Гешев възложи на ДАНС пълна проверка на цялата приватизация

Ревизията трябва да обхване всички сделки
Обновена: 12 фев 2020 09:46 | 12 фев 2020 09:46, Красимир Ангелов
356
Гешев възложи на ДАНС пълна проверка на цялата приватизация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор на Република България Иван Гешев възложи на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) да извърши пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Още по темата

Проверката трябва да обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички предприети действия по осъществяването на следприватизационния надзор.

От държавното обвинение отчитат, че ДАНС следва да установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, лихви, обезщетения и банкови гаранции, в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение. В тази връзка следва да се установи извършени ли са действия по разваляне на приватизационните договори, в случай на тяхното неизпълнение.

Проверяващите трябва да установят и как е била водена цялата документация по текущия следприватизационен контрол, извършвани ли са проверки по изпълнение на приватизационните договори и била ли е актуализирана своевременно информацията в публичните регистри.

В обхвата на проверката трябва да бъде извършен анализ на одитните доклади на Сметната палата и какви действия са били предприети по изпълнението на дадените указания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
има история за един депутат от времето на приватизацията, който сам се отказал да е депутат, казал, че толкова много комисион прибрал, че бил подсигурил децата си за 7 поколения напред и парламента му губел времето вече.
205
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващия "Божков" ще е резултат на тази "проверка".
204
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забравете за безводието,за бо..ука от Италия и други страни,за мръсния въздух,за мизерията.Сега ще ви нахранят с вкиснала манджа от преди 25 години.Важното е да има екшън.На един май му омръзна да се прави на Батман и си намери заместник.
203
11
 
7
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 4 години
Гешев си праи 4екия за щото е онанист очевидно, и всички овце с влажен поглед въздишат. Следващото кое ще? Ревизия на 9-ти? На балканската война? На Априлското въстание... :D
202
3
 
5
 
! Отговори
Олд Шетърхенд преди 4 години
До АнтикомунистКъде е бръкнал Гешев?Просветли ме, може да съм пропуснал събитието...хаха
201
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много своевременна проверка, след като е изтекла давността за повечето престъпления. Има шанс само за по новите приватизационни сделки напр. за Булгартабак
200
3
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Тука вече яко настъпа шумкарите по мазола... - гледайте сега какво квичене на умряло ще има откъм позитанската кочiна...
199
5
 
3
 
! Отговори
До 211 преди 4 години
Абе ти си много информиран бе ! Философ дървен.Как само боравиш с цифрите.Ами нали има опозиция ? Тя за какво е !? Щом ти ги знаеш тези неща възможно ли е опозицията да не ги знае ? Кога чухме от БСП и РадеФ конкретно обвинение за манипулация с евросредства ? Кога чухме предложение от тях,че примерно 11км магистрала те могат да построят с 15милиона,а не с 30 ? Кога,питам ?Или само вета налагат и търсят грешки на локални чиновници,за да ги лепнат на ББ ?!
198
3
 
5
 
! Отговори
До 214 преди 4 години
Ама те другарите всиччки са в ГЕРБ,бе.Само че вече са господа и господари на народа.
197
0
 
3
 
! Отговори
WTF преди 4 години
Виж па ти. Ами цоловутовци, георгигерговци, кирогеловци?
196
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ooo боже, познавам лично няколко човека, които облажиха стабилно от приватизацията :) всички вече са дърти пенсионери, много ми е интересно какво точно ще провери прокуратурата ... след 30 години всички тези напъни са ПР прашинки в очите на хората
195
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
А дано, ама надали !?!!!? Наслушахме се и се нагледахме. Докато не видя в затвора големите крадци, не вярвам !!!!
194
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Влади Горанов кога?
193
1
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Може и нещо да не излезе, ама е достатъчно някои другари да постоят в кауша. Там не е лесно. Питайте Баневи
192
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изпъкналите от яд и агония челни вени на *** сами се самоунищожават в противоречията си.До вчера блееха защо разследвал битова престъпност и искаха крупните сделки,днес твърдят,че приватизацията изгубила давност и разследването само хаби ресурс.Вечните недоволни лузъри ! Нямат угодия.Чуг,унени кр***туни,които като к()не с капаци знаят само да мрънкат и негодуват.Поне му дайте малко време бе,нека видим ефиктивността му в съда.И знайте,той е овинител,не е СЪД !
191
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев,стана за смях на кокошките,бе човек.И твоите вече ти гледат сеира.Ако искаш да свършиш някаква полезна работа,подпукай дебелото Лиле,което го скриха в Брюксел за похарчените над 2 милиарда за саниране-3 пъти по-скъпо от реалните цени.За магистралите,където потроши стотици милиони и никаква прокуратура не се сети да попита къде изтекоха тези пари.За 500-те милиона за язовирите,за които пак никой не пита.За 35-те милиона за яз."Студена",за които пак никой не пита.Гешеееев,Гешев?
190
2
 
0
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Много дини под една мишница не става!!!Можай Данте лъжам!!!Прах в очите!!!Все народни мъдрости,не съм ги мислил аз.....
189
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за днешната корупция и престъпност по високите етажи на властта трябва да извикаме Кьовеши.Тя знае как.Вкара в затвора 15 от днешните министри на Румъния,а нашите си ги издигат на по-високи длъжности.
188
2
 
11
 
! Отговори
Цветан преди 4 години
Гешев да вземе да разследва родителя си Пеевски колко тира с контрабандни цигари е продал на Ислямска държава. Отговорът е: много. Джихадистите пушат рахат Булгартабак тютюн и благославят: Машалла Пеевски Шкембе Ефенди, машалла!
187
7
 
5
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 4 години
Вместо да търси далаверата с тока , както се оказа вчера ,милиционера Гешев днес хвърля бомбата с приватизацията.За старите Ф-16 на петорна цена ,за къщите за тъщи и откраднатите милиони от водата за Перник-НИТО ДУМА!ГоУем тарикат се оказа милиционерчето Гешев.ГоУем.Вчера позира до една ограбена бабичка и каза че до края на годината ще съсипе битовата престъпност.ГоУем тарикат ,гоУем като Баце!