Васил Божков: Явно са решили да ме премахнат

Бизнесменът учуден, че е обвиняем
Обновена: 29 яну 2020 17:27 | 29 яну 2020 17:27,
294
Васил Божков: Явно са решили да ме премахнат
Снимка: БГНЕС

„Аз съм съществувал в България въпреки политиката. Явно този път твърдо са решили да ме премахнат. Можеха да кажат човешки и да им дам бизнеса и да не се занимавам повече с бизнес. 30 години не са малко“. Това каза пред bTV бизнесменът Васил Божков.

Още по темата

Днес от прокуратурата обявиха, че е издадена европейска заповед за арест на Божков и са му повдигнати 7 обвинения. Самият той определи обвиненията като „несериозни“.

Президентът на „Нове Холдинг“ каза, че от медиите разбира, че е издирван: „Никой не ме е търсил, не знам за никакви повдигнати обвинения. Да каже (главният прокурор Иван Гешев – бел. ред.), ако иска публично, ако иска по телефона или с призовка – кога, къде да се явя и аз ще се явя точно на момента там. (…) Има си законов ред, пращат се призовки или по телефона. Ако иска г-н Гешев, публично да каже и аз ще се явя веднага“.

Той заяви, че не се укрива и има възможност да се върне в България за два часа. Божков не конкретизира в коя държава се намира. Каза само, че не е в страна от Европейския съюз, но „има страни, които не са членки и са на половин час полет“. Преди да бъдат повдигнати обвиненията срещу него, плановете му били да се върне в България в средата на другата седмица.

Бизнесменът отрече някога да е кадрувал в Комисията по хазарта, като добави, че дори не познавал членовете на комисията. Председателят на структурата Александър Георгиев е в ареста.

По думите на Божков случващото се с него е „грубо погазване на законите“ от гледна точка на неговите човешки права: „Не мисля да давам отпор на държавата. Държавата сме всички ние. Но тая държава, ако не съблюдава законите, ние ли трябва да ги съблюдаваме?“.

„Ако приемем за чиста монета (обвиненията – бел. ред.), сигурно сега са открили някакво страшно престъпление. Нали знаете, че този закон го създадоха те – отмениха точка на Кадиев, която го забраняваше и го гласуваха с точка която го разрешава“, коментира още бизнесменът относно промените в Закона за хазарта, откъдето тръгна сагата с него и с облагането на частната "Национална лотария".

Божков подчерта, че само в неговите офиси са правени обиски, докато подобни проверки не е имало при бившите му съдружници братя Найденови, които сега са в силно обтегнати отношения с него.

На въпрос дали ще се върне в България, Божков отговори, че е на разположение. „Аз съм си на разположение, няма никакви проблеми. Не знам за какво е издирването, мен никой не ме е търсил”, подчерта още Божков. Има си телефони, какво значи “обявен за издирване”, каза още Божков, информира БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
1
 
7
 
! Отговори
ххх преди 4 години
Няма бе.Нали си плати за една седмица имунитет,за да прехвърлиш каквото не си и самия да изчезнеш в държава,в която не могат да те върнат
210
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господин Божков вместо да си комуникира с този и онзи дистанционно да вземе да донесе персоната си тук и след като е невинен няма да има проблеми да го докаже и да затвори грозната уста на прокуратурата. Щом не се укрива.Обаче не - пак поредица от изхвърляния и празни приказки.Поредният който скоропостижно няма да се върне в България. Бандюги, които досега нямаха проблем сега взеха изведнъж да капят като зрели круши. Въпросът е до каква степен държавата може да си върне нещо. Знам ли...
209
0
 
24
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Думам ти дъще, сещай се снахо.....Това очаква всички едри бизнесмени. До сега Герб рекетира малките на местна почва, но апетита идва с яденето-започнаха и големите, по еденично. Да се готвят средните.
208
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе арбаджиев и оня от ловеч си дадоха бизнеса на по-големите бандити и се оправиха
207
4
 
22
 
! Отговори
cannondale преди 4 години
До Анонименвикаш той горкия Божков е света вода ненапита, милия, жертва и репресиран :D осъзнай се бе
206
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога България се превърна в затвор,в който всеки неудобен на дикторската репресивна власт е безчовечно преследван публично наклеветен с недоказани обвинения и третиран като престъпник мирни протестиращи дори и президента и то с противозаконни средства използвани срещу невинни хора с недоказана вина,представени медийно като подсъдими, когато по закон са обвиняеми и невинни до доказване на противното и влязла в сила присъда на последна инстанция на съда! Сякаш КГБ ДС ИДИЛ неонацисти управляват?
205
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах днес как казват, че го правят за хората защото си харчели парите.А Бързите кредити добре се отразяват на хората всяка вечер пускат по 100 реклами вземи кредит.
204
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И този, ли се скри в Сърбия? Която е на половин час полет.
203
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро от НАП заличиха 20 милиарда данъци защото били на клошари а как са се оказали клошарите с толкова данъци.
202
2
 
5
 
! Отговори
До 217 преди 4 години
Щото е нагласен работа бе ***
201
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Само питамПитай наивното момче от ТАД Груп или там както се казваше, все още виси в ареста без обвинения.Правова държава- да бе, направо цветя и рози.Хубавото е че се самоизяждат големите риби.
200
4
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Цащо г-н Божков не се яви в прокуратурата и не се разберат кой крив кой прав?
199
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да запеем заедно:"Бира, хазарт и чалгарок"
198
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Философите са казали:"Играя хазарт, значи съществувам."Философската школа на Стоичковистите, е казала:"Който играе - пичели. Който не игрие - не пичели"
197
5
 
18
 
! Отговори
До 168 преди 4 години
Всички сте мафия,и БКП,и БСП, СДС, АБВ, Атака, всички сте мафия, само за 2 часа ще се оправя с всички.дайте ми власт.даше ще са ми много.през това време ще се строят затвори.
196
13
 
29
 
! Отговори
Достоевски преди 4 години
Васил Божков вероятно нямаш спомени че те има на запис как изнудва хората. Ей *** ти цял живот си се докопвал и си изнудвал толкова много народ и уви какво си помисли че държавата ще те остави на мира ли.? Вземете му всичко. Браво Бойко, пак за тебе ще гласувам, продължавай да мачкаш тези мутри
195
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога лотарията от държавна се превърна в частна?
194
0
 
26
 
! Отговори
1234 преди 4 години
молдова е! там купиха местната лотария
193
4
 
5
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 4 години
ПУТИН И ЕРДОГАН ПОМАГАЧИ ЗА БЕГСТВОТО МУ А БОЙЧЕ ШОПСКИ ИЗПЬЛНИТЕЛ .ЦВЕТАН ОТ СЬРБИЯ ПОРЬЧИТЕЛ
192
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джаро, збогом!