Дългият път до училище в Уганда...

Фондация с кампания за построяване на сиропиталище
9

Той мечтае да построи училище в Уганда, където неотдавна е бил доброволец.

Даниел Делибашев е основател на фондация "Усмивка за Африка", чрез която помага на онези, които ежедневно нямат достъп до храна, чиста вода, лекарства и неща от първа необходимост.

Следващата му цел е наистина мащабна – построяването на сиропиталище, където деца ( от такива на няколко месеца до 15-годишни момичета и момчета) не само ще могат да учат, но и ще имат дом.

"За разлика от България в Африка и 2 лева са много, убедил съм се в това и то определя дали едно дете днес там ще гладува или ще си легне сито. Без значение дали ще го наречете съдба, карма - това е моята мисия в живота и аз съм се запътил към нея", разказва Даниел пред Юлия Христова и телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай стига бе, *** пак с компетентни коментари. Вярно че вече от Африка ви плащат, и за вас образованието е ненужно нещо, защото колкото са по неграмотни хората, толкова по лесно се управляват (справка кв. Хр. Ботев и изборите), но за щастие има хора като Даниел, които искат да помаагат. Вие така или иначе сте на заплата в копейки и не се интересувато от това. Жал ми е за вас, дребни душици
4
0
 
10
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Африка е пример как от най-богатия континент с ненаситни управници може да има жители под ръба на оцеляването.Тези хора нямат нужда от помощ а от вила във всеки и забита в някой управник.Като гредам и България натам отива-закриват училища,болници :продавят -ресурсите ,енергетиката и др.всевидими неща ....а ние си чакаме .....
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Toва е едно наливане на средства в каца без дъно. Дори и да се изгради нещо и да се помогне, тази нужда за пари ще става по-голяма и по-голяма, дори без проблемно да върви.Социализма отдавна свърши, а и държавата ни не е крала от колонии, че сега богатите да ни налагат комплекси с това. Колко ли широко скроен ще съм ако имам над 20-30 милиарда и фондация, в която да си спестявам няколко милиарда данъци на година, чрез препиране на пари чрез тях.
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чест и уважение за такива хора!Аз нямам смелостта да направя нещо такова
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да отидем в Африка, за да се почувстваме богати европейци. Както западноевропейците бедняци идват в България да се почувстват хора.Уганда е капиталистическа държава, със свободни избори, така че няма какво да и оправяме. Една хубава либертарианска държава, за каквато мечтаят всички български либертарианци. Това е техният идеал.