България предаде на Турция издирван терорист

Опитал е да пресече нелегално границата
8 сеп 2019 17:01,
37
България предаде на Турция издирван терорист
Снимка: BulFoto архив

Българските власти са предали на турската страна турски гражданин с инициали B.G. /на 40 години/, който бил заловен при опит да влезе нелегално в България през българо-турската граница, съобщава БТА.

Още по темата


Според информация на Анадолската агенция лицето било издирвано от доста време от турските власти по подозрение за участие в терористични дейности в полза на Кюрдската работническа партия /ПКК/.

От съда му била наложена забрана за излизане в чужбина.

Беглецът бил отведен с конвой на българската гранична полиция до Дирекцията по сигурността на Капъкуле, където бил предаден на турските власти.

По-късно заподозреният се явил пред съда в Одрин, който постановил задържането му в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абре *** - с кой акъл давате издирван борец за свобода на страна, която не ни е предала избягали от България турски тираджии и темподобни ураджии, избили маса българи по пътищата ?
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нима кюрдите нямат право на собствена държава?---- cetete malko be drugari bulgarceta ot pirviya covek do den dnesen mi posocete edna dirjava sizdadena po pravo ( dirjava se sizdava samo i edinstveno sis sila ) ta utre bratyata romi kato resat da sizdadat dirjava tova e neizbejno togava mislete za prava sega ne si vprayagayte glavickite za nyakakvi si teroristi
24
8
 
7
 
! Отговори
all преди 4 години
Правилно написаната новина звучи така:"Шайка престъпници от комунистическо-мутренски произход завзели властта в страна-членка на ЕС предадоха на ислямски халифат управляван от диктатор и кръволок кюрдски борец за свобода и независимост"
23
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите това могат - предатели! Чужди или българи няма значение! За справка питайте Левски.
22
6
 
10
 
! Отговори
Chukan Kirilov преди 4 години
До 22,23Ако знаете колко много българи са предадени от кюрдите след бягството им от Диарбекир сигурно коментарите ви щяха да са по-различни. Както и да е. Живи и здрави!
21
2
 
14
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Фантазирай си на воля! Истината е, че 5 века масовият българин е бил со кротце, со благо, наведена глава, сабя не я сече и куп други поговорки разкриващи същината на булгаристанското овчедушие към по-силните, и нетърпимост и жестокост към по- уязвимите. Това е сътворило един много комплексиран, един злобен и нищожен съвременен булгаристанец, който колкото по-бързо се самозатрие, толкова по-добре за него и за околните. Добре, че проявява дивашко усърдие да се изтрие колкото може по-бързо.
20
8
 
29
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 4 години
А нашите (не)компетентни власти провериха ли дали човекът наистина е терорист? Дадоха ли му възможност да представи своята версия и да се свърже с адвокат? Или предпочетоха за пореден път да се надупят на копоите на Ердоган? Ами, ако човекът се окаже невинен?
19
12
 
21
 
! Отговори
НЕбългарин преди 4 години
5 века сме се били срещу турците. Ако трябваше и още 5 века щяхме да се борим срещу диваците. Знаем какво е да си под робство и да си бориш срещу тези полудиви същества. Съчувствам на кюрдите. Не се предавайте, смели хора! Борба до край срещу полудивите примитивни агресори! Българският народ е с вас!-След няколко десетилетия ромите случайно, ако искат да създадат държава ще видим тогава ще съчувстваш ли?
18
4
 
3
 
! Отговори
ВАРеВал преди 4 години
Търся билет за мача на 24.10. между Галатасарай и ВАРеВал Мадрид в Истанбул и превоз до Шишли.
17
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5 века сме се били срещу турците. Ако трябваше и още 5 века щяхме да се борим срещу диваците. Знаем какво е да си под робство и да си бориш срещу тези полудиви същества. Съчувствам на кюрдите. Не се предавайте, смели хора! Борба до край срещу полудивите примитивни агресори! Българският народ е с вас!
16
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко предаде човека и му подписа смъртната присъда... Бойко е съучастник в престъпленията на Ердоган.
15
5
 
22
 
! Отговори
мвр ли е над закона? преди 4 години
МВР допуска огромна грешка, като се самопоставят над съда. Трябваше да позволите на човека да се възползва от правата си, и съд да реши дали да бъде предаден , агенцията за бежанците, президентът да решат дали да му предоставят статут -било то като бежанец, хуманитарен и тн статут-по закон. Един ден кюрдите ще имат независимост, и няма да забравят случилото се. Кой ще гарантира,че ако утре Ердоган не поиска предаването на някой от коментиралите тук, че МВР няма да го отведе до границата?!
14
14
 
17
 
! Отговори
ЯракИчинЕрдоан преди 4 години
Вечна слава на свободен Кюрдистан!
13
14
 
25
 
! Отговори
фактите преди 4 години
Румъния е имала възможност да арестува Ботев, и да го предаде на турците. Не го направи. Нито един от хъшовете не е бил арестуван ,и предаден на ***, въпреки,че не е било проблем да бъдат аресткувани-известно е къде се събират и живеят в Букурещ, Браила и тн. Защо България арестува кюрдските герои? Кюрдите са наши приятели-те са поробени, както ние до 19 век бяхме поробени.
12
6
 
10
 
! Отговори
пресцентър на герб преди 4 години
При предаването нашият вожд и учител бойко борисов лично направи на ердоган анална стимулация с език в знак на дълбоко и прочувствено приятелство.
11
7
 
26
 
! Отговори
преди 4 години
Румъния през 19 век не предаде на турците нито Ботев, нито Левски, нито дейците на БРЦК. Защо България предава на заптиетата кюрдките борци за Свобода? Нима кюрдите нямат право на собствена държава?
10
5
 
25
 
! Отговори
беззаконие на мевере преди 4 години
Лицето не е терорист, а е имало мнения и изказвания в защита на кюрдите. Избягал е за да потърси убежище. няма как да премине през КПП-то, за да не бъде арестуван от турските заптиета. Дори в НК пише,че политически преследвани лица могат да преминават границата, откъдето си искат: "279 (5) (Предишна ал. 4 - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) Не се наказва онзи, който влезе в страната, за да се ползува от правото на убежище съгласно с Конституцията."
9
3
 
24
 
! Отговори
беззаконие на мевере преди 4 години
Пълно беззаконие. Лицето имало ли е възможност да обжалва пред съд предаването му, омбудсманът сезирана ли е-както е по закон, известно ли е на мевере, че не се предават лица, застрашени от политическо преследване. Ето този кюрд има право на стату на бежанец, а не икономическите емигранти, напълнили центровете за бежанци преди 3 години.
8
6
 
28
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Всички кюрди или хора с такъв произхода в Европа получават политическо убежище.България не е Европа тя е по диктатура на Борисов и той командва -приятел на Ердоган ага и предава всичко.Да османското иго Левски също е бил терорист?
7
4
 
24
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
За Ердоан всички несъгласни са терористи и всеки, който каже истината бива съден за обида на президента.