Мария Тереза от Норвегия: Търся баща си, българин, не съм го виждала!

Мъжът се представил пред майка ѝ като Ник
24 сеп 2019 19:30,
126
Мария Тереза от Норвегия: Търся баща си, българин, не съм го виждала!
Кадър: Нова

27-годишната Мария Тереза от Норвегия търси баща си, когото не познава и никога не е виждала. Знае само, че през 1991 година майката й е била на почивка в България и тук се е запознала с баща й, но след ваканцията никога повече не го е виждала.

Момичето го търси с призив в социалните мрежи.

„Здравейте, казвам се Мария Тереза. На 27 години съм, от Норвегия. Търся баща си. Искам да го открия, защото откакто бях малка всички имаха бащи, а аз не. През целия ми живот съм имала чувството, че съм половин човек”.

През май 1991 година Лизабет, майката на Мария, идва на почивка с приятели в Златни пясъци, където отсядат в хотел „Ерма”. Една вечер отиват в бар „Червеният рак”. Там майката се запознала с мъж, който се представил като Ник. Той бил с кафява коса, сини очи, носел шапка и дънково яке.

„Казал е на майка ми, че има среща с приятели и после ще се върне при нея”, разказва Мария Тереза.

Ник не владеел добре английски и се представил за италианец, който работи в Златни пясъци. Разбрали се на следващия ден да се видят пред хотел „Родина”, но той така и не се появил. Шест седмици по-късно Лизабет разбира, че е бременна с Мария Тереза.

„Опитвам се да намеря баща си. Той не знае, че аз съществувам. Не знам нищо за него, тогава е бил на около 26-27 години, сега трябва да е на около 53”, разказва Мария Тереза пред Нова.

Тя разбира историята на своите родители когато е едва на 10.

Направих си няколко ДНК-тестове, според които съм наполовина българка”, разказва момичето.

Този юли Мария идва в България, за да се върне на мястото, където някога са се срещнали майка й и баща й.

Майката на Мария Тереза пази снимки от вечерта, в която е срещнала Ник. Потребител в социалната мрежа разпознава един от хората на тях, но за жалост мъжът е починал отдавна. Мария се надява, ако баща й гледа този репортаж, да се свърже с нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LanПостиш, защотот няма много за ядене. Пота е много лесен, когато знаеш, че ако изгърмиш яденето преди зимата, ще УМРЕШ от глад. А иначе, алкохолна поста я е спазвала само баба ти. Това с 5 сутринта на нивата, не зная откъде го измисли. Ставали си, като стане светло, работели са до обяд, прибирали са се и това е било ... А ако са имали по 4-5 дка земя, цялото упражнение е бло за 2-3 седмици в годината.
67
1
 
7
 
! Отговори
антибъго преди 4 години
ако е българин по-добре го търси в Норвегия или в САЩ щото в тая "хабава" страна българи вече няма
66
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 72Тя определено не е *** както мнозинството от българските с "интелектуален" манталитет. Момичето е възпитано на такт и етика, което не се толерира в територията на гладките мозъци.
65
12
 
2
 
! Отговори
13 преди 4 години
Неудовлетворена, алчна, извън баланс е. Дори да го издири, няма да е доволна. Защо да му трови живота от свръх егоизъм? Представете си че на вашата врата звъни жена, връчва ви ДНК тест и казва че ви е дъщеря. Живяли сте без нея, не я познавате, не знаете и какво иска. Затова, че тя не може да запълни празнината, трябва ли и той да страда, че не е знаел, че е избягал? Никой не може да върне времето.
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Lan 62...изобщо да не им пука кой, какво, с каго - съвсем по западен модел......Чака ни доста еволюция дорде стигнем този модел, да не се интересуваме от комшията и комшийката. В България фръцбук е нещо като Ислям в джамията плюс пеенето на мюфтията! Това да си някъде и да не си снимаш кратуната до мястото, певицата, колата, тоалетната в хотела, манджата в ресторантс и фиша със сметката, (да се види колко сме.) няма как да си "българин". И след това да броиш лайковете и усмивкитв - трагедия
63
0
 
12
 
! Отговори
честно преди 4 години
Може да е някой ало измамник или да е в затвора,щом още кат съвсем млад е лъгал. Щом не е искал никога да види жената на която е направил бебе и тя не го е потърсила, този не е сериозен човек. Не трябва изобщо да го търси. Ще се разочарова като го открие/
62
6
 
0
 
! Отговори
Lan преди 4 години
63, верни са! Ама колко точно алкохол ще пиеш ако в 5 трябва да си на нивата :), освен това 1/4 от годината постиш. И най-важното - алкохол се пие на маса с приятели, пие се с мезенце, с песни, с някой скандал ако щеш. Успокоителните се пият сам в леглото...Баба ми беше на 80 години когато й обясних какво е това "самота". Пък ся е на 86 и още си пийва по малко.
61
4
 
17
 
! Отговори
man преди 4 години
И какви са тия жени дето се оставят да ги заплодят на първата среща?
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 62При на, почти 3/1 от хората взимат големи количества алкохол и това е от преди миналия век, ако на дядо историите са верни ...
59
4
 
2
 
! Отговори
Lan преди 4 години
61, според статистиката, не са повече. :) А относно прошката - кой какво да прощава?! Хората са достатъчно незаинтересовани вече, изобщо да не им пука кой, какво, с каго - съвсем по западен модел. Както виждаш - момичето събра само симпатии. И точно по западен модел вече почти 1/3 от хората до 30г. взимат някаква форма на успокоителни...честито!
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Lan 57/58За Норвегия знам много подробно как е и къде да гледам! Айде даже да кажем в по-голямата част на западна Ервопа. Имам наблюдения и от България където нещата са изключително жестоки за подрастващите и безащитни възрасни хора. Манталитетът ни е първичен и не можем да прескочим бариерата на състраданието и прошката заради което страдаме. Нямаме държава камо ли някой с богат опит в ратроената наследствена психика. Има дисфункционални семейства но те са игла в куп сено, а при нас много!
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като нея има много. Преди 9 години в Слънчев Бряг, една жена на 30+ стана много добра приятелка с персонала и стоя 4 седмици. Накрая с хареса един, прикотка го и си замина. Оказасе, че си търсила донор. На другия сезон разбрахме, че някакъв адвокат дал пари на собственика на хотела, да премане информацията с това, коят е била и откъде е била жена. Онази се вързала в момчето, да му каже, че има дете и ако има нужда от трансплантации (костен мозък най-вече), ще го потърси и ще му заплати...
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Какво български 55Те са християнски ценности, а те пукнаха още при комунизма. Ако имахме стари български ценности, булките щяха да са девствени и само съпруга да я е пипал.Християнски ама повечето на приказки! Я прочети малко Димитър Талев и повечето наши класици за да се увериш какво е било по селските плевни у сламата! Нищо по различно но просто не се е говорило а правело наскрито. В царска България е имало поблични домове както и по времето на БКП така наречения последен етаж на японския
55
0
 
7
 
! Отговори
Lan преди 4 години
ще видиш, че нещата не са много по-различни! Въпреки по добрата социална среда...Разпадът на семействата е в сила и то навсякъде. А може и да си сред море от хора и пак да си самотен.
54
4
 
1
 
! Отговори
Lan преди 4 години
53 навлизаш в теми извън семейството и "мнението на хората". Не знам какво и колко е описано, но аз имам достатъчно наблюдения от стария модел хора...имам и от сегашния. Като си говорим за дисфункционални семейства графиките България/Норвегия не са толкова различни...ако знаеш къде да гледаш! Статистика е на брой население обикновено, НО не се отчита това, че дефакто броя на самотноживеещите норвежци е много по-голям. Ако се сравняват само тези, живеещи в семейства
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А онзи като се е представил за италианец, защо го търси в България!?
52
1
 
5
 
! Отговори
Какво български... преди 4 години
Ценности? Такова нещо вече няма за преодоляване. Те са християнски ценности, а те пукнаха още при комунизма. Ако имахме стари български ценности, булките щяха да са девствени и само съпруга да я е пипал. Такова хомосексуалисти, изнасилвачи, убийци и педофили щяха да са бесени.
51
1
 
15
 
! Отговори
глас от тоалетната преди 4 години
В мъжката или женската тоалетна на ресторант Червения рак е консумирана връзката?
50
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Lan 51Имало е разбира се, даже доста подробно описано в стари мед, издания от 1800година. Точно в западния модел не си самотен. Имаш много повече достъп до хора даже и да живееш в провинцията. Я сега отиди в някое българско село с 10 (ако са късметлии) човека и ги питай от кога не са виждали жива душа? Помага ли им някой за квартира, лекарства, удобства, топла вода или отопление??? А колко са самоубийствата в Българи - почти през ден за държава от 6милиона! От личен опит го знам!
49
1
 
3
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Дързост и красота, абе...понякога хората все пак се променят.