Мария Тереза от Норвегия: Търся баща си, българин, не съм го виждала!

Мъжът се представил пред майка ѝ като Ник
24 сеп 2019 19:30,
126
Мария Тереза от Норвегия: Търся баща си, българин, не съм го виждала!
Кадър: Нова

27-годишната Мария Тереза от Норвегия търси баща си, когото не познава и никога не е виждала. Знае само, че през 1991 година майката й е била на почивка в България и тук се е запознала с баща й, но след ваканцията никога повече не го е виждала.

Момичето го търси с призив в социалните мрежи.

„Здравейте, казвам се Мария Тереза. На 27 години съм, от Норвегия. Търся баща си. Искам да го открия, защото откакто бях малка всички имаха бащи, а аз не. През целия ми живот съм имала чувството, че съм половин човек”.

През май 1991 година Лизабет, майката на Мария, идва на почивка с приятели в Златни пясъци, където отсядат в хотел „Ерма”. Една вечер отиват в бар „Червеният рак”. Там майката се запознала с мъж, който се представил като Ник. Той бил с кафява коса, сини очи, носел шапка и дънково яке.

„Казал е на майка ми, че има среща с приятели и после ще се върне при нея”, разказва Мария Тереза.

Ник не владеел добре английски и се представил за италианец, който работи в Златни пясъци. Разбрали се на следващия ден да се видят пред хотел „Родина”, но той така и не се появил. Шест седмици по-късно Лизабет разбира, че е бременна с Мария Тереза.

„Опитвам се да намеря баща си. Той не знае, че аз съществувам. Не знам нищо за него, тогава е бил на около 26-27 години, сега трябва да е на около 53”, разказва Мария Тереза пред Нова.

Тя разбира историята на своите родители когато е едва на 10.

Направих си няколко ДНК-тестове, според които съм наполовина българка”, разказва момичето.

Този юли Мария идва в България, за да се върне на мястото, където някога са се срещнали майка й и баща й.

Майката на Мария Тереза пази снимки от вечерта, в която е срещнала Ник. Потребител в социалната мрежа разпознава един от хората на тях, но за жалост мъжът е починал отдавна. Мария се надява, ако баща й гледа този репортаж, да се свърже с нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъжът е бил синеок и е говорел анг. макар и лош. Това стеснява кръга,защото говорещите анг. в началото на 90-те не бяха много,а и % синеоки е значително по-малък.Иначе схемата е ясна-той е гларус,тя е загоряла..и наивна.Какво я е накарало да легне с мъж още при запознаване,а и да повярва на твърденията на непознат също е наивност. Дамата дори не е направила елементарното-да се предпази от бременност. В случая това момиче е плод от безотговорността на двамата .
87
1
 
43
 
! Отговори
ined преди 4 години
Класическо объркване: Ник и казал, че е римлянин, а тя си помислила, че е италианец
86
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Класическа случка-хапнали пийнали, почесала "врабчето" после се появило детето.Па то сега търси "щъркела" който го донесъл и те така.
85
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕЖДЕТ Е ЕДНО МНОГО ХУБАВО БЪЛГАРСКО ИМЕ НАЗМИ СЪЩО
84
2
 
30
 
! Отговори
дано не я излъжат преди 4 години
Горката,само да не налети на някой мошеник.Тя норвежката не знае какви измамници има у нас.Някой ще излъже,че е баща й,ще я обере и после не знам на кого ще се оплаква. Дано се намери някой да я предупреди да внимава. Добродушна и доверчива изглежда,което я прави лесна мишена. Да не остане с ло*ши спомени отБългария.
83
3
 
14
 
! Отговори
само питам преди 4 години
А тя защо си мисли,че иска да я види,дори хипотетично да е знаел,че има дъщеря. Дори да го открие,ще отрече,че й е баща. До ДНК тест няма да се и стигне. Това е реалността.Съжалявам за момичето,но много мъже са такива.Дано не допусне същата грешка като майка си. Да НЕ бъде излагана и изоставена.
82
9
 
14
 
! Отговори
лично мнение преди 4 години
Това момиче е прекалено наивно. Мъжът който търси не е искал да има нищо общо повече с майка й. Странно е,че след като е забременяла не го е потърсила отново в България. Преди 27 години е нямало интернет, но си е имало полиция и детективска агенция. Този мъж се е представил под чуждо име, свършил си е работата и после е излъгал,че ще я чака в някакво си заведение. Сега може и да е женен с деца и по-скоро ще го е яд,че някаква си ,,фръцла" от Норвегия е тръгнала да го издирва и да му иска пари.
81
2
 
18
 
! Отговори
men преди 4 години
недей бе коте, че додат онея норвежците от НПО-тата и че ти земат бащата от тука и че го тупнат в приемно семейство в норвегия. а най много и двамата да ви тупнат. опичай си акъла и се връщай обратно без да търсиш гларуса. най много да е някоя пиянка и да ти иска кинти.
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Лан 82Спокойно гледат тези които имат достъп. Фукнята не е за пред всички.
79
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднага МВР да организира акция по издирване, да се сформират и доброволци на групи. Да търсят, кой точно е оправил майката на тази трътла преди 30 години. Ама ми се струва, че ще е по-евтино, да я вземем на олинклузив на Слънчака 10 дена да я оправят, та малко да се кротне.
78
2
 
4
 
! Отговори
стейси преди 4 години
И тоя така наречен " баща " съвсем ще се покрие защото то ще му се стъжни . Ами 1минута невнимание цял живот баща , а и човека вече си има деца , внуци. Аз ако съм няма да ровя , има неща който покрити са по - добре защото все още могат да се идеализират.
77
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неприятно за момичето, Но вие представяте.ли си че този мъж сега има семейство може би деца и тн ..... и изведнъж на 50 и кусур години , вече може би дядо .... и тн и тн .... да ,жалко за момичето , но и мъжа също си има живот . Майка й е трябвало отдавна да го потърси (или просто да мълчи), а не сега ..
76
16
 
7
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Имам много изчукани туристки , не мога да си спомня бройката камо ли коя е , но като лична статистика най много съм оправил:1. белгийки, малко по малко холандки, на 3то място британки и почти същия брой германки, 4.финландки и на последно някоя друга рускиня ,скандинавка и швейцарка, рускините са много трудни въпреки слуховете, но това е статистика 84- 2003, после вече не знам
75
4
 
2
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Статията е "заточена" над това да покаже онзи бял хетеро мъж който е несериозен, лош подлец
74
4
 
0
 
! Отговори
Lan преди 4 години
70 нещо хич не ти си вързва логиката. Самият факт, че народът спокойно си снима всичкото във фейса, означава, че изобщо няма проблем с хорското мнение :). Както казах - съвсем по западен модел.
73
1
 
2
 
! Отговори
Lan преди 4 години
75, никога не си живял на село, нали :)! 2-3 седмици :). Да те светна - то лятото точно в 5 вече е светло :).
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До TTГените са странно нещо. Аз нямам и грам от майка си в себе си, но брат ми, който е от друга жена, е тотално копия на собствената и майка и прилича на извънземен. Знам, че сме братя, защто се равиха едни тестове, едно чудо ...
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 13Да, ако си психопат или поне презадоволен социопат, може и да мислиш така.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 76Това е, начинът по който рботят нещата, според часовете по-биология, както и извеснтите ми законодателства, повечето релгии и прочие.
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Норвегия имат vinmonopol. Една бира, до 4 градуса и това ти е от магазина. Иначе, има специализирани магазинчета, кдъето свестния алкохол стурва достатъчно, че само богатите могат, да си позволят да се наливат. Уж, за да пази народа ... А то какво става - котнрабанди, престъпнст, депресии ... Алкохол имам в обществото ни от поне 5000 години. Има причина, защо да е част от всяка енда култура. В СССР, дори и при сухият им режим, под заплаха от смъртна присъда, си вървеше ...