Гешев възложи на ДАНС пълна проверка на цялата приватизация

Ревизията трябва да обхване всички сделки
Обновена: 12 фев 2020 09:46 | 12 фев 2020 09:46, Красимир Ангелов
356
Гешев възложи на ДАНС пълна проверка на цялата приватизация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор на Република България Иван Гешев възложи на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) да извърши пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Още по темата

Проверката трябва да обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички предприети действия по осъществяването на следприватизационния надзор.

От държавното обвинение отчитат, че ДАНС следва да установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, лихви, обезщетения и банкови гаранции, в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение. В тази връзка следва да се установи извършени ли са действия по разваляне на приватизационните договори, в случай на тяхното неизпълнение.

Проверяващите трябва да установят и как е била водена цялата документация по текущия следприватизационен контрол, извършвани ли са проверки по изпълнение на приватизационните договори и била ли е актуализирана своевременно информацията в публичните регистри.

В обхвата на проверката трябва да бъде извършен анализ на одитните доклади на Сметната палата и какви действия са били предприети по изпълнението на дадените указания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя вече и бабите му се смеят.... Да вземе някой да му обясни що е то давност. Хаби ресурс на МВР, прокуратура, ДАНС, и съд за мъртвородени простотии.
185
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само изкуфелници може да се възбуждат от пърпорещата активност на слугата на мафията Гешев.
184
3
 
7
 
! Отговори
Олд Шетърхенд преди 4 години
До 192,Най смешното е че Радев го свързват с БСП, докато бившото БКП си трайка в парламента.Никаква опозиция не са, само врякат и се правят на загрижени за народа.Радев като бивш военнен дава по голяма опозиция от БСП.Герберите естествено се чувстват застрашени от него, но сгрешиха и дадоха на заден.
183
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ухилен *** е решил да тотализира и съд и прокуратура с простотии, изтекли по давност преди десетилетия.
182
5
 
10
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
Лоша новина другари, ЛОША!Някои радетели на дружбата с Рассия може да пострадат. Току виж попитали Р. ОВЧ. защо му викат "500 милиона на цяло."Права е другарката ***, демокрацията наистина ни отне много!
181
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТЕ ДАНС ША СА СПРАВЯТ.. КАКТО ВЪВ ВСИЧКО ДОСЕГА...ВСИЧКО ША РАЗКРИЯТ, ОП, ПОКРИЯТ...
180
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-192,по същия начин,като хасиендата в Барселона.
179
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-96,надаш се но напразно,давността им отдавна мина,това е само пушилка от човека с каскета.
178
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
каскетов,внимавай с това напъване,да не напълниш гащите,и знай,че най-големия риск,за човека,не е мечка да те срещне,а при диярия да пръднеш,затова не се напйвай толкова .
177
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
надявам се всички сделки от Костов до наши дни да ги проверят!
176
6
 
6
 
! Отговори
192, преди 4 години
на крадливите герберуги Радев ви е трън в очите.Няма го оня,дето Бойко го пошляпваше по вратлето и не можете да се примирите,че се намери един мъж да му се опълчи.
175
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже днешните са целите в бяло,дай да подхванем тия,от преди 20 години,много от които вече не са между живите,други избягаха в чужбина,а трети вече търкат наровете,щото бяха така наивни да повярват,че имаме съдебна система,която първо ще разследва,а после ще арестува.Важното е да се хвърли прах в очите на мат'ряла,за да не се вглежда много в днешните управници.
174
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да провери как господин Радев се е сдобил с петстаен! апартамент и на каква цена!Тогава ще повярвам, че работи в крак с закона!
173
1
 
3
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 4 години
Ха-ха-ха! И давността ще му премахнат! Започва се! Може да си блеем тук, колко искаме! Няма шега!
172
2
 
9
 
! Отговори
Юри преди 4 години
Това е доказателство че прокуратурата само имитира дейност. Не разследват енергетиката където става най-голямото ограбване на народа, а ще разследват Жан Виденов дали е откраднал 5 стотинки или 10 стотинки от приватизацията? Тоя Гешев май мисли че сме по-прости от него. Гешев е от бандата на кратунковците с голите и празни кратуни.
171
1
 
2
 
! Отговори
СТРОЙТЕЛ преди 4 години
Всеки който знае за съмнителна приватизация ...да каже ! ...Ние казваме за - Шефа на бившия " Холдинг Пътища " на ВБ...а сега ПСТ " ГРУП ".....ръководен от " 50-десет милионника " ОРЛИН ХАДЖИЯНКОВ ...и със колекция от вс. нови модели БМВ .като за колекцията е изкупил от КАТ ...вс. табели ...със вс. възможни комбинаций от букви ...на 93 98 !
170
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Личи си че Гешевта не е ходил на лекции в юридически факултет , а е завършил милиционерско училище.Сигурно днес ще чуе за първи път понятието "давностен срок".В тази държава май не остана и един свестен и грамотен човек ,който да служи на Тиквоний.Само паднала маса и обикновени шарлатани.
169
2
 
15
 
! Отговори
Джо преди 4 години
Сега се сетиха да разследват неща от преди 25 години! Ами защо направо не разследват Тодор Живков? Не, направо да разследват Хан Крум че много ръце и крака е отрязал. Обаче при Хан Крум нямаше престъпност, а сега най-големите престъпници са водещи фактори в държавата.
168
0
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Прехода в Бг ще бъде вечен, защото ограбването ни, ще бъде вечно !
167
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мисля, че ББ искаше Гешев. Друг май беше неговия кандидат.