА ВИ. ПРИБИРАЙТЕ ПАРИТЕ ДЕТО ВИ ДАВАТ И БЪРЗО В МАГАЗИНИТЕ ДА КУПИТЕ НА ДЕЦА И ВНУЦИ, ДА ИМАТ ТЕ НЯКАКВА ПОЛЗА ОТ ВАС.
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това че Норвегия е богата и уредена значи ли че трябва да е пример за нас?
66
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно какъв таргет им е определил Сорош 5, 10 хиляди отнети деца годишно? Така се движат педофилски обръчи като на Джефри Ъпщайн.
65
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не най-вече, а изцяло! Преди беше бедна рибарска държавица.
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 59Не знам до колко си наясно с икономиката, но Норвегия дължи богатството си най-вече на нефта и газа в Северно море. Когато се изчерпят залежите ще е интересно доколко ще е богата и уредена!
63
3
 
13
 
! Отговори
Адвокат преди 4 години
"ДОБРЕ, ДАЙ ТЪЛКУВАНЕ ОТ СЪДА НА КАЗУС, КОЙТО ТЕ ПРИТЕСНЯВА"Финасовият министър живее с години у бизнесмен, без да плаща наем.Съдът "няма конфликт на интереси".Теб това не те ли притеснява?
62
0
 
20
 
! Отговори
До 59 преди 4 години
Би Би Си има поредица от статии и документални филми за Барневрнет и протестите срещу нея!
61
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 54..КОЙ ГО ТВЪРДИ ТОВА, ОСВЕН ВИЕ, ПАК КАЗВАМ КОЙ ЗАКОН, ЧЛЕН, АЛИНЕЯ?!
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко ли човекочаса се губят ежегодно за да се отразяват НПО атаки вместо хората да свършат нещо полезно?