ВСС реши: Без дисциплинарно производство срещу Андон Миталов

Съдийската колегия иска доказателства
Обновена: 11 фев 2020 13:13 | 11 фев 2020 13:10, Нели Христова
179
ВСС реши: Без дисциплинарно производство срещу Андон Миталов
Снимка: БГНЕС

Срещу съдия Андон Миталов няма да бъде образувано дисциплинарно производство. Това решиха на закрито заседание от ВСС. 

Съдийската колегия иска доказателства за евентуална вина. На заседанието присъства и министърът на правосъдието Данаил Кирилов, съобщават от БНТ.

Още по темата

С 12 гласа "За" и един отвод съдийската колегия на ВСС реши да приеме само за сведение искането на правосъдния министър Данаил Кирилов за освобождаването от длъжност на съдия Андон Миталов. Искат и доказателства за евентуалната му вина.

Преди заседанието председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов коментира, че искането за дисциплинарно производство, направено от правосъдния министър, има пропуски.

Той припомни, че е изпратил отново писма до Антикорупционната комисия и до прокуратурата, с които иска информация дали срещу съдията има досъдебно производство за корупция или данни и доказателства срещу него.

"Много е резонен въпросът образувано ли е такова досъдебно производство, кога е образувано, на какво основание, по какъв законен повод. Това са много важни въпроси, защото когато се използва думата корупция, независимо от това как тя ще се тълкува, по една правосъдна система или по друга правосъдна система. Това означава, че някой е получил блага, които може да са материални или нематериални, или да е пропуснал да извърши нещо. Във всички случаи това предполага наказателен казус, а такъв до момента никой не е заявил, че съществува", каза Лозан Панов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
6
 
30
 
! Отговори
аха преди 4 години
правосъдния министър Данаил Кирилов се оказва здраво фалшив и измислен министър. Такава гадост, американски слуга и антибългарин. Ей бе, боклучестият, някакви си американци обвиняват българин, без да представят доказателства. И без да им влиза в работата, наше дело си е, наш съд си е. На българска територия.И то точно американци, да обвиняват в корупция. При тях е с такива мащаби, че да се потресеш. Но са я легализирали и й викат лобизъм, дарения.
129
6
 
16
 
! Отговори
Горд българин преди 4 години
Въобще не съм го чувал този съдия!До колкото разбирам са го набрали защото е пуснал Решетников да се върне в Русия.Това ми прилича на търсене на теле под вола.Тоест, трябва някой да накажат.Това ми прилича на сагата за Божков, дава си пресконференция в София за Левски и хоп, след 2 дена го търсят за издирване.
128
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСИЯ СИ ГОНИ ИНТЕРЕСА....СЪЩОТО ТРЯБВА ДА ПРАВИ И БЪЛГАРИЯВ МОМЕНТА РУСИЯ НЕ Е В ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯСАЩ НЕ Е В ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯ
127
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдийската колегия иска доказателства за евентуална вина.МИ ПРАВИЛНО.....ВИНОВЕН ЩОТО САЩ КАЗА Е В ИНТЕРЕС НА ТИКВАТА, ГЕШКАТА, ЦАЦАТА, ДОГАН И ДРУГАТА КРАДЛИВА КЛИКА...АЗ ИСКАМ ДОКАЗАТЕЛСТВА
126
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега Борисов е на ход да замаже гафа пред американските му приятели. Следва: изпращане на НАП , ДАНС, КНОПНИ - ЧОПНИ и др подобни да тарашат целия му живот и този на роднините му докато "съберат доказателствата"
125
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименРуснаците ни освободиха и от турско робство -OK без да споря по какви причини са ни освободили.И през социализма,СССР само ни е помагал и давал,никога не ни е мачкал,тогава бяхме истински независима и свободна държава.Но никоя държава извън социалистическите държави не знае какво е истинска свобода, защото винаги са се подчинявали на някого,отделно че имахме самостоятелни независими банки в соца,не бяхме слуги.--Това са пълни глупости
124
0
 
6
 
! Отговори
Голем шофьор преди 4 години
До Анонимен.....Ако ти харесва мога да те напсувам и на английски или немски.....Виж сега, айде по джентълменски, пусни една солена, и аз една, пък каквото сабя покаже. Само после да нема това-онова, като във вица за паркирането на трабантчето. ДАВАЙ!
123
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм нито "-фил", нито "-фоб".Но, не виждам никаква причина, за целенасочената медийна и политическа кампания срещу съдията, при положение, че не е извършил абсолютно никакво правонарушение!Още по-малко пък, когато без доказателствена фактология съдията е обвинен в "корупция", тъй като заинтересуваните политически кръгове у нас с подрепата на САЩ се чудят какви несъстоятелни обвинения да му повдигнат!
122
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върви сега обяснявай,че нямаш сестра! Обвинението(сестрата е к'овра)
121
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 118Толкова предани слуги бяхме на руснаците през соца че все още цели комунистически семейства от няколко поколения продължават да слугуват на Русия по инерция въпреки че сме освободени от руско робство от 30 години.
120
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НемачканАко ти харесва мога да те напсувам и на английски или немски.
119
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пст.......И от какво точно са ни освободили тогава?.........Как от какво, от 1878г. насетне са ни освободили продължително и сестемно от милиарди в злато, архиви, исторически ценнности, полезни изкопаеми, плодове, зеленчуци, но най - важното - от свобода и суверенитет.
118
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПстРуснаците ни освободиха и от турско робство и от такива като масовия убиец - кървавия професор Цанков и мародерите!И през социализма,СССР само ни е помагал и давал,никога не ни е мачкал,тогава бяхме истински независима и свободна държава.Но никоя държава извън социалистическите държави не знае какво е истинска свобода, защото винаги са се подчинявали на някого,отделно че имахме самостоятелни независими банки в соца,не бяхме слуги.
117
0
 
17
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
То поради липса на доказателства парламента е пълен с пpecтъпници
116
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма доказателства, защото ДАНС не събира такива за руските шпиони в България.
115
8
 
6
 
! Отговори
Немачкан преди 4 години
До Анонимен...........Иначе съм за ЕС,но ако продължаваш да плюеш,ще те напсувам!.........Тъй, тъй, на руски, предполагам? А мен микой не ме е освобождавал (камо ли два пъти), но разни хора, разни идеали. Едни му викат освобождение, други голяма нужда; за едни мачкане, за други изнасилване....
114
7
 
7
 
! Отговори
Пст преди 4 години
До Анонимен"но два пъти ни освободиха'Да кажеш кога е втория път, че не се сещам? И от какво точно са ни освободили тогава?
113
2
 
8
 
! Отговори
Бетон преди 4 години
Да си президент и съдия у нас,няма мърдане!Това апартаменти,влияния,дознания,познания са за простосмъртните ,не за нас!
112
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАз не си спомням някога руснаците да са ни мачкали за нещо,но два пъти ни освободиха,тъй,че твоята пропаганда не минава!Иначе съм за ЕС,но ако продължаваш да плюеш,ще те напсувам!.
111
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не харесвам САЩ, още по-малко Русия - и двете са империи с техните си силови хищнически политики, мачкащи малките и слабите. Дълбоко и искрено ме е гнъс и от филите и от фобите от двете страни. Най - важен е интересът на България и истината за нас е в членството ни към ЕС, с всичките му плюсове и минуси.