Камери са заснели нападателите на съблеченото в автобус 404 момче

Полицията имат заподозрени за грозния случай
24 фев 2020 07:12, Александър Попов
152
Камери са заснели нападателите на съблеченото в автобус 404 момче
Снимка: Нова тв
Полицията е по петите на заподозрени за нападението над осмокласник в автобус на градския транспорт. 
 
Грозната случка се разигра в петък вечерта в рейс по линия 404. Четирима младежи започнали да удрят 14-годишното момче и го принудили да си свали спортния екип, на който пишело ЦСКА. 
 
Записите от превозното средство са предадени на полицията и на тях лицата на нападателите се виждали ясно. 
 
По данни на свидетели ученикът е нападнат от няколко души с качулки на видима възраст около 20 години.
Още по темата
Срещу агресията реагирали само две жени от автобуса, а останалите пътници бездействали. Шофьорът на рейса също бездействал.
 
Осмокласникът тренирал самбо и джудо и учел в спортно училище.
 
"Те ме питаха: "От ЦСКА си, нали?". И аз им казах: "Да, играя за ЦСКА". След което те ми казаха да си сваля екипа. И да ме набият. Естествено извиках за помощ, но в автобуса само ме гледаха и никой не оказа съдействие", разказа младият спортист.
 
Гамените успели да разбият една от вратите на автобуса и да избягат.
 
От Столичния автотранспорт заявиха, че водачът е подал сигнал за случилото се в диспечърския пункт и ще бъде разпитан днес. Записите от камерите в автобуса вече са иззети от полицията. 
 
Столичният кмет Йорданка Фандъкова е изискала от директора на Столичния автотранспорт да започне вътрешна проверка за поведението на шофьора на автобуса.
 
Премиерът Бойко Борисов също се възмути, че пътниците в автобуса не са защитили детето. Той дори направи аналогия с възпитанието по време на социализма, когато това нямало да се случи. "Целият автобус щеше да скочи и да защити. Беше въпрос на чест да защитиш по-слабия. Възпитанието в това отношение бе по-добро", коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
17
 
! Отговори
опетков преди 4 години
Лесно е да се правиш на герой, на думи и съвсем друго е в действителност. Имало е два варианта за гражданите в автобуса: Вариант едно: Намесваш се, пребиваш хулиганите и те изведнаж се оказват примерни граждани, отлични ученици или студенти, бащите им са я депутати, я министри, осъждат те за средни или други телесни повреди и лежиш като поп. Вариант втори: Хулиганите те пребиват, изчезват, полицията естествено не може да ги открие и ти се лекуваш от травми цял живот. Трети вариант няма.
90
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в автобуса имало и "мъже".Ей ги отзад-седят и гледат.
89
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, че жените ще помогнат, те са майки им е вродена грижа и отговорност.Мъжете за това ходят войници - че да ги възпитат в същите неща.
88
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз съм за публикуване на лицата били в автобуса.
87
1
 
19
 
! Отговори
ЛЯВ преди 4 години
Абе нали един човек с каскет всеки ден го дават по телевизията как се бори с престъпността защо някой друг трябва да прави нещо вместо него?
86
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Столичният кмет Йорданка Фандъкова е изискала от директора на Столичния автотранспорт да започне вътрешна проверка за поведението на шофьора на автобуса.От къдя на къдя бе Данче? Една армия полицаи храним, пък шофьора трябвало да се бие с хулиганите. Всичко дето се пише запалянко е за затвор, пъхате ги на топло и там ще могат да събличат 120-килограмовите римляни на воля, че и други неща ще им правят освен събличането. Какво ви е виновен шофьора, пътуващите и т.н.? Клавиатурни робокопи сте.
85
4
 
13
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
До 87. До колкото прочетох 3 жени са помогнали. Но нека видим лицата на мъжете в автобуса. Такива обикновено в компаниите сигурно по думи са рамбовци а на терен плашливи мишоци! Браво на жените и пълно пренебрежение на "мъжете" от автобуса.
84
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека пуснат запис от камерите за да види цяла България онези пъзливи плазмодии които са стояли на седалките. Те трябва да бъдат показани за да знаят близките им, колегите им, приятелите им що за нещастни индивиди а не човеци са.
83
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората в автобуса само гледат и не смеят дума да обелят.Въобще не се учудих.Все пак сме в българия.Петко Славейков добре е написал"Не сме народ а мърш@"
82
4
 
6
 
! Отговори
до 84 преди 4 години
Какви глупости говориш. Ами горе са монтирани, кой ти каза, че тази снимка е от тези камери. Тази снимка е на пътничка в автобуса! И МВР няма какво да ти пуска снимки на извършителите, след като те са разпознати вече и предстои да ги намерят и арестуват.
81
4
 
7
 
! Отговори
Ченгеджийница преди 4 години
Доколкото знам камерите са монтирани на тавана и снимат под ъгъл отгоре надолу.На тази снимка това не се забелязва.Ако има и камери на средно ниво, за които не знам тази снимка е оригинална.В някои медии съобщиха, че камерите не са работили.Ако е така снимките са изфабрикувани, за успокояване на обществото.Ако бяха истински щяха да покажат и нападателите за да ги разпознаем, нали така?В момента ги търсят чрез разпити на ултраси в Подуяне.
80
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората в автобуса ли да въздадат справедливост г-н премиер. В държавата на калинките, златките, евтините наркотици, вечния преход и вечната неправда, кой да въздаде справедливост? Прокурорът с каскета ли с визията на Тато от 1968-*** лови ли престъпници, колко хвана, кои са в затвора? Има си държавни органи да следят за превенция, колко "фенове" прибраха последните години за наркоразпространение? То да се радва, че хората не търсят възмездеие, защото първо трябва тях да ги изринат...
79
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До _)_А Корнелия да пита ли за Техноимпекс премиера или затова не ти се говори ?
78
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До anonimако шофьора ги беше наритал щяха да го съдят родителите на милите дечица, сега като не се е намесил пак е виновен може и да ги уволнят а на гаменчетата пак ще им се размине
77
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги когато имате конфликт с някого или видите такова нещо , ако можете , вадете телефона и снимайте на видео всичко На обществено място може да снимате всичко и всеки Виждате как е по лесно да се напери престъпника ако има запис Ако нямаше запис всичко щеше да се влачи с години и да се забрави и извършителите щяха да се чувстват герои и безнаказани Камерата е много силно оръжие в днешно време
76
0
 
22
 
! Отговори
_)_ преди 4 години
Премиерът Борисов да попита Джок Полфийман колко години лежа в централния, задето защити няколко роми от лепилари от същата фракция. Премиерът Борисов да се запита сам себе си, защо държавата стана лепиларска к/чина, където остават да живеят само неговия електорат и разни лепилари от София Запад. Премиерът Борисов да запита сам себе си дали лепиларите от София Запад имат сериозно участие в наркоразпространението в София и съответно никой не ги закача (най-вече полицията).
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мишки в трици!
74
0
 
14
 
! Отговори
Трагедия преди 4 години
До 75,Да за съжаление народа сам трябва да търси възмездие,защото полицията не работи за хората който ги издържа и храни.
73
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди години имаше случай...На ц.гара майката на мой познат хваща такси ( оказва се от фалшивите).. та онзи взема от бабата 70 лв..., Тя наплашена дава....След ден два моят другар..с раничка...на гарата сяда в това такси , е мвстото...дето го кара..вътрешен двор,между гаражи..там случайно бяхме 5 човека Ами...бакшиша претърпя щети..и финансови...и за гипс
72
1
 
32
 
! Отговори
Абе... преди 4 години
Сериозно да попитам ако някой е юристИмам законно оръжие , ако случайно попадна в такава ситуация и надупча в краката някой гамен , кое ме защитава мен ?? Аз самият формално не съм бил нападнат?? Оръжието е за самозащита?..но пък ако онези убият момчето и не съм се намесил?? Много е сложно , закона не пази нормалните