Полфрийман пред Bulgaria ON AIR: 12 г. само аз казвам истината!

Австралиецът вижда бъдещето си в борба за каузите, които защитава
15 яну 2020 20:00, Красимир Ангелов
52

Близо 3 месеце след като бе пуснат предсрочно от затвора, осъденият за убийство на студента Андрей Монов Джок Полфрийман застана ексклузивно пред камерата на Bulgaria ON AIR. Австралиецът все още е в страната ни, като е в очакване на окончателното решение на висшите магистрати.

"Помня, че съм бил ударен по главата с камък, че паднах на земята и след това се събудих и полицията ме арестува. Държах ножа над главата ми и почнах да крещя и да викам да спре атаката срещу циганина. Беше в ръката ми, аз се обърнах и тръгнах и те са ме нападнали отзад и не помня повече", разказа Джок Полфрийман.

12 години – толкова изминаха от убийството на Андрей Монов. Толкова разделиха и убиеца му от свободата. Свобода, която Джок Полфрийман получи предсрочно преди точно три месеца, но все още не знае колко ще продължи.

Още по темата
"Средното време за решение от ВКС е между 4 и 6 месеца на тези дела, така че още сме в рамката на нормалността, въпреки че това е някакъв системен проблем, че хората трябва да чакат толкова време. Нямам очаквания, в България всичко може да се случи", каза още австралиецът.

Отвъд телената ограда Полфрийман не отрича онова, което е сторил.

"Аз никога не съм искал нещо друго, освен да бъда съден за това, което се е случило, и за 12 години аз съм единственият човек, който казва истината от А до Я. Аз съм единствен човек, от когото хората изискват отчет. А от останалите 12 от агитката никой не търси отчет. Колкото аз съм виновен за смъртта на Андрей Монов, толкова и те са виновни", заяви Полфрийман пред Bulgaria ON AIR.

А виновни за смъртта на Андрей и за тази на системата, австралиецът вижда и в част от политеския елит.

"България има нужда от партия, която няма конфликт на интереси. Вече не нося нож, вече ползвам съдебна система, ползвам химикалка да се боря срещу несправедливости, вместо да нося нож в джоба", обясни австралиецът.

А бъдещето си Полфрийман вижда в България в борба за каузите, които защитава – промяна в системата на затворите и не само. Казва, че за 12 години в затвора самият той също се е променил.

"Всичко, което можеше да направя за 12 години, аз съм го направил. Извинил съм се, казал съм, че съм направил грешка, че не съм искал Андрей Монов да почине. Следващия път, ако някой ме напада, просто аз ще бъда човека, който загива", каза още Полфрийман.

Oчаквайте в "България сутрин" цялото интервю на Христиана Стефанова с Джок Полфрийман!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно с IQ над 20 не влизат да пишат тук. Смислени коментари за това кой и за какво употребява, осъден за убийство, няма.
24
6
 
8
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Полфрийман защити не ром, а ЧОВЕК. ***.------по новините казаха, че е защитил ром. И е убил човек. Така казаха.
23
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В която и да е държава и съдебна система, е преднамерен убиец. Но са малко държавите в които, ще има достъп до медийното пространство---Пълни глупости. Първо, не е преднамерано по никой начин, и второ, откакто излезе покритият и недопуснат в съда видиозапис, стана ясно, че казва истината. На Запад никога, ама никога нямаше да получи и 12-те години, които лежа, а можеше и да не лежи изобщо.
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗа тези с IQ над 20 е ясно защо точно тази "медийна" група му дава поле за изява!!!-Ами за него лобираха БХК и съдия от БХК го освободи срещу дебела пачка пари,затова - пълна забрана да влиза в България,защото ще извърши ново престъпление тоя рецидивист.
21
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен,че е е убиец ,този е и лъжец,а преди това е намушкал и двама човека в Англия,с две думи - рецидивист.Ако го пуснете на свобода,задължително трябва да има пълна забрана за влизането му в страната ДОЖИВОТ!Защото този ще извърши престъпление отново!
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13 " До Сократис"Какво общо има темата с това за което пишеш?
19
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тези с IQ над 20 е ясно защо точно тази "медийна" група му дава поле за изява!!!
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой му плаща изявите?В която и да е държава и съдебна система, е преднамерен убиец. Но са малко държавите в които, ще има достъп до медийното пространство.
17
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Тва са неговите приказки.В реалният свят е наръгал друг човек в гръб и го е убил.Тва му е вторият път когато вади нож и ръга.Преди години е правил същото с две момчета но не в БГ.Там истотията е била че са го нападнали и той се е защитавал.Не е убил никого за щастие.
16
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много си е наред човекът! Ама е сбъркал народа - с промити мозъци не се спори и не им се дават обяснения.Полфрийман защити не ром, а ЧОВЕК. ***.
15
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Do 16 ясно разбрах, значи вместо да го налагам, трябва да го почерпя кафе и да му помогна да натовари откраднатото на каручката му. ОК
14
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте промотирали убийци!
13
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значи хващам в мазата крадлив ром, почвам да го налагам, и през това минава фрийман вади мачетето и ме коли, така ли???
12
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СократисКриворазбран,праворазбран трябва да им спрат социалните помощи и като ориде бременната тъмнозелена в болницата на 13 год да ражда да затворят мъжът и минимум за 15 год за педофилия.А малкото да дадат на евеопейска двойка приемни родители и никога повече да не чуе за етноса.Ето това е справедливо а не да им плащаме сексуалните забавления.
11
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 5 години да не излезе и ромчето от Галиче да ни дава съвети!
10
23
 
23
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
А ако нападнатия не беше Ц. а етнически чистокръвен българин, какви щяха да бъдат коментарите?! Този чужденец е реагирал срещу нападение на ЧОВЕК, независимо от боята и етноса!Ако нападнатия беше българин а нападателя Ц. със сигурност щяхте да го изкарате Герой...Това е криворазбрания национализъм в действие!
9
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми той си е ром какво се прави.Цял живот живее на социални помощи,друса чалга *** са му братя...Каква е разликата между оня кюнец от Галиче дето закла онова момиче и тоя?Аа тоя се прави на жертва.Удряли го с павета в главата той с последни сили извадил нож и се затичал и те не спирали да го удрят с павета в главата и той с последни сили догонил едното момче и го наръгал в гръб при самоотбрана.Охх защо не сме в САЩ да те гръмне некой в лъжливата уста с пушка за едри мечки и да се наиграеш ?
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пък за един *** си създаде пробеми...
7
14
 
13
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Нагло, нахално ***. Уби българин, щото бил нападнал ***. А колко българи са убити от *** и не е имало правосъдие. Джок пок мол бол гол фрийман (егати и парадокса-фрииман е свободен човек на английски) трябва да излежи 20те години докрай. Той бил се извинил - "приятелю" ако един ден имаш деца и някое бъде убито от такъв *** като теб и този *** ти се извини, ти ще върнеш ли детето си с това извинение? Ще простиш ли на този някой? Няма как да знаеш, защото едва ли ще имаш деца
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Варна *** се опитват по фейса да създават паника, че няма вода. Първо, че язовир Цонево бил полу празен. Но, този язовир не е за питейна вода, а за поливане и промишлени нужди по предписание. Второ, че язовир Камчия почти свършвал, тъй като снабдявал Варна и Бургас, но усложливо не се съобщава, че Варна и Бургас има и други водоизточници. Чудя се, толкова наивници ли има, че пак да се хванат на тази КГБ-иска лъжа.