Днес изпращат документите за екстрадирането на Васил Божков

Бизнесменът с отнет паспорт, няма право да напуска ОАЕ
17 фев 2020 07:00, Александър Попов
141
Днес изпращат документите за екстрадирането на Васил Божков
Снимка: БГНЕС
Документите за екстрадирането на Васил Божков по обвиненията за ръководство на организирана престъпна група ще бъдат предадени днес от прокуратурата на министерството на правосъдието и ще бъдат изпратени незабавно в Абу Даби.
 
Вчера излезе непотвърдена информация, че бизнесменът е бил освободен от ареста в Обединените арабски емирства, но е с отнет паспорт и няма право да напуска страната.
Още по темата
Според източници на телевизията, Божков е поискал да бъде на свобода, докато тече процедурата по евентуална негова екстрадиция у нас. 
 
Вчера министерството на външните работи съобщи, че България не е уведомявана от Обединените арабски емирства, че Васил Божков да е освобождаван от ареста.
 
Посланик Богдан Коларов е отправил спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна.
 
Към бизнесмена има повдигнати от българската прокуратура общо 11 обвинения, в това число – за ръководене на престъпна група, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
do 17 Не само са го освободили, но и няма да го предадат на Каскета, защото според техните закони, ако инвестираш 250 000 долара в ОАЕ, ставаш защитен и срещу Интерпол даже. А Черепа не случайно е изчезнал в тази страна, щото вече има сигурно инвестирани няколко пъти по 250 000 долара..а може и няколко милиона. Знайш кога ще го предадат на Каскета!
18
0
 
15
 
! Отговори
до 15 преди 4 години
Това беше по времето на Царя, когато Доган сложи за главен секретар Боко Тиквата, пазача на паркнинга на Маджо по времето на СИК.Нещо си объркал времената.
17
7
 
3
 
! Отговори
Серсеми преди 4 години
Умните докато се наумуват, лудите ще се налудуват.Божков вече сигурно си пие водката някъде в Сибир.Не можаха ли да разпределят преводите на 4-5 преводача, за да бъдат преведени за 1 седмица?
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 15 Клоун от ГЕРБА бе клоун , точно кортежа на Маджо го направи Бойко. Май ти се е истъркал мозъка !
15
0
 
15
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Абе те един Мустак от Сърбия не докараха, та цял Череп от емирствата ще върнат... Всичко е цирк за пред стадото.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те нашите бавнодействащи охлюви добре изпращат документите, но се носи слух, че арабите вече са го освободили.
13
16
 
2
 
! Отговори
Клоун от ГЕРБ преди 4 години
До 13Аз не знам кой е престъпник но се сещам че по времето на БСП и на Станишев отцепиха цяла София за да направят път на кортежа на Маджо ..И по времето на БСП черепа го засичаха в парламента и в кабинета на Кадиев и на Орешарски като бяха зам министър и министър на финансите ..БСП невинните да не би случайно те да не бяха на власт до преди няколко години а ??
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Горанов и Домусчиев ще бъдат ли арестувани или първо ще ги чакат да избягат?
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе клоуните от ГЕРБ начело с Борисов и Гешев чак след 19 години ли разбраха, че Божков е престъпник?
10
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави ми впечатление ..примерно преди години българите викат скапана държава -мутренска държава .Голяма част от баш мутрите са вече или в затвора или обявени за издирване или мъртви и когато държавата си влезе в ролята следват някви коментари от сорта на ,че щял да си купи паспорт и щял да си забива еди кво си на пирона ..Но браво не се казва никога и на никого !
9
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сестрите в Либия ги държаха 10 години в Либия и когато влязохме в ЕС ги освободиха същата годинаАрабите ни обръщат внимание щото иначе знаят ,че може да ходим да се жалваме в Брюксел и Вашингтон ..това е моето мнение поне
8
2
 
11
 
! Отговори
batmario преди 4 години
Малко е кофти да си легнеш като г-н Божков Царяи да се събудиш като Васко 00.Предполагам че ще се оправи човека ама всичко свърши,което всъщност беше и целта на мероприятието.Успех...
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми е ясно как някой обвинен в толкова много престъпления за които можеш да се сетиш си живееше живота до сега и изведнаж о небеса той е престъпник. Къде е спала прокуратурата през всичките тези години???
6
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Много шум за нищо.
5
0
 
14
 
! Отговори
Божо преди 4 години
До скоро виждане! Колкото и да ми вземат аз съм помислил.,,.
4
1
 
21
 
! Отговори
Абдал преди 4 години
Като ги изпращат та файдъ. Само къде се мъчиха да превеждат.Най много шейха да си ги закачи на пирона в тоалетната. Бърка го него Бокьо и ония с каскета кат партиен секретар какво им се прещяло.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега там документите ще ги превеждат 2 седмици на Български, а дотогава черепухата ще в Танганайка.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човек с толкова пари може да си има какъвто иска паспорт.Вероятно е напуснал ОАЕ.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закъсняха!