Чужденците в България живеят добре, доволни са от живота си

Изследване поставя страната ни на 11-о място сред 64 страни
7 сеп 2019 07:30, Елка Василева
128
Чужденците в България живеят добре, доволни са от живота си
Снимка: архив, Reuters

В тази класация България се представя изненадващо добре: работещите в страната чуждестранни специалисти дават оценки, които поставят България на 11-о място сред общо 64 държави. С какво България привлича чужденците?

11-о място сред общо 64 държави - тази година България се представя много добре в изследването „Expat Insider 2019" на компанията „InterNations", която поддържа социална мрежа за хора, работещи в чужбина, пише Дойче веле.

От компанията твърдят, че това е едно от най-мащабните допитвания за живота и работата в чужбина. Анкетирани са били 20 000 души в 64 страни, сред които и България. Миналата година страната бе включена за първи път в изследването. Тогава тя се нареди на 21-ва позиция - с десет места по-надолу в сравнение с тазгодишната класация.

Предимствата на България

Изследването се съсредоточава върху такива аспекти като качеството на живот, привикване към страната, работа, семеен живот, разходи и лични финанси.

По един от показателите (разходи за живот) България изпреварва всички останали изследвани страни, а по удовлетвореност от личните финанси е поставена на трето място. По показателя качество на живот България се класира по средата - 31-во място.

Основната причина за изкачването на България в тази класация е удовлетвореността на анкетираните от личните им финанси, отбелязват авторите на изследването. 79% от запитаните са посочили, че като цяло са много доволни от финансовото си положение (при 64% средна стойност за всички изследвани държави).

И още данни: 70 на сто от анкетираните в България чужденци са заявили, че техните доходи са повече от достатъчни за посрещане на разходите за живот в тази страна. А цели 91% от участниците са доволни от нивото на цените в България.

Освен това в България е лесно да завържеш нови приятелства, смятат 75% от анкетираните. И докато 72% оценяват високо местните културни традиции, езиковата бариера се оказва сериозен проблем - по този показател България заема едва 50-о място в общото класиране. Чужденците са загрижени също така за състоянието на местната икономика и за политическата стабилност.

Кои страни изпреварват България?

Според изследването „Expat Insider 2019" най-добри условия за чужденци предлагат Тайван, Виетнам и Португалия. В топ 10 влизат още Мексико, Испания, Сингапур, Бахрейн, Еквадор, Малайзия и Чехия. Непосредствено след тях се нарежда България.

А най-лоши оценки получават Кувейт, Италия, Нигерия, Бразилия, Турция, Индия, Великобритания, Гърция, Русия и Южна Корея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: животчужденци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
19
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Добре се живее, когато заплатата ти е европейска, а цените на квартирите, на разходите и всичко друго е най-евтино!!!И някой българи също живеят добре, тези които имат бизнеси, а има и такива които си правят къщички за гости, защото морално недопустим закон и корумпираната герберска държавна администрация го позволява, и след пет години са богати!!!Агент Коуди Симпсън!ЦРУ!!!
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се разбира точно какво е внушението. С 1200 Евро пенсия без да плаща осигуровки, по-нисък наем, по-лоши условия на живот, но доволен.
27
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия на предпоследно място!!!Що така ,там нали всичко по мед и масло?
26
14
 
2
 
! Отговори
До41 преди 4 години
Ти също може да постигнеш този стандарт Обаче за твое съжеление нямаш качествата ,интелекта и образованието нужни за това.И за това завиждаш на тези които им е добре в БГ и за това че си зле обвиняваш не себе си А страната си . Стандарта на живот на всеки човек е индувидално понятие,и зависи от него без значение къде живее Особено в Европа.
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доволни са , щото не взимат български заплати.
24
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чужденците са доволно,щото продажните ни жени им се отдават плътски на 100 процента!А ние сме на сухо, добре че са представителките на етноса, че да отпускаме.
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето защо са щастливи работещите чужденци в България. Разни шефове, като дойдат в България получават къща, служебна кола, представителни разходи, естествено висока заплата. Свободата да не му виси никой на главата, мазни, лицемерни служители, който го величаят. Купон всичко е отворено, в ресторанти 5 Е порцията. Децата учат в хубави частни училища и от какво да се оплаква. Офисът почна работа в 9 сутрин, а не рано, като е в Европа. И кое да му е лошото? Бонус любовница масов вариант.
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
37 няма как всички да са квалифицирани и добре, че не са, че няма кой да ти изхвърли *** и почисти стаята ти, като отидеш в някой хотел. Това не е критерии, всеки на своето си ниво трабва да живее добре. Една квалифицирана мед. сестра с каква заплата е? Кое му е добре?
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
50 евро няма да спасят никой, но е по-добре да ги имаш, отколкото да ги нямаш. Разбра ли пдч философе?
20
17
 
2
 
! Отговори
Хахахахаааа преди 4 години
БГ е страхотно !!! А иначе зле са една част от пенсионерите , неквалифицираните ,и изпадналите червени ***......които сега ще ме спукат от минуси
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пловдив не става за живеене вече. Тоя град е спрял някъде в края на хх век. Доминира провинциализма, еснафството и манталитета на хората е все едно са някое село с двеста човека, а не град с над половин милион население.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда, всички чужденци при нас са носители на Нобелова награда, а не пропаднали западняци в затънтения Балкан.
17
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доволни са защото живеят на чужд гръб, именно на нашия.
16
7
 
23
 
! Отговори
77 преди 4 години
. Не се учудвам че чужденците се чувстват добре у нас.Който е живял в чужбина знае че нашия климат ,природа и бит са несравними. При положение че имаш дом, и квалифицирана работа България е страхотно место за живеене.Особено покрай морето ,Пловдив и планинските курорти
15
5
 
17
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Когото една страна няма наука,индустрия,селско стопанства,здравеопазване,то за какво са и необходими образовани хора.Просто наблюдава се в завършваща фаза плана РАТ-Ът,онзи едноокият Ран,на който виетнамските зенитчици му извадили другото.А в България да продаваш зад щанда,да наливаш бензин,да разнасяш кебапчета не е необходима докторско степен.Такава не е необходима за наркотрофикантите,сводниците и други иновативни професии,които се размиха по време на демократичният неолиберализъм
14
6
 
16
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Чужденците са загрижени също така за състоянието на местната икономика"Нека не говорим за икономика,защото тя в България се изчерпва с шиенето на *** и потници,но с чужди суровини,както и малко ниско-качествен туризъм.Към икономиката едва ли може да причислим наркоразпространението и ниското ниво на проституцията.Икономиката се изчерпва в сферата на преразпределението и услугите /ниско качествените/.Никакво машиностроене,електроника,роботика,транспортно машиностроене,текстилна и други видове и
13
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А питали ли са русофилите, защото и те не са българи !
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте мрънкали по форумите с бегайте на накъде.Европа е отворена за всички които могат да работят и който немогат също.5 години работа на запад и сте ок.
11
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте, никой не ви се хвали на вас.Това е класация, която изобщо не ви касае. Хора, които работят извън родните си страни, си направили някаква класация.
10
3
 
11
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Имат добри заплати осигуровки, допълнително здравно осигуряване всичко което ние нямаме е собствената си страна.Най вероятно са и по смарт .Бойко ще ни оправи и нас един ден.