Стефан Данаилов - диша без апарат, шегува се, храни се

Ще продължи да пуши и пие кафе, притесняват се близките му
21 окт 2019 07:00, Анисия Иванова
79
Стефан Данаилов - диша без апарат, шегува се, храни се
Снимка: Булфото, архив

Любимият на поколения българи актьор Стефан Данаилов е по-добре, в съзнание е, диша без апарат, но все още е в реанимацията на Военно-медицинска академия.

"Лекарите не дават и на нас повече информация, все още е рано да се каже кога ще бъде изведен от реанимацията. Успяхме да се видим за няколко минути и той, естествено, каза, че иска да си ходи вкъщи“, каза пред "Монитор" племенницата на звездата, режисьорката Росица Обрешкова.

Още по темата

Режимът на посещения при Мастъра е крайно ограничен, тъй като и най-малката инфекция би могла да бъде високорискова за състоянието му при отслабената му имунна система. Обрешкова помоли за разбиране към роднините, които се тревожат за близкия си човек и му пазят спокойствието, а и те самите не знаят как медиците ще продължат с лечението му.

Доведеният син на артиста Росен Цанков също е бил на кратко свиждане, очаква се тези дни от САЩ да пристигне и Влади Данаилов – синът на актьора от Ирен Кривошиева.

"В момента със Стефан Данаилов всичко е наред, той се шегува, храни се, но истинската дума за състоянието му е закрепен", призна биографът на проф. Стефан Данаилов – журналиста Георги Тошев, който е в Стокхолм.

"Аз никога не съм губил надежда за него, но...това е Стефан Данаилов – всички знаем, че на неговите 76 години той едва ли ще се промени: няма да спре да пуши, да пие кафе..“, допълни журналистът.

По думите му могло е актьорът да не бъде въвеждан в кома, роднините са дали съгласието си за нея. Лекарите го направиха, за да го лекуват по-безболезнено и да улеснят дишането му, припомни биографът на големия актьор. Той разказа, че Данаилов е отслабнал малко, което благоприятства лечението, но в бъдеще ще трябва още да заляга за нормализиране на теглото.

Според източници от ВМА на Стефан Данаилов предстои специална дихателна рехабилитация, включваща дихателна гимнастика, инхалации и масажи, за да се стабилизира самостоятелното му дишане. Тя вероятно ще продължи около месец, като по-късно отново ще бъде включена и двигателна рехабилитация за счупването на тазобедрената става и операцията по смяната й, която професорът претърпя през август в Бургас.

Мастера бе приет по спешност във ВМА в началото на октомври със затруднено дишане след усложнения при настинка. В сряда състоянието му се влоши и той бе въведен в кома и интубиран, за да се източи от белите дробове водата, която бяха събрали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
3
 
! Отговори
Пожелание преди 4 години
Да е жив и здрав Стефан Данаилов и още дълго да ни радва с присъствието си. А на злобарите тук да им се връща излъчената злоба!
63
1
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Пич 59 Филма хубав ли е или е съветски ?
62
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не човек, а джелязо! Колко ни струва това закаляване?
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тоя колко пъти му се разминава. Социалистите са жилави.
60
0
 
2
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 62 (Пич)И за да поясня още повече, като изключим "доблестните" партизани, всичко останало във филма отговаря на историческите факти.Например, доктор Делиус е реална личност, с истинското име полковник Ото Вагнер, резидент на Абвера в София.И никога в български филм след 1944 г. цар Борис III не е представян в негативна светлина, като престъпник, фашист или убиец.Наум Шопов е играл неговата роля в "Цар и генерал" безупречно и без идеологическо изкривяване на образа.
59
1
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 62 (Пич)Не, изобщо не ми се изясни! Още повече объркано звучиш!Единственото, което ми стана ясно е, че за теб светът е черно-бял.Което значи че сигурно имаш нарушено зрение.Сред сценаристите на филма изпъкват такива имена като Павел Вежинов и Георги Марков.Вторият е дисидент, всички го знаем, който беше убит в Лондон по нареждане на Тодор Живков. И той ли е бил "лакей"???А филмът е в приключенски жанр. И да, ако партизаните не бяха "добри" филмът нямаше да види бял свят.
58
4
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Писна ми да слушам за здравословното състояние на Данаилов! Всички медии се вълнуват, все едно на някой (освен хората в класа му и някоя и друга бабичка дето го е гледала по телевизора на младини) му пука.
57
1
 
0
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 59 (Пич)Бъркаш понятията, ама яко!Значи, не съм аз човека когото да убеждаваш колко лошо беше при комунизма.Наясно съм. Лично другарката по руски език и партиен секретар на училището ни караше насила, задължително да гледаме руски филм в културния център в София.И да, беше бoзa. Но наред с тях имаше и много качествени съветски филми, които не са идеологически обременени.Имаше и съветски екшъни на които действието се развиваше в САЩ.Руснаците винаги са харесвали Америка.
56
6
 
3
 
! Отговори
Пич преди 4 години
"Нямало как, не знам си какво си.Какво конкретно е направил за да го мразиш? Може ли да уточниш?"Веднага уточнявам, въпреки че всеки, който се нуждае от уточнение по темата с бившите лакеи на престъпния комунистически режим, се нуждае от специализирана помощ. С. Данаилов беше част от идеологическата пропаганда на сатрапите от БКП. Докато хора умираха като кучета по затвори и полицейски арести, този го играеше "доблестен партизанин" в пропагандните филми на партията. Така по-ясно ли е?
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: номер 58Спрете с тези безобразни словоизлияния! Нямало как, не знам си какво си.Какво конкретно е направил за да го мразиш? Може ли да уточниш?Искам да отбележа, че много нацисти след края на войната остават на работа и допринасят за развитието както на Германия така и на други държави.Вернер фон Браун е първият директор на НАСА, нищо че е бил член на нацистката партия. Всички са първо хора, после партийци.Съдени са тези, които са извършвали престъпления.
54
1
 
2
 
! Отговори
SS преди 4 години
Е ДОКОГА ?! ДОКОГААААА ...
53
3
 
3
 
! Отговори
Пич преди 4 години
До човекАми ти сам си си отговорил в последните 2 изречения. Да, на опашки се редяхме много, ама това не бяха точно като опашките пред Лувъра, не ги бъркай. И да, чужди филни нямаше много, та за това трябваше да гледаме руските бози, а и българските казионни "актьори". Любими не са ни били никога, освен ако няма някой, който да страда от "стокхолмския синдром".
52
9
 
8
 
! Отговори
Мри вампире преди 4 години
Няма как да е любим на никое поколение актьор, който е член на Партията, чието управление беше определено със закон за престъпно. Навсякъде в Европа, а също и с решение на Европарламента социалистическите режими бяха приравнени Фашизма. Няма как актьор станал известен и гордеещ се с ролите си на комунист-партизанин и комунист-ченге, а сега комунист-депутат да е народен любимец.Истината е, че той е подмолен реабилитатор на един престъпен строй.Ако вие го рекламирате и жалите, ставате съучастници!
51
2
 
10
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 53 (Пич)Ами да, любим ни е. На тебе като не ти е, никой не те задължава да го харесваш, всеки си има вкус.Но от днешните актьори рядко мога да намеря някой, за когото да кажа че ми е любим, повечето не могат да се мерят с него изобщо.И знаеш ли, по времето на комунизма имаше кино, което въпреки че беше цензурирано, беше добро. Лично съм се редил на опашка за билети за български филм и често сме купували от някой отказал се! Разбира се, и чужди филми гледахме но рядко имаше.
50
1
 
1
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 40Мога да потърся още много българи от истинския елит преди 1944 г. допринесли много за развитието и икономиката на България.Изглежда, че избитите не са чак толкова много, но логично според мен са ги оставили живи, защото сред комунистите трудно се намират интелигентни кадри - всичко построено след 1944 г. се дължи на елита отпреди 1944 г.Малко образовани комунисти е имало.А репресирани са дори много от самите комунисти - така наречените чистки са били ежедневие.
49
0
 
4
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 40Иван Иванов, бивш кмет на София от 1926 г. до 1932 г.Най-дълго управлявалият кмет на София досега - 10 години и 3 месеца.Ако другарката Фандъкова (пази Боже!) пак спечели, ще му бие рекорда.Но не може да му стъпи и на малкия пръст!Иван Иванов е инженер, политик и учен, член-кореспондент на БАН.Учи за хидроинженер в Мюнхенския Университет.Построил е Рилския водопровод.Осъден на смърт от Народния Съд, след обжалване променят присъдата на 15 г., и през 1946 г. реабилитиран.
48
6
 
7
 
! Отговори
Пич преди 4 години
"Любимият на поколения българи актьор"Господа журналисти, дано да се оправи човека, пожелаваме му здраве и дълголетие. Ние не сме мер завци като комунистите. Ама само да помоля да спрете с този анонс за "любимият на поколения", много моля. Ясно ни е какви бяха тези актьори, как приблизваха на властта, кой на кого беше любовник, и как така станаха големи звезди на комунистическото изкуство. Даже в момента продължават да крепят тази престъпна организация. Хайде няма нужда от "любими" ...
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 47Като ги знам какви ходят в НАТФИЗ аре не ми ги хвали и тях. Пълни шматки са.
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунист не мре така лесно ей
45
0
 
2
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 40Инж. Светослав Матеев Пренеров. Основава първата фабрика за радиоприемници в България в град Бургас през 1927 г. - ТУЛАН. Той завършва с отличие образованието си във Франция. Получил предложение да разработва радиоапарати Филипс в Холандия, но отказва, защото иска да живее и работи в България!Изработва и експериментален модел на първия български телевизор.Него обаче комунистите му го крадат след 1944 г., а фабриката я национализират.Умира на 52 години, болен и съкрушен.