ВСС реши: Без дисциплинарно производство срещу Андон Миталов

Съдийската колегия иска доказателства
Обновена: 11 фев 2020 13:13 | 11 фев 2020 13:10, Нели Христова
179
ВСС реши: Без дисциплинарно производство срещу Андон Миталов
Снимка: БГНЕС

Срещу съдия Андон Миталов няма да бъде образувано дисциплинарно производство. Това решиха на закрито заседание от ВСС. 

Съдийската колегия иска доказателства за евентуална вина. На заседанието присъства и министърът на правосъдието Данаил Кирилов, съобщават от БНТ.

Още по темата

С 12 гласа "За" и един отвод съдийската колегия на ВСС реши да приеме само за сведение искането на правосъдния министър Данаил Кирилов за освобождаването от длъжност на съдия Андон Миталов. Искат и доказателства за евентуалната му вина.

Преди заседанието председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов коментира, че искането за дисциплинарно производство, направено от правосъдния министър, има пропуски.

Той припомни, че е изпратил отново писма до Антикорупционната комисия и до прокуратурата, с които иска информация дали срещу съдията има досъдебно производство за корупция или данни и доказателства срещу него.

"Много е резонен въпросът образувано ли е такова досъдебно производство, кога е образувано, на какво основание, по какъв законен повод. Това са много важни въпроси, защото когато се използва думата корупция, независимо от това как тя ще се тълкува, по една правосъдна система или по друга правосъдна система. Това означава, че някой е получил блага, които може да са материални или нематериални, или да е пропуснал да извърши нещо. Във всички случаи това предполага наказателен казус, а такъв до момента никой не е заявил, че съществува", каза Лозан Панов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно така ! Ние суверенна държава ли сме ? какво ще стане ,ако всички посланници в Бг почнат да уволняват съдии Без Съд и Присъда ?г-жа мустафа да стяга куфара и Вън ! за недопустимо поведение
109
6
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Лозончу Либералчу бори ли бори прокуратурата, но косъм не дава да падне от главата на свои... Единствено повече от своите обича англасакс-аустрелиан-рецидив-лебаралки . Джока, как си ?
108
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Платон от СусурлевоАми грешиш,няма руснаци и КГБ работи за тях,а от двете страни стоят два различни световни американски клана.Кой ще бие, ми е все тая.Иначе как мислиш,че могат да протестират срещу това решение срещу съдията ,ако силите не са равностойни?
107
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не докосвайте съдията,мошеници!Нищо нередно не е направил човека,само го набеждавате,без доказателства!
106
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 103Вземи научи историята ти сбърканяк неграмотен, всички жертви в т.ч. и военните са точно 4208, и това са от всички бомбардировки на територията на тогавашна България в т.ч. и бомбардировките от Югославия и СССР през 1941 и 1942 година, в цифрата също са включени и жертвите от новоприсединените територии управлявани от България
105
3
 
11
 
! Отговори
Платон от Сусурлево преди 4 години
Егаси суматохата настана с този съдия. Всъщност, сдърпаха се ЦРУ и КГБ, вторите го прееваха първите, които от безсилие решиха да ни нашокат репите. Вкратце, ритат ли се атовете - отнасят го магаретата. Все пак братята американци бая къса топка пуснаха. Разръчкаха мравуняка, хванахме се за гушите - фили, фоби, а цялата работа със забраната си е малко безмислена. Но пък народът ни мъдро е рекъл: бързо л..но връх нема, те, хамериканските повечето бързи ги изпускат.
104
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Много е резонен въпросът образувано ли е такова досъдебно производство, кога е образувано, на какво основание, по какъв законен повод. Това са много важни въпроси"Глупости! Министърът е казал- уволняване! Какви производства, каква независимост, какви 5 лева...
103
5
 
9
 
! Отговори
До 101 преди 4 години
10000 са само в София.Нещо не си наясно с историята,затова по-добре е да замълчиш.
102
5
 
32
 
! Отговори
Край преди 4 години
За 30г. дружба със САЩ сме получили точно 2 кораба с мухлясала гмо царевица през 93г. А и един ТЕЦ в Гълъбово дето цената на тока му е най-скъпата в България и сме задължени да му я плащаме без да мрънкаме.Това са ни "облагите".Ще си ги платим със смяна на пола - всички.
101
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БОЕЦвсичките жертви на бомбардировките са 4208 това е за цяла България, не само за София
100
0
 
13
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Ха, ха,ха,хааааааааа ,хахохахо,те са се засилили да ходят в сащ,нали мустафата е тука.
99
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще чакате да се опраим :)
98
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдията Миталов е честен човек и няма вина.
97
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДСБ са комунистите от съветската време.Съдиите като цели са такива.В Европа и света комунистите се писаха на зелени и лберали като Дайнов.
96
0
 
3
 
! Отговори
Каза ви Боко преди 4 години
още като беше в МВР то - ние ги хващаме - те ги пускат. А съдиите ли са виновни или тези дето пишат законите или конституцията или ЕС - ходи го разбери.
95
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП подписваха неизгодни договори с руснаците като по този начин заедно ограбваха българският народ.
94
13
 
10
 
! Отговори
Край преди 4 години
Русия и Америка се състезаваха през 1878 кой първи да създаде държава на българите.Ако не бяха успели руснаците - три години по късно щяха да я направят американците и сега щяхме да сме хаваи на Балканите.Маани бегай приберете си американофилските вересии.
93
5
 
15
 
! Отговори
БОЕЦ преди 4 години
До До 72НЕ СА 10 000 ЗАГИНАЛИ СОФИЯНЦИ А--25 750 ПРИ БОМБАНДИРОВКИТЕ НА САЩ И АНГЛИЯ
92
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЯМА ТАКАВА СМЕШНА ДЪРЖАВА!!!!! ДОЛУ ВСС
91
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другаря Лозан Панов, на заплата към руското посолство, трябва да влезе в черния списък на Тръмп като главен корупционер-некадърник, което е едно и също в неговия случай.