Предприемач: В България безработицата е почти нулева!

Красимир Дачев: Българинът си поставя ниски цели
5 ное 2019 22:44,
86
Предприемач: В България безработицата е почти нулева!

"Всички знаят, че в България безработицата е почти нулева и не работят само тези, които не искат да работят", коментира предприемачът Красимир Дачев в предаването "Денят ON AIR". Той изяви мнение във връзка с призива на Радев бизнесът да поеме водеща роля за преодоляване на социалната криза

Според него българинът си поставя ниски цели и очаква да го потърсят от някъде, вместо сам да положи усилия. Той коментира, че революция със сити хора не се прави.
 
"Никой не е съгласен да се дават пари за нереформирани сектори", допълни Дачев. Работодателите не са склонни да се наливат парични ресурси в тях.

По-лесно да се искат преразпределения в нереформираните сектори, отколкото да се променят те. Той се пошегува, че девизът на България трябва да се промени на "Аз искам".
 
Според предприемача обществото няма нито силата, нито волята да постигне промяна.

"Не се събира достатъчно критична маса от политическа воля, за да промени това нещо", заяви Дачев.

"Държавата върви уверено нагоре. Може би не върви със скоростта, с която ни се иска, но се развиваме устойчиво", каза той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки, който е учил икономика, знае че, безработицата е: текуща, структорна, циклична и класическа и няма начин да е нулева, обикновенно микса между тях е от 4,5 до 10 %.
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом безработицата е толкова ниска, значи икономиката прегрява.
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нулева, няма как да е, но е много ниска, банките свалиха ипотечните кредити до под 3%, а инфлацията е около 6, и въпроса е, колко дълго, още банките ще работят на загуба, това което идва ще "оправи" високата заетост.
67
0
 
8
 
! Отговори
Крум преди 4 години
Системата е порочна. Тя наказва работливите и насърчава мързеливите. И затова умните и работливите бягат.
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
без работицата е 0 защото умните роми са в запада на работа 1800 евро а тъпите грамотни българи са в бг и страдат от безпаричие.сега и умните българите заминават в запад остават не способните роми и българи ---мързеливите.а със тях не може българия да върви напред рабодателите не искат да плащат а роботника плаче че не му стигат парите умряла работа а тези от власта се карат кои и как повече стимули да присвоят ръководството на страна се правят на слепи че не виждат и те взимат проценти от това
65
0
 
8
 
! Отговори
1234 преди 4 години
В България качествените работодатели са около 10% от всички. Плащането на заплати в плик е масова практика защото законодателството е *** и няма връзка с реалността. Но ако се примирявате нещата няма да се подобрят.
64
1
 
10
 
! Отговори
Димков преди 4 години
Най-големия работодател в България е държавата. Но работещите там реално не работят, а пречат на фирмите които се опитват да работят и да създадат нещо. В държавната администрация само пият кафета и чакат датата за заплатата.
63
1
 
7
 
! Отговори
Спиро преди 4 години
Сега безработицата е "нула", но след 5 години ще е "минус 30%". Най-добрите работници са родените през 70-те. Работят добре и искат нормално заплащане. Всичко друго е леш.
62
2
 
3
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
в района където живея и работя се взима обичайно 4-500 лв. евентуално ако бизнеса (разбирай търговията) много върви се дава нещо отгоре на ръка, но обикновено е обратното;в съседен малък град със развита промишленост обичайно се започва на 6-700 лв бруто евент. след години до 800-1000 но не за всеки; общаци на 20-30 лв рядко повече за 50лв. има и общи и майстори ходят всеки ден на работа в София но често ги прецакват след първите аванси; цените са над европейските промоции няма /само за магазина
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До опетков 61ми такива останаха - както сам казваш "Огромно его, нулеви познания и умения .." да сте си задържали квалифицираните и можещите, не са да ревете, че нямате кадри. Тва другарю "бизнесмен" също е пазар, запада привлича нашите а вие кво правите - чакате държавата да ви помага ли?
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 30 години разгаряте само вражди между хората в гонитбата на печалби за ВАС.Водите една царска политика за масово обедняване на работещите ,което много жестоко се отразява на положението на 90% от населението ,като се поощрява престъпността , притъпяване на чувствата на хората и създавате всякакви пречки да осъзнаят собственото си положение в условията на див варварски капитализъм. С много ниски доходи и жизнен стандарт няма как да има прогрес за България!
59
1
 
19
 
! Отговори
опетков преди 4 години
Съвременен български дърт "бизнесмен": бивша комсомолска номенклатура, ченге, отроче на партийно величие, бивш служител на Кинтекс, Минтекс и други подобни, учредител на фонд за крадлива приватизация, назначен банкер (пак от ДС), Доган и дори обикновен крадец.
58
0
 
23
 
! Отговори
пецата преди 4 години
в един момент заплатата която предлагат става неизгодна тъй като не може да покрие минималните ти нужди, тоест бачкаш за мерцедесите и любовниците но не и за себе си и семейството си , страната на кривите огледала
57
1
 
17
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Е да...В България на практика безработицата е 0 защото промешлеността и производството е също 0.Всички работят в обслужващият сектор
56
11
 
6
 
! Отговори
опетков преди 4 години
Съвременен български млад кандидат-работник: Огромно его, нулеви познания и умения, полуграмотен, нежелание за самоусъвършенстване и най-важното-"уникален" мързел.
55
3
 
12
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Капитализма е проста саморегулираща се система. За това е успешна.По трудно е да накараш парите да идват при теб. Успееш ли , живееш като бял човек. Не успееш ли живееш във вечен недоимък , като при социализма.Щом си наемен на пазара на труда , не очаквай чудеса.
54
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всички които се оплакват от ниски заплати им пожелавам да си развият свой бизнес и да дават по-високи заплати на работниците сиЩеше да е благороден коментар, ако не лъхаше на селскостопанска злоба ...
53
1
 
20
 
! Отговори
Смирен депутат преди 4 години
беден и неук народ лесно се управлява,560лв минимална заплата-436ле чисто му стига.Товс ви казват 240 депутати които са на три средни за страната заплати 4 хилки.
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 47Затова 90% от тоя свят отива по дяволите и на никой не му пука... затова масово страдат хирата. Ти си готов, да вземеш нещо евтинку ... па ако ше и 5 деца да са умрели на някоя поточна линия, за д сто го докарат
51
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 53Един общ работник си докарва 1100 лева в провинцията? Да! Един е! Останалите общи работници ще се радват на над 700 лева... ама рядко им дават повече.

Спонсорирани публикации