Мария Тереза от Норвегия: Търся баща си, българин, не съм го виждала!

Мъжът се представил пред майка ѝ като Ник
24 сеп 2019 19:30,
126
Мария Тереза от Норвегия: Търся баща си, българин, не съм го виждала!
Кадър: Нова

27-годишната Мария Тереза от Норвегия търси баща си, когото не познава и никога не е виждала. Знае само, че през 1991 година майката й е била на почивка в България и тук се е запознала с баща й, но след ваканцията никога повече не го е виждала.

Момичето го търси с призив в социалните мрежи.

„Здравейте, казвам се Мария Тереза. На 27 години съм, от Норвегия. Търся баща си. Искам да го открия, защото откакто бях малка всички имаха бащи, а аз не. През целия ми живот съм имала чувството, че съм половин човек”.

През май 1991 година Лизабет, майката на Мария, идва на почивка с приятели в Златни пясъци, където отсядат в хотел „Ерма”. Една вечер отиват в бар „Червеният рак”. Там майката се запознала с мъж, който се представил като Ник. Той бил с кафява коса, сини очи, носел шапка и дънково яке.

„Казал е на майка ми, че има среща с приятели и после ще се върне при нея”, разказва Мария Тереза.

Ник не владеел добре английски и се представил за италианец, който работи в Златни пясъци. Разбрали се на следващия ден да се видят пред хотел „Родина”, но той така и не се появил. Шест седмици по-късно Лизабет разбира, че е бременна с Мария Тереза.

„Опитвам се да намеря баща си. Той не знае, че аз съществувам. Не знам нищо за него, тогава е бил на около 26-27 години, сега трябва да е на около 53”, разказва Мария Тереза пред Нова.

Тя разбира историята на своите родители когато е едва на 10.

Направих си няколко ДНК-тестове, според които съм наполовина българка”, разказва момичето.

Този юли Мария идва в България, за да се върне на мястото, където някога са се срещнали майка й и баща й.

Майката на Мария Тереза пази снимки от вечерта, в която е срещнала Ник. Потребител в социалната мрежа разпознава един от хората на тях, но за жалост мъжът е починал отдавна. Мария се надява, ако баща й гледа този репортаж, да се свърже с нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
6
 
! Отговори
Lan преди 4 години
47...а до преди 100г. не е имало нито психолози, нито терапия, нито кой знае какви дифункционали семейства, щото какво ще кажат хората! Какво ще каже общността. Дори и всичко да му е наред, сам човек е нещастен човек, а западният модел точно до това води. Самотни хора, дори и при уж хармонични семейства. За това си имат явлението "детски самоубийства"...колко безумно звучи сега.
47
0
 
12
 
! Отговори
Дързост и красота преди 4 години
Lan, колко да е свестен мъж, който казва, че има среща с приятели, изчезва и не отива на уречената среща? Лъжецът и измамника си остава такъв цял живот, а истинския мъж държи на думата си!Няма лошо в едното кръгче, ама и след едното кръгче, човек може да е честен и да си тръгне с достойнство.
46
3
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Да внимава да не я изчатка татко й сокато е в България.
45
0
 
15
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Горката! Струва ми се, че шансовете са изключително нищожни. Но дано да успее.
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Lan 46Смейството е ценност. Да имаш баща, майка, роднини е богатство!Психолози се търсят за много широка гама от разтройства не всички от които са заради липса на баща. Фактите обаче сочат че броя на дисфункционалните семейства с присъстваща майка и баща е много по-голям отколкото тези расли без баща. В Българи специално е някакъв невъобразим ад откъм горенаписаното! Лекарства се дават само при биологични психо-разтройства а личностните - терапия! Терапията в Българие е на първично ниво!
43
2
 
6
 
! Отговори
Lan преди 4 години
44, преодолели ли :). За това ли психолозите са така търсене и половината хора са на успокоителни, а при младите почти сто процента? Щото са мноооого напред :). Смейството е ценност. Да имаш баща, майка, роднини е богатство!
42
3
 
21
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Значи за скандала с БНР неудобен на властта нищо, обаче топ новина е Мария Тереза... направо съм погнусен от медиите на дебелака и от овчедушието на народа!
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Lan 43Тези ценностти и "какво ще кажат хората" е точно, за да не страдат децата - единствените, които нямат вина! Нито за това кои са родителите им, нито за случайният им секс, нито за нищо..........Ох големите ценности и големия български морал и селяшки традиции, за това сме един отиващ си от този свят народ-компот! Западно-европейскте общества отдавна са преодоляли тази нашенска първосигнална калпавост заради която сме с "дупка" в главата!
40
6
 
1
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Снимката.... лявото и око... Баща и е Бен Търпин
39
3
 
5
 
! Отговори
Lan преди 4 години
39, какво сега - рекламираш разпада на ценностите? И какво като нищо "не са казали хората"...момичето ЦЯЛ ЖИВОТ е чувствало липса и ще продължи да е чувства, дори и да го намери човека, дори и да се окаже свестен и да поддържат някаква връзка - тя е израснала БЕЗ баща. Тези ценностти и "какво ще кажат хората" е точно, за да не страдат децата - единствените, които нямат вина! Нито за това кои са родителите им, нито за случайният им секс, нито за нищо...
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37По -точно е да се каже ,че тази млада дама има тонове чувства към липсващия й баща,който по абсолютна случайност е българин!
37
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По интересното е как без материал от бащата установиха че тя има български ген.
36
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето по какво си личат истинските държави като Норвегия! Забременяла, никой не и е търсил обяснения как и защо е станало и какво ще кажат хората или какво ще прави занапред. Ако е искала е могла да направи аборт на секундата но е избрала другото, човешкото което най-много радва, да оставиш поколение след себе си, при това качествено. Я сега затворете очи и си я предтавете в същата ситуация но в България!!!
35
0
 
40
 
! Отговори
Добре, де... преди 4 години
...историята е трогателна, млада жена се опитва да намери баща си. Защо някои хора тук се чувстват длъжни да оплюят таз млада дама? Та тя просто търси баща си, какво нередно или скандално има в това?Пожелавам успех на Мария Тереза, дано открие баща си!
34
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам чувството че таза половин българска има тонове повече национално самочувствие отколкото повечето българи. Точно поради тази причина се опитва да намери баща си за което можем само да и се възхищаваме!
33
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Куцев. Къв имот ше му вземе бе кой знае къв голтак е. Познавах Гларуси по морето всички до един се пропиха и повече от половината измряха. Това бяха хора които живееха за мига нищо друго не ги интересуваше. Мързеливи а на всичкото отгоре и горделиви ама без покритие. Това момиче да си ходи вкъщи и никога повече да не идва да търси изгубени индивиди.
32
0
 
28
 
! Отговори
ined преди 4 години
Ако теста за бременност е показал три черти - баща и е от Бургас
31
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търси се българин,който преди 20 и кусур години е бил на Златните! Успех!
30
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"През май 1991 година Лизабет, майката на Мария, идва на почивка с приятели в Златни пясъци, където отсядат в хотел Ерма."Ох, олекна ми, тогава съм бил на 7. Пък и кой ти помни имена.
29
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Деян Куцев 30Тя е изтърсак от случайно семеотделяне. Тва че е боднал майка и не и дава право да му вземе имотя.......На дали е "умряла" за ганьовски имот!