Маринов за избора на Гешев: Нормално е службите да го подкрепят

Това не е намеса в работата на съдебната власт, смята МВР шефът
Обновена: 8 ное 2019 15:07 | 8 ное 2019 13:34, Красимир Ангелов
27

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съвсем нормално е службите да подкрепят Иван Гешев за главен прокурор, обяви вътрешният министър Младен Маринов в коментар на част от изявлението на президента Румен Радев, в което той мотивира защо връща предложението на ВСС за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор.

"Те работят ежедневно с него, с прокуратурата, и аз съм работил. Кой, ако не те, могат да дадат оценка за неговите професионални качества, предполагам, че от това е продиктувана и подкрепата, която те са изразили", отчете Маринов.

Още по темата
Той даде на Иван Гешев висока професионална оценка. "Знам, че той е човек, който притежава всички необходими качества", добави вътрешният министър.

Той бе категоричен, че подкрепата на структурите на МВР за кандидатурата на Гешев не може да се разглежда като намеса в работата на съдебната власт и че всеки, който иска да изрази своята подкрепа или протест, има право да го направи.

Маринов присъства на отбелязването на професионалния празник на полицията в двора на ГД "Национална полиция". Той изрази мнение, че структурите на МВР се справят успешно с предизвикателствата и че правят това, което се очаква - поддържат добър обществен ред и успешно противодействат на престъпността във всичките й форми.

Маринов заяви, че окомплектоването на полицейския състав е задача, с която министерството се е справило на 90 процента. Предизвикателствата, по думите му, са свързани с изграждането на полицаи и ръководители от новопостъпилите на работа в МВР млади хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bravo Gospoja R. Buchvarova!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Hahahaha...Bulgaristan eurodeputatite taka li prozrachno gi izbirahte?! Hahahahaha.....bulgar pesove i bulgar kuchki ot ulicata hvanati....?! Bulgaristan deputatite taka li gi izbirahte?! Hahahahaha...
22
0
 
3
 
! Отговори
ххх преди 4 години
Много е прав министърът като казва,че "Гешев притежава всички необходими качества".За какво са необходими обаче тези качества?И за кого?
21
0
 
4
 
! Отговори
V преди 4 години
Ченгеджиста иска да беснее безнаказано .Никой не трябва да е над закона. герб не са прокарали нито един антидушмански закон ,а хората нямат и право на справедлив процес ако някой използва власт за да навреди напълно умишлено.Тука и герберастките заплати помагат на ченгеджиста безкруполно да реже ръце.Да казва че нямало закони и той щал да определя правилата които той не спазва.Че ако не си от необходимата партия и етнос за тебе няма място в България.и че той ще те унищожи щото нямаш право на съд
20
0
 
3
 
! Отговори
Da преди 4 години
Да си отива в америка.
19
0
 
4
 
! Отговори
Юсейн Болт преди 4 години
"Маринов за избора на Гешев: Нормално е службите да го подкрепят".За службите - нормално, но, Маринов, НЕНОРМАЛНО Е състезание с ЕДИН състезател!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ченге подкрепя ченге. А, стига бе!
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако България беше демократична държава, след хода на президента ВСС нямаше да му предложи отново Гешев. На ход са гражданите.
16
0
 
11
 
! Отговори
Deja vu преди 4 години
Този филм с единствените кандидати сме го гледали стотици пъти до втръсване преди 10-и ноември 1989 г.Излиза че 30 години сме се въртяли в дяволски кръг и сме стигнали отново началната точка.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партия *** смята за законни единствено кандидатите на Со рос....
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-нормалното нещо е службите на една страна да подкрепят главиния прокурор !Обратното не е нормално !
13
1
 
13
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 години
Ако г-н Гешев е достоен човек, като ни го представят, той ще се откаже от този избор. Ще участва в нова процедура с поне още един кандидат и може пак да спечели, без да се унижава от покрепата на хора с физиономии, които излъчат видима тъпота. Това обаче няма да стане, защото той с делата по КТБ и Иванчева е поел много зависимости към силните на деня. Все пак, ако се откаже може да му повярваме, рещението е негово. Онези , на който служи, не живеят в реалния свят не се мислят за полубогове.
12
1
 
9
 
! Отговори
niki преди 4 години
Бе то хубаво го подкрепяте тоя, ама службите са зависими от правителството, следователно тяхното мнение не трябва да се вземе изобщо под въпрос
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей *** социалистически, Мая Манолова няма абсолютно никаква диплома за юрист пък беше даже и омбудсман на България.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И службите и Гешев имат един и същ господар!Той е, който създаде ДПС!Той е, който даде на Цветелинка да си има банка и я задължи да ги обслужва с банката си!Той е, който направи един пожарникар главен секретар на МВР!Той е, който направи партия на този главен секретар и се опитва да я лансира като дясна!Той е, който такова таковата на раята.... не, че не заслужава...
9
1
 
8
 
! Отговори
И ко преди 4 години
Излезе, че всички най-умни хора в България са завършили милиционерското училище.Това го нямаше даже и в годините на милиционер-социализма на Бай Тошо - тарторът и духовният учител на сегашните управници.
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали е възможно, милиционерското училище да публикува дипломите и успеха с който са завършили ГЕШЕВ, МАРИНОВ, БОРИСОВ и всички други които са на високи постове във властта.
7
4
 
31
 
! Отговори
Ехее преди 4 години
Значи Радев е прав!Долу режима на ГЕРБ!
6
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли всички управленци да идват от едно и също място - милиционерското училище ?
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев е завършил право в академията нс МВР.Се едно да завършиш физика в НСА. Абсурд. И това било висока квалификвция.