БРЦК: Разпитват ни заради брошури срещу линията за деца

Има НПО-та, чиято дейност са децата ни заради финансов интерес, твърдят те
29 авг 2019 14:36, Анисия Иванова
103
БРЦК: Разпитват ни заради брошури срещу линията за деца
Архив: Булфото

Шестима души са викани на разпит в МВР като свидетели заради сигнал за действия срещу създадената Национална телефонна линия за деца 116 111 към Държавна агенция "Закрила на детето" и социалните политики. Подаденият сигнал все още бил на етап "проверка".

Това стана ясно на пресконференция, дадена от представители на Български родителски централен комитет (БРЦК) "Разбунена София" и други граждански организации. 

Групата в социалната мрежа е създадена от граждани срещу Проекта за Национална стратегия за детето 2019 - 2030 г., чрез която се цели у нас да се въведе ювенален закон за детето. В основата му стои ювеналната юстиция, която е насочена срещу традиционното семейство, обясняват от БРЦК.

Още по темата

На пресконференцията в БТА представители на Комитета заявиха, че са загрижени за антисемейната същност на приети напоследък законодателни промени и политики, повдигнаха въпроса за радикалното вмешателство на някои НПО-та и държавата в личния и семейния живот на българите и техните деца.

Христо Лафчиев, един от привиканите за разпит във връзка с разпространени информационни листовки, постави въпроса - дали по разследването има дадено разрешение и се експлоатират 24 СРС-та и дали по случая работи Специализираната прокуратура.

По думите му той е разпитван за нарушаване доброто име на социалната система за закрила на детето, призоваване към убийство, насилствено сваляне на конституционния ред и за изповядване на антидемократични идеологии. Той отрече всички обвинения, но потвърди, че е автор на част от текстовете в брошурите.

Лафчиев каза, че чрез привикването на разпит се отнема спокойствието на гражданите и тези действия са "добре изчислен тормоз".

По думите на адвокат Виктор Костов се прави опит да бъде "смразено" правото на мисъл на гражданите и се нарушават техни законови права, уредени и в Конституцията.

Според гражданските организации срещу тях действат част от НПО-тата, чиито обект на дейност са правата на децата заради голям финансов интерес.

По думите на участниците въведената правна категория "права на детето" третира децата като отделени от естествената семейна среда и родителска грижа. По този начин се противопоставят децата на техните родители, което е пагубно за функционирането на едно семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 123Ае на кратко въртят си бизнеса и българските деца са стоката/суровината.
38
1
 
17
 
! Отговори
до 31 преди 4 години
До АнонименА издадохте ли се в прав текст?Че бг родителите не можели да ги възпитават според вас.Щом родителите не могат,кой- гейове,лесбийки,чужденци?Българинът е много търпелив, но с децата, лешояди мръснии стъпихте мнооооого накриво!
37
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука някои хора са наистина със скопени мозъци. Никой не може да отговори, като сме толкова качествени хора, защо за 30 години възпроизведохме бедност, нищета, гета, корупция. И по тази логика кой ви дава право да се мислите за безупречни родители. Бедността възпроизвежда бедност. Глупостта възпроизвежда глупост. Били си гледали децата. Ами те и котките си гледат малките. То с ГЛЕДАНЕ не става!!!
36
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТИ ПРОЧЕТЕ ЛИ СТРАТЕГИЯТА И КАКВИ ПРАВНИ ПОСЛЕДИЦИ ИМА, КАКВИ НОРМИ НАЛАГА- НИКАКВИ, ВАШИТЕ ОРГАНИЗАТОРИ ДАВАЙКИ ВИ ПАРИ ЗА ДА ТРОЛИТЕ ТРЯБВА ДА ВИ КАЖАТ КОНКРЕТНО ЗА КАКВО ЩЕ БЪДАТ ПРОТЕСТИТЕ, ТЕ ВЕЧЕ НЕ СА СРЕЩУ СТРАТЕГИЯТА, А СРЕЩУ НЕЩО ДРУГО, КОЕТО СЪЩО ИЗЧЕТОХ И ТРЯБВА ДА КАЖА ЧЕ В ЕВРОПА НЕ ЯДАДАТ ДЕЦА, А ВИЕ ИЗГЛЕЖДАТЕ ГЛУПАВИ И НАЛУДНИ.
35
0
 
17
 
! Отговори
123 преди 4 години
И въобще не става въпрос за шамар,а за неясни формулировки, които ще бъдат тълкувани своеволно и касаещи ВСИЧКИ деца,с новите закони се дадоха неограничени правомощия нпо-та с лгбт активисти,в момента действат около 4000нпо-та, които предлагат социални услуги и им трябва материал- стока- вашите деца,досега поне минаваха през държавни органи,от догодина могат да си правят каквото си поискат с децата.Осиновяването в чужбина също е макс.улеснено,без съд и присъда,отделно агенции за осиновяванечакат
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тия НПО-та има ли поне един нормален да не е обратен/обратна да не е транс в него или в нея да не живеят още 7,8 човека?Има ли поне един или една с нормално хетеросексуално семейство с деца? Що се напъват да се грижат за чуждите деца след като не искат да имат деца ? Очевидно е че са луди.
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 33Не ми трябва ОЛАФ за да видя, че крадат от нас бе улав.
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен- ЕТО ТИ ЦИТИРАШ ФАКТИ- ОТВОРИ ОЛАФ- ТАМ НА 28 ЕЗИКА МОЖЕШ ДА ОПИШЕШ КЪДЕ СА НАРУШЕНИЯТА- ПАК КАЗВАМ ЗА КРАЖБИ ПО ДОКЛАД НА ОЛАФ СПРЯХА НА ЧЕРВЕНИТЕ ЕВРОСУБСИДИИ ПО ПРОГРАМА САПАРД
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еднополовите двойки да си родят деца и да си ги възпитават както искат, но не могат и настояват да стане законно сурогатното майчинство.
30
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако искаме България да дръпне, новото поколение деца трябва да получи ново възпитание и манталитет. Какво направи поколението - родители между 30 и 50 години в условията на демокрация? (тези, които останаха в България) Абсолютно нищо! Гласуват все за едни и същи некадърни и престъпници! И логично България не на дъното на Европа. Така че новото поколение трябва да бъде с ново самочувствие основано на знания, интелект, и морал!
29
0
 
15
 
! Отговори
245 преди 4 години
Защо непрекъснато ми цензурирате медицинското название за индивид родил се с мъжки и женски полови органи, какъвто е Пол Найденов, живеещ с лесбийка, войнстващ заедно с останалите сексуални малцинства за децата ви и против стандартните семейни ценности?Под техен натиск се приеха законите,но нее стига и това,нестига че са намесении милиони, които ще смучат за търговията с децата ни,но и целта унищожаване на семействата и семейните ценности,респективно-психиката и бъдещето на ДЕЦАТА.
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПОКОЛЕНИЕТО Е ВИНОВНО ЗА ТОВА ЧЕ СМЕ НА ДЪНОТО НА ЕВРОПА- ДА ОТИДЕМ В ЕВРАЗИЯ И ДА СМЕНИМ ЛЕВА С РУБЛИ, ТОГАВА ЩЕ БЪДЕМ ДВА ПЪТИ ПО БОГАТИ ОТ РУСИЯ И КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ КЪДЕТО МИНИМАЛНИТЕ ЗАПЛАТИ СА 280ЛВ- Е ТАМ ЕВРОПА НЯМА ДА НИ ЯДЕ ДЕЦАТА.
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 20Именно краденето е узаконено те затова искат да пробутат и стратегията за да могат законно да ми вземат детето, а аз ще мога да се оплача на арменския поп.
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хомосексуалистите и лесбийките от НПО-тата не са хората, които ще определят кое е нормално и кое-не!
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ким Чен може и да го минем някой ден, както сме я подкарали. 200 години е нямало еничари, обаче ние искаме да ги върнем. Луда работа. :)
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дами и господа,в момента тече яростна битка за нашите деца, за чиито права и обявили се,че ги защитават от родителите им- по презумпция виновни според нпо-та са гейове, ***, лесбийки.Представяте ли си,те са по-загрижени за вашите деца от вие самите дето сте мутреперели още от първия месец,когато са ви показали сърчицето на бобчето на ехографа исте го гледали като писано яйце.Според същите щом не ги оставяте те да ви казват кое е най-добро занего сте ***,луди, *** и негозаслужавате
23
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои хора упорито искат да създават деца по свой образ и подобие, макар че този образ принадлежи на миналото. Това ни обрича на катастрофа, защото ако настоящето поколение беше годно, нямаше да бъдем на дъното на Европа.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 20Грабенето става законно назначили са си Боко и при безбройните скандали няма бутане в замяна всеки минава граби от България и заминава всичко е законно обаче. Справка Дънди Прешъс Металс,Американските тецове,ЧЕЗ,ИВН и т.н. Всичко е дадено в ръцете на чужденци скоро ще дадат и софийското летище на концесия за без пари.
21
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте и възпитавайте децата си както трябва, и никой няма да ви закача. Що за ориенталско отношение. Естествено е, че децата имат права. да не са ви частна собственост. Който посегне на дете, независимо физически или сексуално, е престъпник, и не заслужава да има деца.
20
0
 
16
 
! Отговори
245 преди 4 години
Е вижте кой стои зад Стратегията и натиска медиите да мълчат и отричат, .създаде група, .която злобно и тоталитарно сее. нахвърля върху всички,които не си затварят очите пред новоприетите и влизащи в сила закони от началото на следващата година. Мощно НПО- начело на който стои отявлен гей,един от най- яростните защитници на Стратегията е съществото Пол Найденов,- осакатен от лекарите ***,който живее семейно с лесбийка,както и войнстващите феминистки- лесбийки от другото нпо- анимус