Наглост: Шофьори в бус лента, изкъртени колчета от спирка, боклуци...

Обзор на сигналите, постъпили в платформата Helpbook
17 яну 2020 13:00, Анисия Иванова
25

Снимка: Helpbook

В днешния обзор на сигналите, постъпили в платформата Helpbook.info ще обърнем внимание на сметоизвозването, нарушаване на правилата за движение, вандализъм.

Започваме със сигнал за редовно движение на транспортни средства в лента на булевард, предназначена за тролейбуси: "На ъгъла на бул. "България" и "Гешов" ежедневно виждам преминаващи коли в платното, предназначено за преминаване само от тролейбуси. На кръстовището има множество камери, но не знам дали някоя снима тази част и дали нарушителите биват санкционирани. Прилагам снимка на един от поредните нарушители. Надявам се да предприемете необходимите действия и нарушителите да бъдат санкционирани“, пише в сигнала.

В столичния квартал "Младост" 1 е заснет боклукчийски камион, спрял върху единствената пешеходна пътека на възлов булевард. Докато служителите на фирмата за чистота си вършели работата, ошашавени пешеходци се чудели откъде и как да пресекат, тъй като е било нужно да заобиколят по някакъв начин камиона. Поради липсата на видимост - заради спрялото превозно средство и гъстата мъгла, пресичането е било твърде опасно. Молбата е кофите да се преместят на необходимото разстояние от пешеходната пътека, за да се предотвратят инциденти.

От редовно неизвозване на отпадъци от всякакъв вид се оплака наш потребител от град Варна. На улицата, на която живее, редовно около кофите, на тротоара и на улицата се валят боклуци. На снимките се виждат изтърбушен фотьойл, огромна камара кашони, тенекии от сирене, пликчета със смет и пластмасови бутилки. Апелът е да се вземат мерки за редовно събиране на сметта, защото положението е срамно и плачевно.

Получихме сигнал за мистериозно изчезнали предпазни колчета на спирка в район "Слатина". Ето какво пише в сигнала: "Каква беше изненадата ми, когато слязох от автобуса да открия, че обезопасителните колчета на спирката в район Слатина, бул. "Христофор Колумб", пред ресторант Александрия, липсват. Явно са били изкъртени като са останали само отломки асфалт. Каква е причината и ще се монтират ли нови?"

Получихме и оплакване, отправено към съседния район "Подуяне" за самоделно и незаконно изградена гаражна клетка на паркинг пред блок в квартала. Същата е така разположена, че блокира поне 3 паркоместа и пречи на придвижване на леките автомобили. Около нея се събира смет и се ползва като тоалетна, се твърди в сигнала.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Липсващото стъпало в еволюцията между *** и човека се намира в България.Учените си отдъхнаха.
18
5
 
11
 
! Отговори
emigrant преди 4 години
глоби до дупка бе! държавата защо спи! ?само от това разбира бай ***!
17
1
 
10
 
! Отговори
инж. Химик преди 4 години
До АнонименТОЧНО! И не иска да го осъзнае, не иска да се промени, не иска да се образова, не иска да има 10 секунди търпение и т.н., и т.н.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човещинка.
15
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът е,че българинът е просто ***!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато властта се шляе по улиците, се получава това.
13
1
 
8
 
! Отговори
инж. Химик преди 4 години
Какво ревете за 5 и 6-та снимка.. момчетата са там само за да изпразнят контейнерите и после си продължават по надлежния ред.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма достатъчно камери нито пък контрол, това е проблема
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пепеа ти какъв си защо пишеш по бг форуми?
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Крайне са всички българи моля, моля! Само австралопитеци с недоразвита емпатия!
9
1
 
16
 
! Отговори
Край преди 4 години
Пред министерство на вътрешните работи е градинката на Св. Седмочисленици.Нова. Има знак на който пише "Забранено паркирането в тревните площи"Маааани бегай държава дето има такъв пътен знак за нищо не става.
8
1
 
28
 
! Отговори
Край преди 4 години
ВСИЧИ българи мислят че като прецакат закона живота им става по добър.Вярно е ако само ти прецакваш а другите спазват закона, когато обаче всички не спазват, живота става доста гадничък.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименГрад София сам апо себе си е хубав град. Но т.нар кореняк софиянци ( с малко изключения ), както и несофиянците ( с малко изключения) не стават, а такива двукраки съсипват не само България, а и самата София
6
12
 
9
 
! Отговори
пепе преди 4 години
Ако българския народ изчезне. няма да е голяма загуба за човечеството. Всичките сте посредствени т*паци! И сами сте си виновни за *** наречена България
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като няма държава така ще е!Пълна анархия!И една камара служби и чиновници който само папкат и пущат екстрменти.
4
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София е проклятието на Бъглария ! Трябва да бъде пусната ядрена бомба над града и да се започне от нулата с нов град. Дали хората да бъдат изведени преди удара или не, е спорен въпрос.
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом фаровете светят и са с 4мм гуми посред лято,няма проблем!
2
3
 
4
 
! Отговори
Крум от Крумовград преди 4 години
Да се кандидатства за световното културно наследство на ЮНЕСКО, действащите лица са същите като от гьола в Калофер.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1 - взе ми думите от устата. Обичайната градска идилия е това, само че фотографирана.