Без информация, дезинфектанти, термометри: Мерките на Летище София

Пост на пасажер - за случващото се по света и у нас в борба с коронавируса
Обновена: 27 фев 2020 11:17 | 26 фев 2020 08:58, Петя Славова
93

Вчера на летището в София каца полет от Доха, а на него е и Даниел Неделчев. Според негов пост, разпространен в социалните мрежи, мерките на столичната аерогара срещу коронавируса не са достатъчни.

"Това, което ми направи силно впечатление е, че излизайки от ръкава на самолета се вляхме в потока на всички пътници. Нямаше нито един информационен материал, свързан с мерките, които се взимат срещу коронавируса. Определени хора бяха молени да попълнят декларация, че не са болни. А хора от рискови дестинации, които се оказаха Китай, Тайланд, Италия, се връщаха без да са ги попълнили, защото са им казали, че няма смисъл", разказа Неделчев в ефира на"България сутрин".

Той направи сравнение с другите летища, които е посетил. Според него разликите са огромни. Там навсякъде имало поставени информационни материали.

Още по темата

"Пристигайки се попълва информационна карта - къде човек е пътувал последните две седмици и къде ще бъде през следващите две седмици. Оставя адрес и личен телефон и получава информация от властите в определения регион, в който пътува. Информация за всички актуални връзки, които може да направи при проява на симптоми на заболяването. Абсолютно навсякъде има дезинфектанти. Мери се температура", посочи Даниел пред Bulgaria ON AIR.

Самият Даниел Неделчев не е бил с маска на полета, понеже знае, че те не са ефективни. "Антивирусни препарати, имунносимуланти и витамини. Няма да си взимам и болничен, тъй като съм собственик на фирма. Нямам симптоматики. При първи такива ще предприема нужните такива".

Неделчев допълни, че би разписал доброволна карантина на свой служител, но не вярва, че някой нормален човек ще жертва платения си отпуск за такова нещо. "Свидетели сме, че при грипна епидемия хората са на работа и заразяват масово колегите си, поради простия факт, че не искат да губят пари от работата си и това с доброволната карантина няма да е ефективна мярка".

"Това, което ме накара да пусна този пост е, че няма никаква информираност за това какво трябва да правят хората. Най-елементарните мерки от рода на миене на ръце и елементарна лична хигиена не се разпространяват", отбеляза Неделчев.

Междувременно четирима ученици на възраст между 15 и 16 години и трима учители от Свищов кацнаха снощи на летище София с полет от Палермо през Атина. Всички те преминаха медицински преглед на летището, показателите им не са притеснителни.

Въпреки това ще останат под карантина в следващите 14 дни. Има още една група български ученици в Италия, чието прибиране се координира в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно, Путин ще насочи ракетите срещу вируса и ще го унищожи.
15
6
 
10
 
! Отговори
Georgiev преди 4 години
Гледах го. Господинът твърди, че се е информирал по въпроса за вируса, но недоволства, че няма термо камери на летището. Те не са от полза, освен психологическа. Ти можеш да си преносител и без симптоми първите дни и да минеш скенера без проблеми и пак да заразяваш.
14
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-опасна е заразата ГЕРБ и вируса ББ!
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом заразата веднъж е напуснала огнището, всички последващи мерки за ограничаването и са безсмислено хабене на ресурс. Накрая болшинството жертви ще са не от болестта, а от икономическите последствия от мерките срещу нея.
12
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-сигурнота защита е ракия, сланина и чесън.Всичко останало са празни приказки.
11
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тая пародия наречена държава, властите са най-големите покемони, никой не знае какво прави, специалисти няма, само общи приказки. Вчера на летището, на хора от полети от рискови райони йм викат айде айде минавай, тоя вирус като влезе тука, щото инкубационния период е дълъг и никой не те проверява, а ти вика айде минавай, жална ни майка, половината население е заминало. Тогава не ретроградни сили ами нз кой ще му е виновен на...
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То е трудно да се напише информационен материал, какво си мислите? Трябва да се намери човек, който да преведе от някой език съответния материал (не мога да си представя, че на някой ще му хрумне да пише оригинален). Преводът трябва да не е от Гугъл-преводач, или поне след това трябва да бъде оправен. Не трябва да има много правописни грешки. След това някое отговорно лице трябва да одобри текста и позволи разходите; следва обществена поръчка за разпечатване. Кой ще се занимава с тези глупости?
9
31
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Аз си пия имуностимуланти, (не имунносимуланти), витамини и си ям добре. На 40 години съм, така че за този коронавирус хич не ми дреме. Отделно излизам рядко от нас. Не бачкам, пари си имам, да му мисли работническата класа :)))
8
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Семейство Кисьови завърнали се от екскурзия в Милано и изживяващи се, като звезди по вечерните новини на Нова са били информирани за това какво мерки да предприемат, даже директорката на столично училище е спряла дъщеря им от училище за 14 дни, но те вместо да послушат съветите се разхождат навсякъде разправяйки колко хубаво е там и как са дискриминирали детето им. Така че самодисциплината май не важи за българина, каквото и да го съветват той все знае повече.
7
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какго винаги пълна бг мизерия и мърлящина на властите в софия, не случайно вчера ни сравниха с най изостаналите страни в Африка. Иначе по корупция са номер 1 гербаджиите
6
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Байгън от паникьори! Сякаш, като му отпечатат листовка с информация няма да умре. Каквито и мерки да се вземат, само ще се изхарчат една камара грешни пари за да се отложи неизбежното. Оставете го на мира вируса и след някое време сам ще си отшуми. Всякакви харчове и рестрикции за ограничаването му са абсолютно безсмислени.
5
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така сме, те някои управляващи за 10 години две думи не научиха на английски,та камо ли да се научим на дисциплина, на отговирност, на загриженост, няма никой не го интересува,. Тоз човек чака материали, инфирмираност. Може, ако мине през евро фонд може и да се реши някой да направи марериали и да спечели поръчка.
4
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо ново под слънцето.Съвсем нормално за Бг.Тук всичко е фиктивно
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и в Германия беше същото преди 10 дни...НИЩО.
2
0
 
27
 
! Отговори
РазединителНАнацията преди 4 години
Какво са "имунноСИмуланти"!?Някой, който симулира мерки срещу коронавируса ли!?
1
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко в БГ е един голям празен сапунен мехур.Нямаме никаква подготовка за коронавируса.Пиша го като човек, който вчера се прибра с полет от Франкфурт.Никой не ни провери при кацането в София.Пълна анархия.